7 jobfærdigheder i fremtiden (, AIs og robotter ikke kan gøre det bedre end mennesker)

Når jeg taler med folk om AI (kunstig intelligens) og 4 industrielle revolution, jeg ofte får spurgt hvilke kompetencer vi udvikler for at forberede os.

Mit svar er dobbelt: for det første er vigtigt at forstå de AI og teknologiske udvikling. Lær om de fremskridt, der gøres og forstå hvad AI kan gøre. Og for det andet fokuserer på at opbygge færdigheder i områder robotter kan ikke gøre det godt.

Adobe StockAdobe Stock

Job AI kan gøre det bedre end mennesker

Mens AI foretager eksponentiel forskud år efter år, som de populære medier ofte at overdrive, hvad den er habil i iøjnefaldende overskrifter og angst-inducerende nyheder soundbites.

Sandheden er, at mens teknologi gør store fremskridt i forenkle og automatisere nogle arbejde, sandheden er, at mange af disse opgaver er faktisk meget enklere og mindre end du måske tror.

Maskinen læring, for eksempel, er god til at tage en form for input, kalder det indgang A, og producerer et simpelt svar, Output B. tænke på et program, der har lært at genkende eller ej der er en kat i en foto. Vi input en række fotos, A, og programmet fortæller os, hvis aftrykkene indeholder katte, B.

(Hvis du har billeder på din Mac, du kan se det i aktion for dig selv. Åbn programmet og søge dit eget foto indsamling til kat eller hund eller endda noget kage eller te. De fleste af resultaterne vil være nøjagtige, og nogle, ofte underholdende, vil ikke.)

Mens dette har potentiale til at forenkle og automatisere mange forskellige typer af arbejde, har det også to vigtigste ulemper. Først, programmet kræver enorme mængder af data for at begynde at producere Output B pålideligt at lære. Så, i vores eksempel, ville du nødt til at give programmet snese tusinder eller endda hundredvis af tusindvis af eksempler på fotografier og fortælle programmet om de har katte i dem, så det kan lære, hvad en kat ligner i mange forskellige sammenhænge.

Stanford professor Andrew Ng, skriver for Harvard Business Review, har en god tommelfingerregel for fastlæggelse af, hvilke typer af job er moden til automatisering: “Hvis en typisk person kan gøre en mental opgave med mindre end et sekund af tanke, vi kan sandsynligvis automatisere det med AI, enten nu eller i nær fremtid,”skriver han.

Så, mens der er stort potentiale her til at automatisere opgaver, der kræver denne indgang A til Output B slags model mulige — herunder scanning sikkerhed video for mistænkelig adfærd, advare drivere til fodgængere i vejen, tagging hadefulde eller krænkende kommentarer online, og så videre – brug AI til at automatisere disse opgaver også kræver en stor investering og arbejde på forhånd.

Som disse teknologier udvikle og blive mere universelle, vil vi sandsynligvis se mennesker mister arbejdspladser til computere (dog ikke Star Wars-stil sansende robotter) i den nærmeste fremtid. Job i øjeblikket indehaves af mennesker, der kræver den samme slags indgang A til Output B scenario vil sandsynligvis blive outsourcet til computere, herunder arbejdspladser som receptionister, telemarketingfolk, bogholderi kontorelever, korrekturlæsere, levering kurerer og endda detail sælgere .

Job AI kan ikke gøre det bedre end mennesker

Heldigt for os blot mennesker, der er et betydeligt antal job, der kræver mere end en enkel indgang A til Output B beregning.

Mange jobs kræver yderligere og meget menneskelige kvaliteter som kommunikation, indlevelse, kreativitet, strategisk tænkning, afhøring og drømmer. Kollektivt, vi ofte henvise til disse kvaliteter som “bløde kompetencer”, men lad ikke navnet narre dig; disse bløde færdigheder vil være hård valuta på arbejdsmarkedet som AI og teknologi overtage nogle af de job, der kan udføres uden mennesker.

For eksempel:

  1. Empati og kommunikation: mens AI bruges i lægevidenskaben for at gøre ting, som mere præcist afsløre sygdomme på en scanning, jeg helt sikkert ville ikke ønsker at få en robocall til at bryde den nyhed, at jeg har kræft. Selvom vi gør fremskridt i retning af affektive computing, er vi langt fra enhver teknologi, som virkelig kan genkende menneskelige følelser og reagere på dem korrekt, så ethvert job, der kræver empati som primær pleje læger, plejepersonale og terapeuter er usandsynligt, at blive outsourcet til teknologi enhver tid snart.
  2. Kritisk tænkning: Jeg elsker den gamle science fiction viser hvor menneskelige spørger computeren hvad de skal gøre i en forfærdelig situation, og computeren forudsiger en 99 procent sandsynlighed for fiasko — men menneskelige går og gør ting alligevel, og normalt lykkes. For mig er det en smuk metafor for den kendsgerning, at uanset hvor avanceret vores AI kan være, vi stadig har brug for et menneske at gøre domme og kritiske beslutninger, selv at “gå med vores gut” i visse situationer. Et mere moderne eksempel kunne være at advokatfirmaer beskæftiger AI til at identificere relevante dokumenter i retssager, men vi mangler stadig en menneskelig dommeren at træffe en beslutning. (En computer dommer og jury ville være en helt anden sci-fi horror historie i støbeskeen.)
  3. Kreativitet: Edb-programmer er gode til at spytte ud en række muligheder, men de er ikke nødvendigvis gode til at levere kvalitet af kreative muligheder. Mens AI kan teknisk producere mad, musik og kunst, kan resultaterne være… Nå, i mindre end inspirerende. Vi har nok alle set de sjove lister af AI-genereret opskrifter eller maling farver eller endda inspirerende citater. Ethvert job, der kræver ægte kreativitet, som forfattere, ingeniører, opfindere, iværksættere, kunstnere, musikere, osv., er formentlig sikkert for lang tid baseret på disse resultater.
  4. Strategi: I business især, vi er begyndt at se en masse automatisering af markedsføringspraksis og lignende. For eksempel kan jeg fortælle et program til at sende en Tweet til mig på et bestemt tidspunkt på dagen, hver dag. Og mens disse kan være enorm tid sparere, automatiseringsværktøjer er netop det: værktøjer. Giver de ikke den overordnede strategi for at give de enkelte opgaver betydning og relevans. Ethvert job, der kræver strategisk tænkning er tilbøjelige til at være sikker, og forbedre dine færdigheder i dette område kan hjælpe robot-proof dit job.
  5. Teknologiske systemadministration, installation og vedligeholdelse: Indtil robotterne har robotter af deres egne til at installere og vedligeholde dem, vil mennesker være nødvendige for at designe, planlægge, installere, administrere og vedligeholde nogen robotteknologi, teknologi eller AI systemer. Dette tager os tilbage til mit første punkt om forståelse af hvad teknologi er i stand til at; de mere velkendte du er med teknologien, de mere værdifulde vil du være i at implementere og vedligeholde den.
  6. Fysiske færdigheder: Mens robotter oprettes der kan gøre mere og mere tricky ting, som gør din morgen latte, er der stadig et betydeligt antal af fysiske færdigheder robotter ikke har mestret. Desuden synes vi mennesker elsker at se hinanden udføre utrolige fysiske bedrifter (World Cup er bare et eksempel). Så hvis du har nogen fantastiske fysiske færdigheder, fra skabelsen til sport, er du også sikker for nu.
  7. Fantasi og visioner: endelig en kvalitet jeg ikke kan helt forestille sig en robot eller AI nogensinde besidder er netop det: fantasi. Den måde AI virker i øjeblikket er ved at tage eksisterende data og gør logiske slutninger baseret på parametre vi give det. Fantasi og drømme er blot ikke programmerbare færdigheder. Aktivister, iværksættere, visionære, tænkte ledere, forfattere, talere og andre har en klar fordel over teknologi på dette område, og der kommer ikke til at ændre enhver tid snart.

Kort sagt, hvis du er bekymret for at dit job kan være en dag outsourcet til teknologi, de bedste ting du kan gøre lige er nu arbejdet med din bløde kompetencer. Arbejde med kommunikation, strategisk tænkning, problemløsning, empati og kreativitet. Det kan i sidste ende redde din karriere fra at blive overtaget af robotter, og selv tjene dig en lønstigning i den nærmeste fremtid så godt.