EQT vil skabe dansk-norsk IT-kæmpe

Fibernet

Det danske fiber- og teknologiselskab GlobalConnect skal fusioneres med norske Broadnet. Den svenske fond ser et stort potentiale i kommunikationstjenester til erhvervslivet.

Private equity-aktøren EQT oplyser til norske E24, at de vil fusionere fiber- og teknologiselskaberne Broadnet i Norge og GlobalConnect i Danmark. Begge selskaber er i dag ejet af EQTs infrastrukturfond.

Dermed skabes der en fiberaktør med infrastruktur fra Köln i Tyskland og hele vejen gennem Danmark og Sverige til Kirkenes på den norske kyst mod Barentshavet.

Broadnet tilbyder i dag fibertjenester til virksomheder og privatpersoner og lejer også sine fiberkabler ud til andre aktører såsom Telia.

GlobalConnect leverer fibernet og kommunikationstjenester til erhvervslivet og er desuden en stor aktør på markedet for datacentre. Ifølge selskabet selv går omkring 50 procent af datatrafikken i Danmark gennem selskabets fibernet.

»Det fusionerede selskab bliver en førende leverandør af fiberbaseret datakommunikation, som kan bistå nationale og multinationale selskaber med digital omstilling via avancerede digitale platforme, service og god kundepleje,« siger Martin Lippert, som er administrerende direktør i Broadnet.

Lippert bliver chef for det nye selskab. Han blev i 2013 ansat som topchef i Broadnet og kom dengang fra et job som koncerndirektør i danske TDC- Lippert er desuden medlem af GlobalConnects bestyrelse.

Værdisat til 10 milliarder kroner

Fusionen kommer et halvt år efter, at EQTs infrastrukturfond købte Broadnet af EQT-fondene EQT V og EQT VI for godt 6 milliarder kroner. I december 2016 annoncerede EQT Infrastructure så, at man havde indgået en købsaftale om GlobalConnect med grundlæggerfamilien Zibrandtsen, og at overtagelsen ville være på plads det følgende år.

EQT ser betydelige muligheder for Broadnet og GlobalConnect på de nordeuropæiske markeder.