EUs direktiv om ophavsret: slutningen af en gratis internet eller retfærdighed for kunstnere?

På September 12, Europa-Parlamentet har stemt for direktivforslaget skal sikre kunstnere aflønnes rimeligt.

Kritikere hævder dog, dette kunne være i slutningen af en gratis internet i Europa, som lovgivningen kan føre til censur af tale.

Der har været opvarmet debat over den ‘direktiv om ophavsret i den digitale indre marked’, ellers kendt som EU Copyright-direktivet.

Politik detaljerne
Direktivet ville gennemføre to artikler: 11 og 13.

Artikel 11, at tilhængere er kendt som ‘den tilstødende skat’ og til dem, der imod bill ‘link skat’, vil tvinge websteder, der linker til eller tage oplysninger fra andre til at indgå en tilladelse fra ophavsmanden.

Artikel 13, kendt som ‘upload filter’ tilhængere og ‘censur machine’ til opposers, mandater, at platforme skal overvåge den information, der er uploadet til at stoppe krænkelse af ophavsretten.

Direktivet er ført min MEP og tyske europæiske befolkninger part medlem Axel Voss. Hans mission er klar: “Vi ønsker at beskytte annoncer.”

Støtte danske annoncer
En række danske musikere har støttet regningen herunder Christopher, Medina, Mads Langer, Shaka Loveless og Morten Breum. Paul McCartney blev også i favør.

Den ledende officer af Koda fremførte dette vil bringe “fair play i den digitale verden”.

Den nye lovgivning bør hjælpe organisationer som Koda, der ser efter de rettigheder og royalties af danske musikere, samtidig med at store tech-selskaber som Facebook, Twitter og Google ansvarlig for indhold uploadet til deres hjemmesider.

Danske MEP Jens Rohde sagde “Jeg synes, det er forbløffende, at kunstnere og journalister endelig får samme beskyttelse online som de gør i det virkelige liv.”

Hvem er ansvarlig?
i fortiden, åbne platforme som YouTube og Facebook har været anset facilitatorer mellem ophavsmænd og forbrugere.

Under denne nye lovgivning vil de dog være direkte ansvarlig for indholdet på deres websteder.

MEP Julia Reda tweeted “Hvis vi tillader automatisk håndhævelse af #copyright, så sige farvel ikke bare memer, men også det offentlige domæne. Disse algoritmer er bygget på den antagelse, at alle kultur er privatiseret og til sidst det bliver sandt. Kode er lov.”