8 stærke rejse-apps

Find hurtigt vej i verdens lufthavne, få styr på den lokale vejrudsigt, og forstå det eksotiske menukort med kvikke oversættelser.

En smartphone eller tablet kan være en fantastisk hjælp, når du er ude at rejse. Her får du otte smarte apps, der gør sig godt, når du befinder dig langt væk hjemmefra.

Alle otte apps virker i både Android og iOS. Bare søg efter programmet i App-store eller PLAY-store.

Gateguru

Et fantastisk værktøj at have på telefonen, når du rejser med fly. Appen har optegnelser af terminalerne fra alverdens lufthavne.

Der er desuden anmeldelser af butikker og restauranter i de respektive lufthavne, og så kan brugerne dele gode tips med hinanden.

> Du kan hente appen her

TripAdvisor

Gode råd er helt gratis i denne omfangsrige app, hvor du kan læse gode beskrivelser af diverse rejsemål. For hver destination finder du desuden masser af tips til hoteller, spisesteder og seværdigheder.

Du kan gemme det hele lokalt på din telefon eller tablet som en digital rejseguide.

> Du kan hente appen her

Google Maps

Far aldrig vild i New Yorks store vejnet eller på små tyske grusveje. Google Maps hjælper dig altid på rette vej, og du kan både bruge appen som gammeldags landkort og til navigation.

> Hent appen her

Yr.NO

Hold styr på de kommende dages vejrudsigter, hvad enten du befinder dig i sommerhuset på Møn eller under Sydens sol.

Den norske vejrapp Yr leverer som oftest toppræcise forudsigelser af vejret og præsenterer det på en enkel og overskuelig måde.

> Hent appen her

WiFi Map

Denne app bør være fast inventar på din telefon, hvis du vil bruge internettet i udlandet, men ikke vil betale for dyr datatrafik. Tjenesten viser på både lister og kort, hvor du kan koble dig på trådløse netværk.

Pas dog på med at bruge private netværk, da dine oplysninger vil kunne blive opsnappet.

> Hent appen her

Foodspotting

Det kan være svært at finde gode spisesteder, når du kun kan bedømme ud fra spisekortet.

Med Foodspotting kan du se tidligere gæsters anmeldelser og billeder af retterne, så du får en fin forsmag på, hvad restauranten kan præstere.

> Du kan hente appen her

Google Translate:

Jambon, welcome og conejo – alle tre ord bliver på fortrinlig vis oversat med Google Translate.

Du kan enten indtaste ord og sætninger, du vil have oversat, eller pege telefonens kamera mod et skilt, som appen straks oversætter mere eller mindre korrekt – det bliver i hvert fald som regel nemmere at afkode budskabet.

> Hent appen her

Valuta+

Hvor meget svarer 76 euro til i danske kroner? Valuta+ giver hurtig omregning fra én valuta til en anden.

Selve omregningen klarer du helt uden at bruge data, mens du skal have forbindelse til internettet, hvis du vil være sikker på at omregne med de allernyeste valutakurser.

> Hent appen her