Det bedste grej til studiestart

Det bedste grej til studiestart

Det bedste grej til studiestart

Studiestarten er lige rundt om hjørnet, og det betyder masser af spændende ny viden samt timevis foran dit uundværlige studie-grej. Vi guider dig til det bedste udstyr på markedet lige nu, så du kan få et forspring …

Uanset om du studerer på gymnasiet, HF, universitetet, folkeskolen, aftenskolen eller en af de mange andre studieretninger, der er til rådighed i Danmark, så er en computer et uundværligt stykke værktøj. Måske har du også brug for en ekstra skærm, en printer, et kamera eller måske en ekstern harddisk til alle din data?

I denne artikel guider vi dig til det bedste udstyr til studiestart, som magasinerne Alt om DATA og Datatid TechLife har testet. Alle produkterne har fået topkarakter og repræsenterer et bredt felt, så du forhåbentlig kan finde et produkt, der passer netop til dit behov. Du kan blandt andet finde 12 forskellige typer computere, som vi har inddelt i fire forskellige kategorier. De lette computere er til dig, der ofte skal slæbe computeren med på studier og andre steder hen. De kraftige pc’er er tiltænkt de studieretninger, der kræver lidt ekstra, hvor du f.eks. skal arbejde med video, fotoredigering m.m. Har du kun et lettere skrivebehov og også gerne vil tage notater på en tablet, så kan du overveje en af testdeltagerne fra kategorien 2-i-1.

Til sidst har vi inkluderet tre gaming-pc’er. Ikke da vi vil opfordre til at droppe studierne, men netop da e-sport er blevet stigende populær og rent faktisk tilbydes som en del af kurser og undervisning på flere studieretninger i Danmark.

Selvom du vælger en bærbar computer, så er der rigtig mange, der vælger at lave en god studieplads derhjemme. Køber du en ekstern skærm, et godt tastatur og mus, så kan du koble din bærbare computer til skærm og tastatur derhjemme og få en studie-arbejdsplads, der er mere behagelig at sidde ved i længere tid af gangen, f.eks. når afleveringstiden nærmer sig, og du skal klø på hele natten.

Sikkerhed og backup

Udover den helt rette computer til netop dit studiebehov, så er sikkerhed og backup mere vigtig end nogensinde. Det er surt at miste sine notater eller opgaver, bare fordi, computeren går i stykker, bliver hacket eller helt bliver stjålet.

For det første er det vigtigt at opdatere dit styresystem, så du altid har de nyeste opdateringer. Dertil kan et godt sikkerhedsprogram være en livredder, hvis din computer bliver kompromitteret. Udover at miste dine studienotater, så kan du også risikere at få dine personlige oplysninger og måske kreditkort kompromitteret. Kig evt. efter sikkerhedspakker, der kan sikre alle dine enheder såsom computer, smartphone og tablet på én gang.

Backup er naturligvis også vigtigt at huske på – og ikke først når uheldet har ramt dig. Der er flere muligheder at tage backup på. Du kan gemme dine filer i skyen såsom Dropbox, tage backup på en ekstern harddisk eller investere i en NAS, som giver en hel ny række af muligheder udover automatisk backup af dine data.

Uanset om du bor alene eller sammen med flere er en god router også uundværlig. Ofte skal der hentes store mængder data ned samtidig med, at du streamer musik, en anden måske streamer tv eller gamer. Og der skal naturligvis være plads til hele internettrafikken. Investér i en god router – det kan også øge sikkerheden i forhold til den router, der ofte følger med abonnementet, og som måske ikke helt så tit får sikkerhedsopdateringer.

Tilbehør

Medmindre du har valgt en 2-i-1-pc som studiecomputer, så kan en tablet også have sin berettigelse. Den er nem at tage med på farten, og du kan hurtigt tage noter direkte på skærmen eller eventuelt med et lille tastatur (mange fås som cover til tablets).

Vi har også medtaget powerbanks, da den største akilleshæl ved nutidens teknologi er batterilevetiden, og her får du tre muligheder alt efter, hvor mange kræfter, du har brug for. Selvom næsten alt foregår digitalt har printeren stadig sin berettigelse, og med en multifunktionsprinter, der både kan printe, scanne og kopiere, er du godt dækket ind – derudover kan de fleste nye printere også printe ud trådløst fra dine enheder.

En smartphone er også uundværlig, ligesom vi har inkluderet hovedtelefoner til musik/opkald samt nogle helt særlige kameraer, der kan peppe enhver præsentation op! Og måske kan du hente lidt inspiration i de sidste fire gadgets.

Hovedtelefoner:

Musik skal der til, når opgaverne skal skrives, du skal lytte til interviews, du har optaget eller chatte med studiekammeraterne. Her er fire forrygende valg.

 • Apple Airpods, 4 stjerner og Bedste Køb i Datatid TechLife
 • Bose QuietComfort 35, 4 stjerner og Testvinder i Datatid TechLife
 • Plantronics Rig 500 HS, 4 stjerner og Anbefaler i Datatid TechLife
 • Sennheiser HD 579, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA

Lette laptops:

Den lette laptop er oplagt til dig, der skal slæbe den med overalt på studiet, til venner og i skødet derhjemme.

Lenovo IdeaPad 510s

 • Lenovo Ideapad 510 S, 4 stjerner og Anbefaler i Datatid TechLife
  Den er let, hurtig til at oplade, fantastisk at skrive på og desuden ret kvik. Lenovo IdeaPad 510S er det sikre valg, en hverdagsslider af de bedste endda til en flot pris. Læg dertil en nogenlunde batteritid på 4-6 timer og ikke mindst en meget hurtig opladningstid på blot 45 minutter op til 65 procent kapacitet, og vi har en bærbar, der er klar til at gøre sig nyttig i en travl hverdag.
 • Apple MacBook Pro 13″, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Asus Zenbook UX430UA, 4 stjerner og Anbefaler i Datatid TechLife

Kraftige pc’er

Det pc-tunge studie kræver en computer med masser af rå kræfter. Overvej derfor en af disse tre kraftkarle:

 • Dell Precision 5520, 4 stjerner og Testvinder i Datatid TechLife
 • HP Z1 G3, 4,5 stjerner og Anbefaler i Datatid TechLife
 • Acer Aspire VX-5, 4 stjerner og Bedste Køb i Datatid TechLife

Pc’er til gaming

E-sporten har vundet indpas og flere og flere studieretninger tilbyder gaming som fag – det kræver sin computer.

 • Abook 590HDS-G, 4 stjerner og Bedste Køb i Datatid Techlife
 • Acer Predator 17X GX-792, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • HP Omen X 900-000NO, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA

2-i-1-computere

Sommetider har man både brug for en stationær computer eller en tablet. Med disse 2-i-1’ere får du begge dele.

 • Dell Latitude 5285, 4 stjerner og Anbefaler i Datatid TechLife
 • Acer Switch Alpha 12, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Lenovo Yoga 910, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
  En Lenovo Yoga 910 er en flipbar bærbar i high end-klassen, hvilket er en af hverdagens glæder. Lenovo Yoga 910 har ikke blot en bundsolid konstruktion. Designet fremstår elegant, og det er en kompakt 13,9” 2-i-1-bærbar, der udstråler kvalitet over hele linjen. Den testede model har masser af overskud, godt tastatur, touchpad og en flot og farvestrålende skærm. Trods UHD-skærmen er batteri-levetiden overbevisende, en vellykket eksekvering.

Lenovo Yoga 910

Sikkerhed og backup

At miste timevis af hårdt studiearbejde er et skrækscenarie for alle. Få styr på
sikkerheden og den vigtige backup!

Kaspersky Internet Security 2017

Kaspersky Internet Security 2017

 • Kaspersky Internet Security 2017, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
  Det betaler sig at være forberedt. Truslerne på internettet er mange og vidt forgrenede, så sikkerhedsprogrammer skal kunne lidt af hvert. Det kan Kaspersky Internet Security og mere til … Kaspersky Internet Security 2017 yder en virkelig solid beskyttelse af dine enheder. Det uanset om du har en pc eller en mobil enhed. Man beskyttes mod mange forskellige trusler, uden at programmet sluger ressourcer og irriterer. Programmet beskytter naturligvis mod vira, spyware, rootkits samt diverse typer ondsindede programmer. Der er spamfilter, og den integrerede firewall-funktion er naturligvis også en central funktion i sikkerhedspakken. Udover denne grundlæggende beskyttelse er der en masse andre punkter, hvor din computer og dine personlige oplysninger blandt andet sikres mod misbrug. Andre features letter hverdagen på forskellige punkter og åbner op for nye muligheder.
 • Verbatim Store’N’Save 2 TB, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Synology DS416Play, 4 stjerner og Anbefaler i Datatid TechLife
 • Qnap TS-231P, 4 stjerner og Anbefaler i Datatid TechLife
  Kvaliteten skinner tydeligt igennem i den medfølgende software. Her er det overordentlig let at sætte NAS’en op til alverdens opgaver. Og vi sætter stor pris på, at du for eksempel kan instruere enheden til kun at bruge netværket på bestemte tidspunkter. Du kan for eksempel sætte NAS’en til at tage backup mellem klokken et og fem om natten, hvis det passer dig bedst. Derudover er en stor fordel den meget brugervenlige software på denne QNAP TS-231P.
QNAP TS-213P

QNAP TS-213P

PC-skærme

Uanset om du bruger en stationær computer eller en laptop koblet på en skærm, skal overblikket være i orden.

 • BenQ Zowie XL2540, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Acer Predator XB271HU, 5 stjerner og Testvinder i Alt om DATA
 • Asus ProArt PA329Q, 4,5 stjerner og Testvinder i Alt om DATA

Kameraer

Når præsentationerne skal peppes op, så skal du have fat i et kamera, der kan lidt mere end blot din smartphone …

Samsung Gear 360
Samsung Gear 360, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
Samsung er lykkedes imponerende godt med at skabe et 360 graders kamera, der ikke bare leverer flotte billeder og har et væld af gode funktioner, men som også er nemt og intuitivt at betjene og sælges til en rigtig fornuftig pris.

 • Sony A6300, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • GoPro Hero 5 Blac, 5 stjerner og Testvinder i Datatid TechLife

Powerbanks

En ekstra strømkilde kan være uundværlig til dine bærbare enheder, når du ofte er på farten. Og der er en til hvert behov.

 • Lille: TP-Link TL-PBG3350, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Medium: Asus ZenPower ABTU005, 4 stjerner og Bedste Køb i Alt om DATA
 • Stor: Deltaco PB-816, 5 stjerner og Testvinder i Alt om DATA

Routere

Intet studie uden internet og skal det gå stærkt, skal du ikke gå ned på udstyr – især ikke lade routeren være en stopklods.

D-Link DIR-895L

D-Link DIR-895L

 • D-Link DIR-895L, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
  D-Link DIR-895L er en klassisk router i den helt høje ende i et design, som indgyder respekt i nørd- og gamer-miljøerne. I samspil med de rigtige perifere enheder kan den komme op på formidable hastigheder, men dens virkelige styrke ligger efter vores vurdering i de meget omfattende muligheder for at skræddersy indstillingerne og prioritere trafikken – for dem, der har lyst til og forstand på den slags.
 • Netgear Nighthawk X10 R9000, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Linksys Velop WHW030, 5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
  Med tre Velop-enheder i en mesh-konfiguration sætter Linksys nye standarder for rækkevidde og hastighed i et trådløst Wi-Fi-hjemmenetværk. Med potentiale for internet- og streamingadgang ved op til omkring 300 Mbps, bliver det en helt ny oplevelse at bruge bærbare enheder og smarte AV-systemer med tv, video og højopløst multikanal-audio – selv når andre også vil have del i båndbredden.
Linksys Velop WHW030

Linksys Velop WHW030

Smartphones

Den allestedsnærværende mobiltelefon skal have et væld af features og understøtte din studiedag.

 • OnePlus 3T, 5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Huawei P10, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Samsung Galaxy S8+, 4,5 stjerner og Testvinder i Datatid TechLife
  Især imponerer Galaxy S8+. Den giver utrolig meget skærmplads mobilens størrelse taget i betragtning. Samsung har udraderet stort set al spildplads på fronten, så der næsten kun er skærm tilbage. Samsung giver også mulighed for at logge ind både med ansigtet og med øjnene, så du behøver faktisk slet ikke at bekymre dig om fingeraftryk. Den åbner blot, du kigger op den. Det er en enormt vellykket mobil, der brillerer på stort set alle fronter, og det er uden tvivl den bedste Android, du kan få nu. Men den er samtidig afsindig dyr.
Samsung Galaxy S8+

Samsung Galaxy S8+

Tablets

En tablet kan bruges til at tage noter på, til læsning og kobler du et tastatur til, så kan du være endnu mere produktiv.

Lenovo Tab 3 Pro

Lenovo Tab 3 Pro

 • Lenovo Tab 3 Pro, 4 stjerner og Testvinder i Datatid TechLife
  Lenovo har som en af de få tabletproducenter formået at forny konceptet med ny funktionalitet. Yoga-serien findes i mange afskygninger, og modellen her er ret genial. Dels har den en rund afslutning, som sikrer, at den ligger godt for, når du skriver på skærmen. Det samme gør, at den er rar at holde i hånden – du har ganske enkelt et solidt greb om enheden. Her får du det hele: høj kvalitet, høj ydelse og høj anvendelighed. Tab 3 Pro er den klare testvinder.
 • Apple iPad Pro 10,5″ 2017-model, 4,5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Samsung Galaxy Tab S3, 4,5 stjerner og Testvinder i Alt om DATA
  Samsung Galaxy Tab S3 er en stærk tablet, der drives af en Snapdragon 820-processor. Amoled-skærmen er et andet højdepunkt, den er meget lysstærk og har en meget levende farvegengivelse. Stærk og meget gennemarbejdet tablet med virkelig god ydelse, nyeste Android-version og en meget flot skærm og S-pen, som yderligere giver sit. Det er ikke så sært, at den kaldes Android-verdenens svar på iPad Pro, det må være ros.
Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3

 

Tastaturer

En god mus og tastatur kan virkelig gøre en forskel, når der skal skrives dag og nat på de vigtige opgaver – eller games.

 • SteelSeries Apex M400, 4,5 stjerner og Bedste Køb i Alt om DATA
 • Logitech K800, 5 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Asus Rog Claymore Core, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA

Printere

Vi er stadig ikke helt nået til den fuldt digitale tidsalder, hvor alt foregår elektronisk. Så en printer er uundværlig.

 • Brother MFC-J6930DW, 4,5 stjerner og Testvinder i Alt om DATA
 • Epson WorkForce WF-7620DTWF, 4,5 stjerner og Testvinder i Datatid TechLife
 • Brother DCP-J785DW, 4 stjerner og Bedste Køb i Alt om DATA

Og det ekstra …

Men der er meget mere grej, der kan gøre din studietid og fritid meget nemmere, praktisk og umådeligt sjovere …

Samsung Gear VR

Samsung Gear VR

 • Samsung Gear VR, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
  Har du en Samsung smartphone, så kan du med denne VR-brille dykke ned i den virtuelle verden. Billedkvaliteten er glimrende og udvalget af VR-indhold til headsettet er efterhånden stort og overvejende af fin kvalitet. Den helt store bonus ved det nye headset er dog controlleren, der gør det langt sjovere at betjene.
 • Epson EH-TW6700, 4,5 stjerner og Testvinder i Alt om DATA
 • Deltaco Selfie-stand, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
 • Samsung Gear S3, 4 stjerner og Anbefaler i Alt om DATA
  Samsung var blandt pionererne inden for smart-ure. Og producenten har stadig meget godt at byde på. Styresystemt på S3, Tizen, er bygget op omkring det runde urdesign, og du styrer funktionerne med den roterende topring, der klikker på en stærkt vanedannende måde. Det er næsten afstressende og giver en meget intuitiv betjening. Batteritiden er langt bedre end med gennemsnitlige Android Wear-ure. Uret kører to til tre dage mellem hver opladning. Dertil kommer et design og en finish, som signalerer kvalitet. Og det tilmed til en attraktiv pris. Så hvad skal man ønske sig mere?
Samsung Gear S3

Samsung Gear S3