Oculus lancerer nyt stand-alone VR-headset

Prisen for det nye Oculus Quest bliver $ 400 når det udkommer i foråret 2019.

Oculus lancerer nyt stand-alone VR-headset

 

Hos Oculus mener man at fremtiden for VR er stand-alone VR-headsets, dvs. headsets der ikke kræver at være forbundet med en PC eller en smartphone.

Det første stand-alone headset fra Oculus udkom for et par måneder siden, med navnet Oculus Go – et billigt smartphone-fri alternativ til Samsung Gear VR.

I dag til deres Oculus Connect 5 event har de afsløret Oculus Quest – der lover en oplevelse i stil med det kendte Rift headset, dog uden at kræve at være forbundet til en PC.

Quest er det første headset med Oculus Insight, der er en teknologi der muliggør enhedens “inside-out” tracking egenskaber. 4 ultravidvinkel sensorer på fronten af headset’et muliggør i samarbejde med trackingalgoritmer tracking i realtime.

Dette gør at Quest giver 6-graders frihed uden behov for eksterne sensorer.

Til sammenligning har Go kun 3-graders frihed, mens Rift har brug for diverse eksterne sensorer for at opnå samme head-tracking egenskaber.

Insight har været under udvikling i over 2 år under navnet Project Santa Cruz.

Touch controllerne for Quest ser identiske ud med dem vi kender fra Rift, men er formet mere som dem vi kender vi fra HTC Vive.

Quest kommer ikke med indbyggede hovedtelefoner, men bruger i stedet spatial audio for at føre lyd direkte ind i ørerne på brugeren. Der er dog mulighed for at tilkoble sine egne hovedtelefoner hvis man finder det nødvendigt.

For at undgå at brugeren vader ind i ting, har Oculus indbygget deres Guardian teknologi, der lader en opsætte virtuelle forhindringer. Derudover har nogen spil en mulighed for mixed reality, så omgivelserne tegnes på en simpel måde, og man således bliver fri for at tage headsettet af for at se hvad der sker i den virkelige verden.

Opløsningen for hvert øje er på 1600×1440 pixels. Rift-titler er dog ikke umiddelbart kompatible med Quest, men Oculus lover at det er nemt for udviklerne at tilpasse deres titler til Quest, der udkommer sammen med 50 titler i foråret 2019. Prisen for 64 GB versionen bliver $ 400, hvilket herhjemme nok bliver i omegnen af DKK 3000,-.