wifi-guide Få dit wifi op i gear

Få dit wifi op i gear

Du kender det sikkert. Dit trådløse internet kører langsomt. Og nogle gange mister du helt forbindelsen.

Jeg har en wifi-guide med (gør-det-selv) tricks til dig, så du kan få dit wifi op i gear. Og du må gerne dele dem med din nabo, for de gælder faktisk for alle, der har trådløst internet.

Placering af dit modem er vigtig

Placering af modem er vigtig

Dit modem skal dække hele hjemmet med wifi, og derfor skal det stå rigtigt.
Se her, hvordan du finder den bedste placering.

Måske kender du det – dit wifi virker fint nogle steder i dit hjem, og andre steder duer det slet ikke.
Det kan være fordi, dit modem ikke står det helt optimale sted. Modemmet er en lille radiosender, og hvis det ikke står det rigtige optimale sted, kan det have svært ved at sende ud til alle dele af dit hjem.

1

Midt i hjemmet

Placér så vidt muligt dit modem centralt i dit hjem. Jo kortere der er ud til hjørnerne, jo nemmere kan det række derud. Sætter du for eksempel dit modem på loftet, kan der være langt til nogle rum.

Og sæt også gerne modemmet lidt højt på en hylde eller lignende, så signalet nemmere kan nå rundt i hele hjemmet.

2

Ikke lukket inde

Undgå at sætte dit modem i et lukket rum som et teknikrum eller arkivskab. Og sæt det heller ikke bag andre solide ting som større møbler.

Jo mere luft modemmet har omkring sig, jo bedre kan det det sende – mure, betonvægge, metalgenstande og lignende nedsætter nemlig effekten af dit wifi.

3

Hold dit modem væk fra varmekilder

Temperaturudsving, fugt og meget støv er ikke godt for modemmet. Derfor er det ikke en god idé at stille dit modem på en radiator eller på et sted, der er meget støvet.

 

Elektronik og metal kan drille

Anden elektronik kan drille dit wifi-signal

Vi har masser af elektronik og metalgenstande i vores hjem, og noget af det kan drille dit wifi.

Se, hvad du skal undgå at placere i nærheden af din router.

Elektronik og metal kan forstyrre

Dit trådløse signal er sart og lader sig nemt forstyrre af trådløst udstyr, der bruger samme frekvensbånd – for eksempel tv, mobiltelefoner, bluetooth, computere, babyalarmer og mikrobølgeovne.

Hvis du vil finde ud af, hvilket elektronisk udstyr der påvirker dit signal, kan du prøve at slukke for apparaterne én efter én og teste din hastighed. Så ved du, hvilket udstyr der påvirker dit signal mest – og som vil være smart at flytte væk fra dit modem.

Dit trådløse netværk og også følsomt over for metalgenstande, og du bør derfor ikke sætte spejle, og andet der indeholder metal, i nærheden af dit modem.

Vi anbefaler derfor, at du ikke placerer andre elektroniske ting og metalgenstande i nærheden af dit modem.

Hvis dit wifi slet ikke virker

Hvis dit wifi slet ikke virker

Hvis dit wifi slet ikke virker, er det måske modemopsætningen, der er forkert.
Se her, hvordan du får modemmet forbundet rigtigt.

Opsætning af modem

  1. Start med at forbinde dit modem til datastikket på antennestikdåsen med det medfølgende antennekabel. Skru den ene ende i antennestikket, der er markeret med ”data” (A), og skru den anden ende af kablet i modemmet.
  2. Slut modemmet til en stikkontakt ved hjælp af den medfølgende strømforsyning og tænd for kontakten (B). Sørg for at ”ON/OFF” knappen på modemmet står på ”ON”. Modemmet skal bruge op til 30 minutter, inden det er klar til at gå på internettet første gang. Når modemmet er klar til brug, vil ’Power’, ’DS’, ’US’ og ’Online’ lyse på samme tid.