5 TEGN PÅ, AT DU HAR EN COMPUTERVIRUS

Desværre opstår der dagligt nye vira og skader almindelige mennesker ligesom dig. Som forbrugere, der surfer på nettet, ved vi ikke altid, om en hjemmeside er 100 procent sikker. Hackere og svindlere er sværere end nogensinde! De maskerer deres trusler så godt, at vi ved en fejl kan klikke og blive offer for en computervirus med det samme. Gennemgå følgende tegn for at vide, om du har en computervirus, og lær, hvad du skal gøre for at gemme din enhed.

HAR MIN BÆRBARE COMPUTER EN COMPUTERVIRUS?

Lær tegnene, og hvordan du handler hurtigt, hvis du støder på en virus!

  1. LAV HARDDISKPLADS
virus kravler ud af tastaturet

Hvis din computer viser, at du er ved at løbe tør for lagerplads, kan det være et tegn på, at du har en computervirus. Tjek først din harddisk for at se, om din lagerplads pludselig – og mærkeligt nok – er fyldt op, eller om du mangler filer. Lidt lagerplads kan være et tegn på en virus, fordi noget malware arbejder på at fylde lagerplads op for at udføre et nedbrud.

  1. POP OP-ANNONCER

Et af de mest åbenlyse og irriterende tegn på en virus er pop-up annoncer. Disse annoncer kan være meget frustrerende, da de normalt kommer i pakker og kan bringe endnu mere skade på dit system. Husk, at du ikke skal klikke på mistænkelige pop-up-vinduer og være forsigtig, når du downloader visse ting til din computer.

  1. KØRER LANGSOMT

Når en virus rammer, er et tydeligt tegn, at din computer kører meget langsomt, og simple ting som at åbne et dokument tager meget længere tid end normalt. Et andet tip er, at dit internet er langsomt, og når du navigerer gennem et websted, kan forbindelsen halte.

  1. KONSTANT NEDBRUD

Et klart advarselstegn på, at du har brug for et antivirussystem ASAP, er, at din computer lukker ned tilfældigt. Et computernedbrud eller en blå dødsskærm kan være på vej til dig. Du skal handle hurtigt og sikkerhedskopiere dine filer eller starte et antivirusprogram med det samme.

  1. BESKEDER/PROGRAMMER STARTER AUTOMATISK

Et advarselstegn på en computervirus inkluderer programmer, der pludselig åbner og lukker, eller din computer lukker helt ned uden grund. Du kan også bemærke, at pop op-vinduer starter op eller en besked, der fortæller dig, at du har mistet adgangen til visse enheder.

Forside

Scroll to Top