9 SKJULTE GMAIL-FUNKTIONER, DU BØR KENDE

send e-mail-knap på tastaturet

Mange af os bruger en Gmail-konto til arbejde og hjemme hver dag. Denne brugervenlige e-mail-tjeneste er ret ligetil, hvilket gør det nemt at navigere gennem din indbakke. Du behøver dog ikke grave meget dybt for at finde disse skjulte Gmail-funktioner , der kan hjælpe dig med at øge produktiviteten og sikkerheden.

BEGYND AT BRUGE DISSE GMAIL-TIP OG TRICKS

Forhåbentlig har du allerede taget de grundlæggende foranstaltninger for at sikre din Gmail-konto , men disse funktioner kan hjælpe dig med at tage din Gmail-oplevelse til et nyt niveau. Denne vejledning vil lede dig gennem indstilling af disse tricks fra gmail.com på dit skrivebord, men det meste af denne funktionalitet er tilgængelig i Gmail-apps til både iPhone og Android.

1. INDSTIL DIN INDBAKKETYPE

Der er adskillige organisatoriske muligheder i din Gmail-indbakke. Uanset om du lader Google bestemme, hvad der er vigtigt, kategoriserer dine e-mails eller viser flere indbakker i én visning, er der en indbakketype til det.

2. BRUG AVANCERET SØGNING

Det er ingen overraskelse, at Google gjorde Gmail let at søge. Der er mere i søgefeltet, end det er tilsyneladende. Hvis du klikker på pil ned, åbnes flere søgemuligheder, så du kan filtrere efter afsender, emne, dato, størrelse og mere.

3. SEND I FORTROLIG TILSTAND

Hvis du sender indhold, der er følsomt eller klassificeret, er det et must at forstå fortrolig tilstand. Denne selvdestruerende teknologi giver dig mulighed for at indstille e-mails til at udløbe efter et bestemt tidspunkt, forhindre din modtager i at foretage bestemte handlinger eller kræve en adgangskode for at åbne e-mailen. Denne funktionalitet er ikke ende-til-ende-krypteret , men den giver dig et ekstra lag af kontrol over din e-mail.

4. UNDGÅ FEJL MED FORTRYD SEND

Du har muligvis bemærket knappen Fortryd i dine Gmail-funktioner. Tidsperioden er relativt kort for dette, men du kan ændre den tid, du skal fortryde afsendelsen, i dine Indstillinger . Du kan indstille op til en forsinkelse på 30 sekunder, før e-mailen leveres.

5. STILLE, IRRITERENDE E-MAIL-TRÅDE

Ligesom gruppetekster kan nye svar på chattende e-mail-tråde være en stor distraktion, især hvis du arbejder eksternt . Hvis du ikke har brug for at holde øje med notifikationer, kan du flytte tråden ud af din Gmail-indbakke. Vælg knappen med tre prikker, og klik derefter på Lydløs. E-mail-tråden flyttes ind i dit arkiv, inklusive de nye og ulæste beskeder i tråden.

6. INDSTIL EN BESKED TIL AT UDSÆTTE

Nogle gange kommer e-mails ind på et uhensigtsmæssigt tidspunkt. Mind dig selv med Gmails snooze-knap. Hold markøren over beskeden i din indbakke, og vælg ur-knappen i højre side. Du kan vælge et tidspunkt og en dato for at flytte den gamle e-mail tilbage til toppen af ​​din indbakke.

7. RYD NEMT UD I DIN INDBAKKE

Hvis du regelmæssigt åbner og skimmer e-mails, før du sletter dem, har du sikkert bemærket, at Gmail som standard sender dig tilbage til din indbakkeoversigt. Du kan i stedet indstille e-mails til at gå videre automatisk, når du har slettet en besked. For at gøre dette skal du navigere til dine indstillinger via tandhjulsikonet og klikke på Avanceret. Brug derefter radiovælgeren til at vælge Aktiver automatisk fremrykning.

8. OPRET STANDARDSVAR

Træt af at sige det samme igen og igen? Gmail giver dig mulighed for at oprette skabeloner , så du nemt kan sende det samme indhold igen. Når du har lavet og gemt skabeloner, kan du nemt indsætte beskeder fra din indbakke. Klik på de tredobbelte prikker i dit skrivevindue, hold markøren over ‘Skabeloner’ og klik på det skabelonnavn, du vil sende. Når indholdet er indsat i vinduet, er der kun tilbage at tilføje din modtager og klikke på send-knappen.

9. INDSTIL TASTATURGENVEJE

Strømlin din e-mail-arbejdsgang med tastaturgenveje. Du kan bruge disse tidsbesparelser til at navigere i din indbakke, arkivere og slette beskeder, formatere tekst og mere. Der er standardindstillinger for denne Gmail-funktion, men du kan også indstille dine egne brugerdefinerede indstillinger.

Forside

Scroll to Top