Apple afviste opdatering til Facebook-app, der informerede brugerne om Apples 30% nedskæring af in-app køb

Facebook hævder, at Apple blokeret en opdatering, der ville have informeret brugerne om Apples praksis med at tage 30% af alle in-app køb. Opdateringen, som introducerer et værktøj, der giver virksomheder mulighed for at sælge billetter til online events, oprindeligt anmeldt brugere af Apples politik. Opdateringen blev kun tilladt i App Store, efter at denne ordlyd blev fjernet.

Facebook has a feud with Apple. (Image: Facebooke and Apple logos w/ edits)
Facebook har en fejde med Apple. (Billede: Facebooke og Apple logoer w / redigeringer)

Apple har angiveligt blokeret en opdatering fra Facebook, der omfattede oplysninger om Apples praksis med at tage 30% af alle in-app køb, ifølge Facebook.

De sociale medier gigant er rullende ud en ny funktion i sin iOS og Android apps, der vil give virksomhederne mulighed for at sælge billetter til online begivenheder direkte via app. Pr sin App Store politikker, Apple ville kræve en 30% nedskæring for alle disse salg, da de er lavet via app.

I beskrivelsen af app-opdateringen, der ville aktivere denne funktion, Facebook inkluderet formulering, der påpegede Apples 30% gebyr.

Denne opdatering blev angiveligt blokeret af Apple, Facebook fortalte Reuters.

Apple fortalte angiveligt Facebook, at opdateringen overtrådte App Store-politikker ved at inkludere “irrelevante oplysninger” til brugerne.

Facebook havde bedt Apple om at give afkald på 30% gebyr for denne funktion, som er designet til at hjælpe online-virksomheder genvinde nogle indtægter tabt på grund af den globale Coronavirus pandemi. Apple afviste anmodningen om dispensation.

Opdateringen er tilgængelig nu, men meddelelsen informere brugerne af Apples 30% nedskæring er ikke til stede. Facebook er heller ikke i stand til at informere brugerne om alternative betalingsmetoder via funktionen, såsom at bruge en webbrowser til at købe billetter i stedet for app.

Facebook er ikke den første til at kritisere Apples gebyr politikker. Epic Games, skaberen af Fortnite, sagsøger i øjeblikket Apple for at fjerne Fortnite fra App Store. Epic Games havde indført en direkte betalingsmetode til køb af valuta i spillet i iOS-versionen af Fortnite, hvilket er i strid med Apples Apps Store-politikker.

Andre tech giganter (herunder Microsoft, Spotify, og Netflix) har talt negativt om Apples praksis, undertiden henvise til Cupertino colossus som et monopol.