Western Digital forsøger at omdefinere ordet “RPM”

Nå disse målinger af rotationshastighed er bare, ligesom, din mening,mand …

Redditor / u / Amaroko placeret denne WD Blå drev på en tom papkasse, og holdt en Blå Yeti mikrofon lige over det, mens det tændt. Spektralanalyse af lyden viser en 90 Hz baseline-90 cyklusser (omdrejninger) per sekund og 60 sekunder i minuttet fungerer ud til 5.400 OMD.
Dette WD Elements 8TB-drev er angivet som “5400 RPM Class” på sit datablad, og firmwaren rapporterer 5400 RPM via SMART – men det summer ved 120HZ. 120Hz * 60 sek/min = 7.200 omdr./min.
Dette WD MyBook 8TB-drev rapporterer også sig selv via SMART som spinding ved 5.400 OMDR./MIN, men spektral lydanalyse viser en rotationshastighed på 120 Hz (7200 OMDR. MINUT).

I sidste uge, den fine Redditors af / r / DataHoarder fik forstyrret med Western Digital igen-denne gang, for at forvanske den roterende hastighed af deres WD Red Network Attached Storage harddiske. (Selv om den sammenkædede post bringer tingene til et hoved, medlemmer af det tysksprogede forum hardwareluxx.de begyndte at undersøge spørgsmålet mere end år siden.)

Vi fandt denne kontrovers minder om tidligere klager over, at Western Digital ikke var korrekt afsløre brugen af Shingled Magnetic Recording teknologi i deres NAS-drev. Men den nye klage er, at Western Digital kalder 7200RPM drev “5400 RPM Class”-og drevenes egen firmware rapport 5400 RPM via SMART interface.

For nylig, redditor / u / Amaroko satte sig for at bevise eller modbevise tidligere netizens ‘resultater. For hver af flere drev modeller, placeret Amoroko en prøve af dette drev på en tom papkasse, med en Blå Yeti mikrofon holdt direkte over det, så drevet drevet på. Spektralanalyse af den optagede lyd ved hjælp af Adobe Audition viste en baseline frekvens på 120Hz for to modeller af WD 8TB “5400 RPM klasse” drev.

120 cyklusser/sek. Så med andre ord, disse “5400 RPM klasse” drev virkelig var spinning på 7.200 rpm.

Hvem ønsker ikke hurtigere rotationshastighed?

When we compare data sheets between an 8TB 5400rpm Barracuda and an 8TB "5400RPM class" Red, we see a sharp difference in power consumption.
Forstørre / Når vi sammenligner datablade mellem en 8TB 5400rpm Barracuda og en 8TB “5400RPM klasse” Rød, ser vi en skarp forskel i strømforbruget.Jim Salter

Ved første rødme, kan dette virke som et ikke-problem, der ikke ville foretrække et drev med en hurtigere spindel hastighed? Desværre betyder hurtigere spindler ikke bare potentielt lavere søgeventetid – de kommer også med en kraftig stigning i både støjgenerering og strømforbrug.

Denne stigning i støj og strøm er, hvad der fik mange brugere på sporet af Western Digital’s falske 5.400rpm spindel hastighed i første omgang-de brugere købt drev, som de forventede at rulle lavt og langsomt, men de fik mere støj, varme og strømforbrug end de forventede.

Sammenligning af datablade mellem en 5.400 rpm Seagate Barracuda og en “5400 RPM Class” Western Digital Red-der, som testet af lyd spektrale analyse, faktisk spins på 7.200 rpm-vi kan se en klar forskel i strømforbruget. Den 8TB Red bruger 8.8W til Barracuda’s 5.3W når aktiv, og 800mW til Barracuda’s 250mW når i standby-tilstand. Forskellen her er ikke, for det meste, mærket, når de er spinning på samme faktiske RPM’er, Western Digital’s og Seagate’s drev forbruge nogenlunde den samme magt.

For at være fair over for Western Digital, kan du faktisk ikke købe en 8TB NAS-drev, der spinder på 5.400 RPM på alle-både WD’s Red og Seagate’s Ironwolf entry-level NAS lineup bruge 7.200 rpm spindler. Men for at være fair over for den forbrugende offentlighed, “RPM” har en meget specifik betydning, og der er ikke så meget som en fodnote på WD Red dataark til at forklare, hvad-hvis noget-“5400 RPM performance class” faktisk betyder.

Western Digitals reaktion

Da vi nåede ud til Western Digital i løbet af at forske i denne historie, en repræsentant bekræftede de forskellige forum-goers ‘og Redditor’s konklusioner, det vil sige, “5400 RPM klasse” faktisk ikke betyder, at et drev spins på 5.400 rpm.

For udvalgte produkter har Western Digital udgivet RPM-hastighed inden for en “klasse” eller “præstationsklasse” i mange år i stedet for at offentliggøre specifikke spindelhastigheder. Vi finjusterer også udvalgte harddiskplatforme og de tilhørende harddiskegenskaber for at skabe flere forskellige varianter af sådanne platforme for at imødekomme forskellige markeds- eller applikationsbehov. Ved at gøre dette, er vi i stand til at udnytte vores stordriftsfordele og videregive disse besparelser til vores kunder. Som med alle Western Digital-produkter testes vores produktoplysninger, som omfatter effekt, akustik og ydeevne (dataoverførselshastighed), for at opfylde specifikationerne på produktets datablad og markedsføringsmateriale.

I vores redaktionelle udtalelse, er dette svar, men poleret, ikke nyttigt, og det er heller ikke den stadig udefinerede “RPM klasse” selv. En forbruger læser dette datablad vil blive mere forvirret af markedsføring fnug, ikke mindre. Og de “typiske forbrugere”, som Western Digital kunne tænkes at forsøge at beskytte mod oplysninger, de ikke forstår, er usandsynligt, at læse harddisk datablade i første omgang.

Hvis du vil tilgive en bil analogi, betyder dette ikke forekommer os så meget anderledes end et vindue mærkat på en V6 sedan, der erklærer det at være “fire cylinder klasse,” uden angivelse af, hvad der rent faktisk under kølerhjelmen.