Microsoft køber Bethesdas moderselskab ZeniMax for 7,5 mia.

Microsoft ejer nu alle franchises som Doom, Quake, Wolfenstein og Fallout takket være opkøbet af Bethesdas moderselskab ZeniMax. Flere Bethesda-, id-programmer og Arkane Studios-spil føjes snart til Xbox Game Pass.

Microsoft ejer nu alle Bethesda titler

I et træk, der har taget gaming industrien som en overraskelse, har Microsoft netop erhvervet ZeniMax, moderselskabet for flere kendte udgivere som Bethesda, id Software, og meget mere. Ifølge et blog-indlæg af Bethesda, Microsoft har efter sigende betalt US $ 7,5 milliarder for købet.

Microsofts opkøb af Bethesda betyder, at det nu praktisk talt ejer et væld af klassiske franchises som Doom, The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein og Quake. Overdragelsen af ejerskab bør ikke påvirke den nuværende og fremtidige tilgængelighed af eksisterende og kommende titler på andre platforme. Microsoft kunne dog benytte denne mulighed til at udvikle nogle eksklusive Xbox-produkter i fremtiden. Interessant nok, Jason Schreier siger, at Microsoft arbejder på to timet PlayStation 5 exclusives.

Fans vil blive glade for at vide, at Microsoft vil tilføje udvalgte Bethesda titler til Xbox Game Pass snart, formentlig før Xbox Series X dråber. De ekstra titler bør tilskynde forvirrede købere til Team Microsoft. En stor del af PlayStation 5’s appel kom fra dens store udvalg af eksklusiviteter. Med Bethesda under Microsofts vinger, sony bliver nødt til at gøre meget mere for at forblive konkurrencedygtige.