YouTubes mobilapp får nye bevægelser og afspilningskontrolelementer

Stryg op for at gå ind i fuld skærm og andre nye funktioner

YouTube opdaterer sine mobilapps med et par nye funktioner, der skal gøre det lidt nemmere at se og styre videoer med nye bevægelser, opdaterede afspillerkontrolelementer og yderligere funktioner.

Den største opdatering er en ny bevægelse for at aktivere eller deaktivere video i fuld skærm: I stedet for at trykke på knappen (eller rotere telefonen) kan du nu stryge op i videovinduet for at gå ind i fuld skærm og stryge ned for at vende tilbage til standardafspillersiden. (Disse bevægelser vil kun fungere, når du stryger på selve afspilningsvinduet – så du ikke behøver at bekymre dig om at få det forveksles med knalde fagter til at afslutte programmer på både iOS og Android.)

Den nye knapper til automatisk afspilning og undertekster på YouTube.

Der er også et par nye knapper på videoafspilleren: Der er nu en ny closed-caption til/fra, der vises direkte i overlay-menuen, sammen med til/fra for at slå video automatisk afspilning til eller fra. Du kan også trykke på tidsstemplet for en video for at skifte mellem at se, hvor lang tid der er gået i en video, og hvor meget tid der er tilbage.

De opdaterede apps har også en udvidet version af videokapitler funktion, som YouTube har udviklet i løbet af de sidste par måneder. Nu er der en ny listevisning, der viser alle kapitlerne til videoen, herunder et eksempelminiature (lidt ligesom en dvd-menu).

YouTubes nye foreslåede handlinger funktion.

Endelig er YouTube tilføjer et nyt sæt af “foreslåede handlinger” – små prompter, der vil anbefale, at brugerne rotere deres telefoner (måske ved hjælp af den nye fuld skærm gestus nævnt tidligere) eller bruge en VR headset for en bedre oplevelse at se en video. YouTube siger, at det vil arbejde på at tilføje flere foreslåede tiltag i fremtiden, også.