Krænkende browserudvidelser, der nu er målrettet mod Microsoft Edge-brugere

Firefox og Chrome-brugere er ofte blevet ofre for falsk omdirigering og misbrug webbrowserudvidelser. Edge-brugere rapporterer nu det samme problem, som ser ud til at forekomme oftere. Disse tilføjelser er normalt camoufleret som legit hjemmesider med en webadresse til en rigtig hjemmeside.

, Krænkende browserudvidelser, der nu er målrettet mod Microsoft Edge-brugere, Zyberdata

Edge-brugere blev ofre for misbrug af browserudvidelser

Men, brugere bliver omdirigeret til andre uafhængige hjemmesider ved at klikke på dem. Nogle af disse websteder er krænkende og i værste fald bedrageriske.

Online brugere via en Reddit forum diskussion indså, at dette faktisk var et fælles problem knyttet til fem Edge udvidelser identificeret som:

  • Den store seler,
  • Nord VPN,
  • Flydende afspiller – Billed-i-billede-tilstand,
  • TunnelBear VPN, og
  • Adguard VPN, omdirigere brugere til oksearch [.] Com

Disse var ikke ægte udvidelser fra de virkelige udviklere.

En repræsentant fra TunnelBear erkendte problemet at sige, at add-on udvidelse hostet på Microsoft edge ikke var deres egen. De erklærede, at det ikke var sjældent at finde online bedragere rettet mod troværdige websteder for deres fordele. Adguard VPN sagde, at de arbejdede hen imod at fjerne add ons, mens de kiggede ind i problemet.

En erklæring blev også udgivet af NordVPN repræsentant om, at de opdagede den svigagtige link og straks fjernet det. De to andre steder har siden ikke reageret på sagen.

Dette er stadig at være et uløst problem, der let kunne gentage sig. Dette skyldes, at Microsoft og Google er endnu ikke udvikle et system til at godkende disse links, før de er tilgængelige online, som alle kan indsende et link. På grund af denne usikre smuthul på nettet, bedragere drage fordel af dette og bruge reelle websteder, som folk er tilbøjelige til at klikke på som clickbait at generere indtægter fra øget annonceklik. Mens der ikke er nogen direkte skade forårsaget af omdirigering, der er en risiko for kompromitteret sikkerhed for privatlivets fred og ukendte tredjeparter styre brugernes temaer og udvidelser.

Dette efterlader online brugeres ansvar kun at installere udvidelser, de kræver, og kontrollere for eventuelle tegn eller anmeldelser, der kan være et rødt flag kompromitterede udvidelser, før du tilføjer dem.