Future Group CEO Kishore Biyani Likens Amazons bud på Stall Retail Deal til ‘Hensynsløs’ Alexander den Store

Amazon hævder Future Group overtrådt kontrakter ved at acceptere at sælge sine detailaktiver til Reliance Industries sidste år.

, Future Group CEO Kishore Biyani Likens Amazons bud på Stall Retail Deal til ‘Hensynsløs’ Alexander den Store, Zyberdata
Kishore Biyani’s personale e-mail sagde Amazon var “at spille hunden i krybbe”

Amazons forsøg på at bremse Future Groups 3,4 milliarder dollar (ca. Rs. 24.788 crorer) detailaktiver salg svarer til Alexander den Store’s “hensynsløs ambition om at brænde jorden”, den indiske koncernens ADMINISTRERENDE direktør Kishore Biyani sagde i en intern personale notat set af Reuters.

Amazonlåst inde i langvarige juridiske tvister med Future, hævder det indiske firma overtrådt kontrakter ved at acceptere at sælge sine detailaktiver til Reliance Industries sidste år. Fremtiden benægter forseelser.

De to parter i denne uge handles modhager i en New Delhi domstol, den seneste retssag, hvor Amazon søger at blokere salget. Indiens næststørste detailhandler siger, at aftalen er afgørende for overlevelsen af sine 1.700 butikker og tusindvis af ansatte.

Dubbing det en corporate kamp “for overherredømme over indiske kunder”, Biyani personale e-mail sent på fredag sagde Amazon var “at spille hunden i krybbe”.

Under en yderligere grave på Amazon, sagde han “irriterende retssager og chikane gør man spekulerer på ligheden i hensynsløs ambition om at brænde jorden beslægtet med den græske Alexander – trods alt, de er inspireret til at navngive deres produkt som Alexa“.

“Historien fortæller os, at Alexander erobrede store dele af verden, men mislykkedes i Indien.”

Den makedonske leders militære kampagne udvidede i høj grad det græsktalende imperium i hele Mellemøsten og dele af Asien og indvarslede den hellenistiske tidsalder, før han døde i nutidens Irak i 323 B.C.

Amazon afviste at kommentere notatet af Biyani, ofte omtalt som Indiens detailkonge for at omdanne landets detailhandel i de seneste årtier.

I den seneste retssag, har Amazon også bedt dommeren om at tilbageholde Biyani i et civilt fængsel, argumenterer hans firma “bevidst” adlød en Singapore voldgiftsmand oktober orden, der satte handlen på hold.

Future fastholder, at voldgiftskendelse ikke er bindende.

Dens advokat på fredag sagde Amazon forsøgte at blokere handlen, fordi det vil gøre det vanskeligt for det amerikanske firma til at konkurrere med Reliance, ledet af en af Asiens rigeste mand, Mukesh Ambani, der er hurtigt at udvide til e-handel.

“Amazon er kun interesseret i, at Reliance ikke bør forbedre i Indien,” sagde Future’s advokat Harish Salve. Næste retsmøde er på mandag.

Indiske børser i denne måned ryddet Future’s aftale med Reliance, på trods af Amazons gentagne anmodninger til lovgivere til at blokere handlen.

“Vi er på fast juridisk grundlag, og dette er retfærdiggjort af godkendelser,” Biyani sagde i sit notat.