Microsoft CEO Satya Nadella siger Social Media Services Ligesom Facebook, Twitter brug for klare love om ytringsfrihed

“Ensidig handling fra individuelle virksomheder i demokratier som vores er bare ikke langsigtet stabil,” sagde Nadella.

, Microsoft CEO Satya Nadella siger Social Media Services Ligesom Facebook, Twitter brug for klare love om ytringsfrihed, Zyberdata
Microsoft-aktier er steget mere end 500 procent siden Nadella overtog som administrerende direktør for syv år siden

Microsoft Chief Executive Officer Satya Nadella sagde sociale medier tjenester som Facebook, Twitter, og YouTube har brug for klarere love og regler for at styre, om kontroversielle konti, som tidligere amerikanske præsident Donald Trump’s, har en plads på deres tjenester, snarere end at blive bedt om at gøre ytringsfriheden beslutninger selv.

“Ensidig handling fra de enkelte virksomheder i demokratier som vores er bare ikke langsigtet stabil-vi har brug for at være i stand til at have en ramme af love og normer,” Nadella sagde i et vidtrækkende interview med Bloomberg Television’s Emily Chang. “Afhængigt af en enkelt administrerende direktør i en af disse virksomheder til at foretage opkald, der vil virkelig hjælpe os med at opretholde noget så helligt og så vigtigt som vores demokrati i det lange løb er bare ingen måde, at i det mindste jeg, som en borger, ville slå til lyd for.”

Microsoft kører i øjeblikket ikke en forbruger sociale medier service, men det er blandt cloud-computing udbydere, der er blevet trukket ind i debatten om deplatforming af visse individuelle stemmer, sociale medier konti og hele apps, især efter den voldeligepro-Trump optøjer på us Capitol i sidste måned. Amazons cloud-enhed trak sine hosting-tjenester fra Parler, et socialt netværk, der billethajer sig selv som anti-censur og var populær blandt konservative og ekstremistiske tal. Apple og Alphabets Google havde tidligere fjernet Parler fra deres app-butikker. De tre tech virksomheders handlinger væsentlige tog tjenesten offline. Trumps konto, i mellemtiden, blev forbudt fra Twitter og forbliver suspenderet på Facebook.

I de seneste mange år har antitrust lovgivere ramped op undersøgelser af markedsstyrken af store teknologivirksomheder, ligesom Microsoft faldt under regeringens kontrol og står over for en amerikansk antitrust retssag mere end to årtier siden, da Nadella var en stigende manager. Det er bedre for de yngre teknologivirksomheder til ansigt robust konkurrence og håndtere negative konsekvenser af at vokse for stor i forvejen, snarere end at vente, indtil deres størrelse fører til problemer for forbrugere og rivaler, den administrerende direktør sagde.

“Big i sig selv er ikke dårligt, men konkurrencen er god,” sagde han. “Og endnu vigtigere, du skal have en forretningsmodel, der virkelig er på linje med verden klarer sig godt. Der er visse produktkategorier, hvor de utilsigtede konsekvenser af væksten for denne kategori eller manglende konkurrence skaber problemer.”

Behovet for konkurrence omfatter rivalisering fra Kina, Nadella sagde, selv om den nationale sikkerhed bekymringer skal regnes med af hver regering, Nadella sagde.

“Der er ingen Gud-given ret for amerikanske tech virksomheder til at tage for givet, at der ikke kan være andre tech beføjelser,” sagde han. “Alle os i Vestkysten af USA har brug for at være mere jordet, fordi nogle gange tror jeg, vi fejrer vores egne fremskridt alt for meget.” I stedet bør virksomhederne se på, hvad der sker i verden, og hvor relevant deres teknologi er, sagde han.

Microsoft-aktier er steget mere end 500 procent siden Nadella overtog som administrerende direktør for syv år siden, efter at have sygnet hen i mere end et årti under sine forgængere, Bill Gates og Steve Ballmer. Selvom Microsoft for det meste har undgået den lovgivningsmæssige kontrol af andre tech giganter for nylig, har det trukket nogle klager fra mindre rivaler. I juli opfordrede Slack, som salesforceerhverver , EU’s konkurrencemyndigheder til at sondere Microsoft for uretfærdigt at påtrere sine Teams-samarbejdssoftware til millioner af brugere ved at kombinere den med Office 365-cloudbaserede produktivitetsprogrammer. Nadella afviste disse påstande.

“Jeg stiller altid spørgsmålet, ville Slack have endda eksisteret, hvis det ikke var for den gratis adgang, de havde på toppen af, siger, Windows-platformen?” sagde han. “De behøvede ikke at ringe til Microsoft. De behøvede ikke at gå gennem nogen af vores app stores. De havde ikke brug for nogen af vores tilladelse i forhold til nogen af de andre platforme, at de er tilgængelige på. Vi leverer måske den mest åbne platform i Windows og endda i Office 365.”