Hvorfor solgte GameStop ikke noget af sin oppustede lager under boblen?

Detailhandleren kan stadig eventuelt foretage en stock-for-cash-infusion i fremtiden

, Hvorfor solgte GameStop ikke noget af sin oppustede lager under boblen?, Zyberdata
Forstørre / Hej, ja, hvor meget kan jeg få ved at handle i denne slighty brugt andel af GameStop lager?

I begyndelsen af året, aktiemarkedet som helhed værdsat videospil forhandler GameStop på omkring $ 1,15 milliarder. Ved afslutningen af handlen den 27. januar, hvor den spekulative mani omkring aktienvar steget til omkring 22,6 milliarder dollar. I dag er GameStop’s markedsværdi sunket ned til en mere rimelig 3.340 millioner dollars.

Man skulle tro GameStop ville have forsøgt at drage fordel af denne korte marked mani, indkassere på sin pludselig hot brand ved at handle oppustedebestand for rigtige penge, der kunne hjælpe sin kæmper mursten og mørtel forretning . Men en ny Reuters rapport citerer “tre personer bekendt med den amerikanske videospil forhandler interne overvejelser” i detaljer de logistiske og lovgivningsmæssige forhindringer, der forhindrede, at der sker.

Insider bureaukrati

Kernen i GameStop’s hurtige cash-in problem var SEC’s insiderhandel regler, som definerer en specifik “handel vindue” tidsplan skitserer, når virksomheden insidere kan og ikke kan handle på kvartalsvise indtjening resultater, der endnu ikke er blevet offentliggjort.

Desværre for GameStop lukkede det lovgivningsmæssige vindue den 25. januar, seks dage før udgangen af selskabets regnskabskvartal. Det betyder GameStop mulighed for hurtig og nem kapitalisering på sin aktiekurs lukket ligesom sin daværende omkring 5 milliarder dollar markedsværdi var klar til at skyde op til sin $ 22 + milliarder peak blot to dage senere.

GameStop kunne have fået omkring dette problem ved farende for at frigive en foreløbig indtjening rapport langt forud for sin sædvanlige tidsplan (rapporten for kvartalet slutter i januar sidste år blev ikke frigivet indtil slutningen af marts). Men denne rapport ville stadig sandsynligvis have taget mindst et par dage at forberede offentligheden. SEC regler ville også have krævet, at selskabet til at vente yderligere to fulde handelsdage efter en sådan frigivelse til at begynde at indløse i. I betragtning af volatiliteten i GameStop’s aktieværdi på det tidspunkt, selskabet sandsynligvis stadig ville have savnet toppen, selv med en forhastet-out rapport.

Hvad mere er, noget mindre end en stjernernes indtjening rapport kan have brast den delikate boble af spekulative iver, der havde drevet GameStop lager op så højt i første omgang. Hvis selv et lille segment af handlende så disse indtjening som en frisk advarselstegn, at bestanden var faretruende overvurderet, det kunne have udløst bestandens uundgåelige sell-off meget hurtigere, før GameStop ville have været i stand til virkelig at udnytte.

, Hvorfor solgte GameStop ikke noget af sin oppustede lager under boblen?, Zyberdata
Forstørre / Pop går boblen …Aurich Lawson / Getty Billeder

Og selv om timingen af en foreløbig indtjening rapport frigivelse udarbejdet perfekt, GameStop kan have været på vagt over for øget regulator kontrol af et sådant forsøg på at kontanter i. SEC skrev den 29 januar, at “udstedere skal sikre overholdelse af de føderale værdipapirer love for alle påtænkte tilbud eller salg af deres egne værdipapirer”, og at det ville “handle for at beskytte detailinvestorer, når de faktiske omstændigheder viser misbrug eller manipulerende handelsaktivitet, der er forbudt af den føderale værdipapirer love.” Sådanne advarsler kunne nemt have givet GameStop pause i forsøget på at drage fordel af sin uventede papir stormfald.

GameStop’s lovgivningsmæssige timing er endnu mere uheldigt i betragtning af den succes, at nogle andre virksomheder (med finanspolitiske kvartaler slutter i december) havde i at konvertere deres seneste korte januar aktiebobler til faktiske finansielle gevinst. Teaterkæden AMC’s nye ejere brugte selskabets oppustede aktiekurs til effektivt at udslette 600 millioner dollar i gæld– en kæmpe aflastningsventil for et selskab , der var på randen af konkurs blot en uge før. Og American Airlines solgte over 1 milliard dollar aktier i nye aktier efter sine aktier steg næsten 50 procent i sidste måned.

En kontant-in udskudt?

Selv om GameStop’s formidable lager peak nu synes at være gået, selskabets mulighed for at kontanter i måske ikke være helt overstået. GameStop-aktien handles stadig til omkring 50 dollar per aktie i dette skrives, eller omkring 375 procent af konsensusanalytikerestimatet på en målpris på 13,44 dollar. At aktiekursen har været relativt flad siden februar 4, også tyder på, at der stadig kan være lige nok HODL-ing investorer derude til at opretholde en del af denne værdi i den nærmeste fremtid.

Reuters rapporterer, at GameStop allerede havde registreret en plan med SEC om at sælge 100 millioner dollars af GameStop-aktien i december, da markedsværdien svævede omkring blot 1 milliard dollar. Mens selskabet valgte ikke at gå igennem med denne plan, ser det ud som om det er noget, det kunne overveje igen, hvis markedsværdien forbliver omkring fem gange så højt.

En hurtig kontant infusion fra salget af stadig noget oppustede bestand kan være lige, hvad GameStop behov for at kickstarte aktivist investor (og for nylig installeret GameStop bestyrelsesmedlem)Ryan Cohen ambitiøse turnaround planer, også. Cohen skrev i november, at han mener GameStop bør “skære sine overdrevne ejendomsomkostninger og leje de rigtige talenter [til] begynde at opbygge en kraftfuld e-handel platform, der giver konkurrencedygtige priser, bredt spil udvælgelse, hurtig forsendelse, og en virkelig high-touch oplevelse, der ophidser og lækkerier kunder.”

Det er uklart, om en så ambitiøs plan kan hjælpe med at vende en virksomhed, hvis centrale forretningsmodel stadig står over for masser af modvind. Men det ville være en skam, hvis GameStop ikke ender som en af vinderne i en utrolig bestand boble, der allerede har genereret en masse uventede vindere og tabere.