Fortnite Developer Epic Games tager Apple App Store Betalingskamp til EU Antitrust Regulators

Epic Games og Apple har været låst inde i en juridisk tvist siden sidste år, da spilproducenten forsøgte at komme uden om Apples 30 procent gebyr på køb.

, Fortnite Developer Epic Games tager Apple App Store Betalingskamp til EU Antitrust Regulators, Zyberdata

Fortnite skaberen Epic Games har taget sin kamp mod Apple til EU antitrust lovgivere efter ikke at gøre fremskridt i en amerikansk domstol i en tvist om iPhone maker’s betalingssystem på sin App Store og kontrol over apps downloads.

De to selskaber har været låst inde i en juridisk tvist siden august sidste år, da spilproducenten forsøgte at komme rundt i Apples 30 procent gebyr på nogle in-app køb på App Store ved at lancere sit eget betalingssystem i appen.

Det fik Apple til at sparke Epic’s Fortnite spil ud af App Store og truer med at opsige en tilknyttet konto, der ville have effektivt blokeret distribution af Unreal Engine, et softwareværktøj, der anvendes af hundredvis af app beslutningstagere til at skabe spil.

Epic Games grundlægger og CEO Tim Sweeney sagde Apples kontrol over sin platform har vippet lige vilkår.

“De 30 procent, de opkræver som deres app skat, kan de gøre det 50 procent eller 90 procent eller 100 procent. Under deres teori om, hvordan disse markeder er struktureret, de har al mulig ret til at gøre det, “sagde han til journalister.

“Epic er ikke beder nogen domstol eller regulator til at ændre denne 30 procent til et andet nummer, kun for at genoprette konkurrencen på iOS,”sagde han med henvisning til Apples mobile operativsystem.

Selskabet beskyldte også Apple for at udelukke rivaler fra at lancere deres egen gaming abonnementstjeneste på sin platform ved at forhindre dem i at samle flere spil sammen – når sin egen tjeneste, kaldet Apple Arcade, gør det.

Apple sagde sine regler gælder lige for alle udviklere, og at Epic havde overtrådt dem.

“På måder en dommer har beskrevet som vildledende og hemmelige, Epic aktiveret en funktion i sin app, som ikke blev gennemgået eller godkendt af Apple, og de gjorde det med den udtrykkelige hensigt at overtræde App Store retningslinjer, der gælder lige for hver udvikler og beskytte kunder,” selskabet sagde i en erklæring.

“Deres hensynsløse adfærd gjorde bønder af kunder, og vi ser frem til at gøre dette klart for Europa-Kommissionen,” sagde den.

Kommissionen, som er ved at undersøge Apples mobile betalingssystem Apple Pay og App Store, afviste at kommentere klagen og sagde, at den var opmærksom på bekymringerne vedrørende Apples App Store-regler.

Epic Games har også klaget til den britiske Competition Appeal Tribunal og til den australske vagthund, samtidig med at søge erstatning. Den har ikke anmodet EU’s håndhævende myndigheder om erstatning.