Microsoft tilføjer Linux, Android og firmware beskyttelse til Windows

Desværre er alle 3 tilføjelser i øjeblikket kun tilgængelige for store organisationer.

, Microsoft tilføjer Linux, Android og firmware beskyttelse til Windows
Forstørre

Microsoft bevæger sig fremad med sit løfte om at udvide virksomhedens sikkerhedsbeskyttelse til ikke-Windows-platforme med den generelle frigivelse af en Linux-version og en forhåndsvisning af en til Android. Den software maker er ligeledes styrkelse oppe Vinduer sikkerhed sikring hen til skanne nemlig skadelig firmware.

Linux og Android flytter-detaljeret i stillinger offentliggjort på tirsdag her, her, og her-følg et skridt sidste år at skibet antivirus beskyttelse til macOS. Microsoft afslørede firmware-funktionen i sidste uge.

Premium priser

Alle de nye beskyttelsesforsender er tilgængelige for brugere af Microsoft Advanced Threat Protection og kræver Windows 10 Enterprise Edition. Offentlige priser fra Microsoft er enten ikke-eksisterende eller svært at finde, men ifølge Microsoft Gold Partner, Infused Innovations, omkostninger spænder fra $ 30 til $ 72 per maskine om året til virksomhedskunder. Infunderes Innovactions CISO og VP of Services Dan Chemistruck fortalte mig, at alle kan købe et abonnement på Microsoft 365 ATP for $ 5,20 per licens, hvis deres maskine er Azure AD Tilsluttet. For hjemmebrugere, Det betyder, at de ville have en $ 6 Intune licens samt.

I februar, når Linux preview blev tilgængelig, Microsoft sagde, at det omfattede antivirus advarsler og “forebyggende kapaciteter.” Ved hjælp af en kommandolinje kan administratorer administrere brugermaskiner, starte og konfigurere antivirusscanninger, overvåge netværkshændelser og håndtere forskellige trusler.

“Vi er lige i begyndelsen af vores Linux rejse, og vi stopper ikke her!” Tirsdagens indlæg annoncerer Linux generelle tilgængelighed sagde. “Vi er forpligtet til løbende udvidelse af vores muligheder for Linux og vil bringe dig forbedringer i de kommende måneder.”

Android preview, i mellemtiden, giver flere beskyttelser, herunder:

  • Blokering af phishing-websteder og andre højrisikodomæner og webadresser, der er tilgængelig via SMS/tekst, WhatsApp, e-mail, browsere og andre apps. Funktionerne bruger de samme Microsoft Defender SmartScreen-tjenester, der allerede er tilgængelige for Windows, så beslutninger om at blokere mistænkelige websteder gælder på tværs af alle enheder på et netværk.
  • Proaktiv scanning efter ondsindede eller potentielt uønskede programmer og filer, der kan downloades til en mobilenhed.
  • Foranstaltninger til at blokere adgangen til netværksressourcer, når enheder viser tegn på at blive kompromitteret med ondsindede apps eller malware.
  • Integration til det samme Microsoft Defender Security Center, der allerede er tilgængeligt til Windows, macOS og Linux.

I sidste uge, Microsoft sagde, at det havde tilføjet firmware beskyttelse til præmien Microsoft Defender. Det nye tilbud scanner Unified Extensible Firmware Interface, som er efterfølgeren til den traditionelle BIOS, at de fleste computere, der anvendes under opstartsprocessen for at finde og optælle hardware installeret.

Firmwarescanneren bruger en ny komponent, der er føjet til virusbeskyttelse, og som allerede er indbygget i Defender. Hacks, der inficerer firmware er særligt skadelige, fordi de overlever geninstallationer af operativsystemet og andre sikkerhedsforanstaltninger. Og fordi firmware kører før Windows starter, det har evnen til at grave dybt ind i et inficeret system. Indtil nu har der kun været begrænsede måder at opdage sådanne angreb på store flåder af maskiner.

Det giver mening, at udvidelserne til ikke-Windows-platforme kun er tilgængelige for virksomheder og koster ekstra. Jeg var overrasket over, dog, at Microsoft opkræver en præmie for firmware beskyttelse og kun tilbyde det til virksomheder. Masser af journalister, advokater og aktivister er lige så, hvis ikke mere truet af såkaldte onde tjenestepige angreb, hvor en husholderske eller anden fremmed har evnen til at manipulere med firmware under kort fysisk adgang til en computer.

Microsoft har et stærkt økonomisk incitament til at gøre Windows sikkert for alle brugere. Virksomhedens repræsentanter svarede ikke på en e-mail spørger, om firmware scanneren vil blive mere bredt tilgængelige.