Western Digital tilføjer “Red Plus” branding for ikke-SMR harddiske

Fra et branding perspektiv, slår det kalde SMR drev “Red Minus.”

, Western Digital tilføjer “Red Plus” branding for ikke-SMR harddiske
Forstør / De nyere SMR-udstyrede små drev forbliver “Røde”, mens CMR-modellerne alle bliver “Red Plus”.

I aftes, en Western Digital udøvende nåede ud til Ars at lade os vide af et blog-indlæg om deres kontroversielle Red drev.

Virksomheden tager en ny branding initiativ til at præcisere den teknologi, der anvendes i sin NAS-drev-i den nærmeste fremtid, “WD Red” vil udelukkende betyde diske ved hjælp af Shingled Magnetic Recording teknologi, og “WD Red Plus” vil betyde diske ved hjælp af konventionelle magnetiske optagelse.

Oversigt over

Denne rapport er den seneste i en serie om harddisk producenter glider SMR-teknologi i eksisterende disk linjer, med ringe eller ingen varsel til kunderne.

I (meget) kort, SMR diske generelt klarer sig godt nok i let opbevaring arbejdsbyrder, med masser af inaktiv tid mellem lageranmodninger- men de kan falde katastrofalt fladt på deres ansigter, når ramt med mere krævende arbejdsbyrder. Især ZFS-filsystemet har en tendens til at præsentere SMR-diske med udfordringer, som de har svært ved at håndtere.

Selv om alle tre tilbageværende harddiskleverandører – Western Digital, Toshiba og Seagate – har “ubådsbaserede” SMR-diske i eksisterende kanaler uden at gøre meget for at underrette kunderne om det, er det kun Western Digital, der har gjort det med diske, der er designet specielt til NAS eller Network Attached Storage.

Desværre for Western Digital, NAS-brugere tendens til at være betydeligt mere teknisk end almindelige forbrugere- og de ofte ramte deres diske med langt vanskeligere arbejdsbyrder end Western Digital tilsyneladende testet eller planlagt til.

Fra rød til rød plus

Brugen af SMR-teknologi i Western Digital Red går ikke væk, men bevæger sig fremad, “Red” vil udelukkende betyde SMR diske. De eksisterende SMR-modeller – WD 20/30/40/60 EFAX – bevarer deres eksisterende modelnumre og bevarer deres eksisterende WD Red-branding. I mellemtiden får CMR-diske tidligere kendt som WD Red-i størrelser fra 1TB til 14TB-en ny “WD Red Plus” branding og etiket, selv om deres modelnumre også forbliver de samme.

Western Digital’s nye markedsføring for SMR-udstyret Red drev etiketter dem som for SOHO brug kun og præciserer, at dette betyder lav intensitet operationer med masser af ledig tid i mellem-og ingen ZFS. For små virksomheder, “intensive” eller ZFS-arbejdsbelastninger er der Red Plus-linjen – hvilket reelt kun betyder de ældre, før-SMR-modeller for nu.

Der er også en Red Pro linje målrettet til maksimal ydeevne applikationer. Denne linje er uændret- den eksisterede med den samme branding før SMR fiasko, og det stadig eksisterer med den samme branding og samme modeller i dag.

Forståelse af SMR-begrænsninger

Der er en temmelig stor CMR cache område på de ellers SMR diske, samt en 256MiB flygtige (RAM) cache. Western Digital offentliggør ikke detaljer om CMR cache område i sit produkt datablade, desværre-men typiske skøn, såsom hvad der blev vist i denne blocksandfiles interview, spænder fra 1GiB til 100GiB, afhængigt af en del af størrelsen af disken selv.

CMR-cacheområdet på drevet fungerer på samme måde, som en helt CMR-disk gør – og hvis det har “nedetid” mellem lageranmodninger, kan drevets firmware bruge den tid på at læse data fra CMR-cachen og sive den ned til det betydeligt mere begrænsede primære SMR-lagerområde. Når dataene er permanent lagret i SMR-zonerne, kan de læses med omtrent samme hastighed, som de ville være fra en tilsvarende CMR-disk – SMR’s ydeevnebegrænsninger er strengt bundet til at skrive.

Hvis du aldrig har begået nok skrivehandlinger på én gang til at overløbe det store CMR-cacheområde, og du gav drevet længere tids tomgang til at “trække vejret”, ville du ikke se nogen forskel i ydeevnen mellem CMR- og SMR-diske – selv om du, som nogle NAS-brugere har kommenteret, “kan høre dem køre hele tiden”. Dette henviser til den affaldsindsamlingsproces, der overfører data fra CMR-cache til SMR-zoner, der forekommer i lange inaktive tider mellem driften.

Selv hvis du begår nok store skrive operationer på én gang at overvælde CMR cache, i vores test Western Digital’s SMR firmware generelt gør et overraskende godt stykke arbejde med at begå skriver direkte til SMR zoner. Dette gode job er baseret på, at disse skriver er store, sammenhængende skriver dog – og på dem er nye skriver, ikke omskrivninger af eksisterende data. For at ændre en enkelt 4KiB sektor i en 256MiB SMR zone, skal firmwaren læse i hele 256MiB zone, derefter ændre, at en sektor, derefter skrive hele 256MiB zone ud igen.

Er den nye branding nok?

Den nye branding er helt sikkert et stort skridt fremad for mere vidende forbrugere, der allerede ved, at de ikke ønsker SMR-det eneste, de behøver at vide, er “Red” betyder SMR, og “Red Plus” og “Red Pro” betyder CMR. Den nye branding erstatter lange borde fyldt med interne modelnumre – som måske ikke afspejles nøjagtigt på forhandlerwebsteder, selvom forbrugerne ved, hvilke der skal bruges.

Vi er ikke sikker på, om den nye, lettere branding vil tilfredsstille de allerede igangværende retssager mod Western Digital, dog. En amerikansk gruppesøgsmål hævder, at markedsføring af enhver SMR disk som “NAS” diske udgør handlingsrettede falsk reklame. Den nye branding er en stor hjælp for forbrugere, der allerede ved, hvad SMR betyder, og hvad dens begrænsninger er, men det er usandsynligt, at gøre meget for at uddanne forbrugere, der ikke allerede er i kender.

Vores use-case-analyse viser, at SOHO-arbejdsbelastninger typisk er baseret på korte perioder med adgang til drevene. Dette resulterer i ekstremt lav gennemsnitlig overførselshastighed (sammenlignet med drevets tilgængelige overførselshastighed) og giver masser af inaktiv tid til DMSMR-drevet til at udføre de nødvendige baggrundsoperationer, hvilket gør det til en ideel pasform til dette program.

I brede strøg, er vi enige med ovenstående citat fra Western Digital’s blog-indlæg annoncerer den nye branding. De fleste forbrugere, der køber små Synology-, Netgear- eller andre specialbyggede NAS-enheder, bruger dem sandsynligvis med mellemrum med et lille antal samlede brugere og for det meste til store filer som digitale fotos, film og musik. For disse forbrugere, vil en SMR-udstyret Rød sandsynligvis være okay, de er usandsynligt, at skubbe gennem CMR cache, og selv om de gør, kan SMR management firmware sandsynligvis håndtere den direkte skriver ganske godt.

Det virkelige spørgsmål bevæger sig fremad er, hvor godt Western Digital’s blog-indlæg annoncerer den nye branding vil hænge sammen med de faktiske produktoplysninger ses på forhandler websteder. Hvis der ikke er fremtrædende tvetydighed mellem Rød, Red Plus, og Red Pro på produktet sider selv, den nye branding kan ikke nå mange af de mennesker, der har brug for at se det.