Apple foretager endnu et opkøb: It-startup Fleetsmith

Fremtiden for Apple + Jamf er en smule fuzzy nu.

, Apple foretager endnu et opkøb: It-startup Fleetsmith
Forstør / 2020 Retina MacBook Air.

Apple har erhvervet enhedsstyring opstart Fleetsmith. Den teknologi og det personale, der bliver en del af apple som en del af opkøbet, kan hjælpe Apple med at udvide tilmeldingen af enheder og introducere bedre måder at konfigurere nye enheder som iPads og Mac-computere på i organisationer.

Fleetsmith’s forslag til kunder (og Apple) synes perfekt skræddersyet til vores tid: virksomheden tilbyder en måde for organisationer at udstyre fjernarbejderes (eller arbejdstagere ellers ikke er placeret i det centrale kontor) enheder og har disse enheder automatisk registreret og sat op til virksomhedens brug, så snart de først er tændt. Derefter sikrer Fleetsmith automatisk, at enheder får de nødvendige softwareopdateringer. Det giver også it-chefer et dashboard til styring af flåden.

Hvis du har brugt Jamf, en mere udbredt konkurrent, får du den generelle idé. Men Fleetsmith allerede havde et særligt fokus på Apple-enheder, det har en Apple-lignende design sensibilitet, og det var sandsynligvis en meget billigere løsning for Apple end Jamf, at starte. Jamf synes at være på en anden vej, med en 3 milliarder dollars IPO planlagt.

Apropos penge, selv om, hverken Apple eller Fleetsmith har afsløret købsprisen. Fleetsmith gjorde offentliggøre et blog-indlæg om købet, selv om. Her er nogle af hvad der står:

Vi startede Fleetsmith for at skabe balance mellem it’s administrations- og sikkerhedsbehov og den oplevelse, brugerne elsker ved Mac, iPad og iPhone. Vi er stolte af det utroligt talentfulde team, vi har opbygget, og at vi har været tro mod vores mission: at gøre en effektiv og sikker Apple-flådestyring tilgængelig for alle.

Vi er glade for at blive en del af Apple. Vores fælles værdier om at sætte kunden i centrum for alt, hvad vi gør uden at ofre privatliv og sikkerhed, betyder, at vi virkelig kan opfylde vores mission, der leverer Fleetsmith til virksomheder og institutioner i alle størrelser, rundt om i verden.

Stillingen bemærker også, at Fleetsmith vil fortsætte med at betjene både nye og eksisterende kunder, så dette er ikke en erhvervelse udelukkende af intellektuel ejendomsret eller menneskelig kapital. Det ser ud som Fleetsmith som vi kender det vil fortsætte driften.

Det er usandsynligt, at Apple vil stoppe med at arbejde med Jamf i den nærmeste fremtid, men med denne erhvervelse af Fleetsmith, Cupertino klart har nogle særlige planer for sin egen in-house device management strategi. Vi må bare vente og se, hvad de er.