Nyheder i Windows 10 Build 2004

Forbedrede Linux-, Sandbox- og Cortana-funktioner dominerer Build 2004’s ændringsliste.

, Nyheder i Windows 10 Build 2004
Forstørre / En opadrettede af Windows 10 2004: Du vil ikke finde gamle installere cd’er over hele kontoret to årtier fra nu.

Internettet kan have det sjovt at forsøge at gætte den næste naturlige træk ved Californien eller dyr alliteration navn for de andre store operativsystemer, men Windows bygge navngivning konventioner kan være ligefrem svært at analysere. Den seneste officielt udgivne build var oprindeligt kendt som 20H1- hvilket betyder første halvdel af 2020. Da det kom tættere på frigivelse status, det fik sin officielle byggenummer: 2004, hvilket betyder april 2020. Men det gjorde faktisk ikke ramt release status for en anden måned, den maj 27.

Måske det er alt vejledende for, hvad der venter brugerne, når de endelig opgradere til Windows 10 2004; dette er ikke Microsoft pumpe ud store ændringer som sin debut af Windows 2000 omkring to årtier siden. Stadig, en ny Windows-udgivelse er en ny Windows-udgivelse. Så vi for nylig spundet op en frisk VM med en ren installation af Build 2004 at tage et kig på sine nye funktioner.

Kant, installationsstørrelse, søgning og Kaomoji

, Nyheder i Windows 10 Build 2004
Den første, og sørgeligste ting, vi bemærkede omkring 2004 er, at det stadig ikke kommer med den nye Edgium-rene installationer stadig give den ældre version af Edge.
, Nyheder i Windows 10 Build 2004
En ren installation af Windows 10 2004 bruger 14.0GiB plads på harddisken. Dette er før nogen Windows-opdateringer, endsige program installationer.
, Nyheder i Windows 10 Build 2004
Webruden i et standardsøgeresultat af Windows-taster har et nyt og opdateret design. Det ser temmelig rart, hvis du er til at søge på internettet fra din startmenu.
, Nyheder i Windows 10 Build 2004
Vidste du, at Windows giver nem adgang til emoji? Okay, fint, du er en af de seje børn – men vidste du, at det giver nem adgang til kaomoji?

Den allerførste ting, vi bemærkede efter en frisk installation af Build 2004 var Edge. For at være specifik, Legacy Edge. Du skal stadig gå ud af din måde at installere den nye og forbedrede Chrom-baserede Edge, som vi vil holde ringer “Edgium“, indtil arven version ender går væk.

Ved hjælp af Windirstat til at trække en mappe treemap på den helt nye Windows 10 2004 installation, ser vi 14GiB brugt. Det er værd at bemærke, at denne 14GiB er før enten installere nogen programmer, eller- og det er vigtigt- rammer Windows Update.

Windows Update vil stadig en tendens til at oppustet operativsystemet temmelig hurtigt, og SxS bibliotek i særdeleshed stadig balloner med ældre versioner af kode, der er blevet erstattet i sikkerhedsopgraderinger. Desværre, du kan ikke fjerne noget af det uden at beskadige dit OPERATIVSYSTEM. Der er metoder til at reducere størrelsen af SxS (udtales side om side) noget, men de er begrænsede og slags en smerte i røven. Selv de optimerede resultater bliver stadig ubønhørligt større med tiden.

Selvom der ikke er noget Edgium, blev 2004’s internetadgang moderniseret på ét uventet sted – menuen Start. Vi er ikke rigtig store fans af at søge på internettet direkte fra en startmenu – vi foretrækker en lidt mere logisk adskillelse mellem det, der er lokalt, og det, der er eksternt. Hvis du er til det, selv om, du kan gøre ting som type “vejr” i Start bar og få attraktivt formateret Internet resultater direkte i menuen selv uden nogensinde at åbne en reel browser.

Apropos søgning, Microsoft siger, at det bemærket, hvordan almindeligt folk var at dreje sin Search Indexer service fra, så virksomheden tog flere skridt til at forsøge at overbevise brugerne til at tænde dette igen. Microsofts søgeindekser genkender nu mange nye signaler om høj diskaktivitet – eller potentiel høj diskaktivitet – der udløser, at den enten sætter farten ned eller helt sætter diskaktiviteten på pause:

  • Spiltilstand er slået til
  • Strømbesparelsestilstand er slået til
  • Energibesparende tilstand er slået til (begrænset tilstand eller tilsluttet standby)
  • Enheden vågner efter at have været i energibesparende tilstand eller i log-on-tilstand
  • Enheden går fra AC > DC
  • CPU-forbruget går over 80 procent
  • Diskforbruget går over 70 procent
  • Enhedens batteriopladning er mindre end 50 procent
  • Enhedens visningstilstand går til skærmen

Microsoft temmelig aggressivt meningsmålinger sin Windows Insidere kører preview bygger, og det siger, at resultaterne af pop-up dialoger spørger Insidere, hvorfor de havde deaktiveret Search Index viste betydelig forbedring efter de nye signaler var på plads.

Ud over internettet og søgning, hvad der ellers er nyt? Emoji og kaomoji. Hvis du har brugt smileyface-knappen på sociale medier for at få adgang til emoji fra din Windows-pc eller bærbare computer, gør du det forkert. Enhver grafisk standardtekstgrænseflade i Windows – herunder Notesblok – giver direkte adgang til emojis ved hjælp af tastaturgenvejen [Windows-tasten] + [.].

Genvejen [Windows-tast] + [.] til at få vist et emoji-udvælgelsespanel er ret gamle nyheder – den har været i Windows siden Build 1803. Og i Build 1903 tilføjede emoji-panelet kaomoji-understøttelse. Kaomoji er traditionelle, generelt udarbejde tekst-mode konstruktioner såsom ̄\_(ツ)_/ ̄ shruggie. Build 2004 tilføjer betydeligt til kaomoji del af emoji panel, tilføje klassikere som ヾ(⌐■_■)ノ♪ og (∩^o^) ⊃━☆ til sit repertoire.