Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store

Klar til endelig at smide de 15-årige shareware UNDELETE forsyningsselskaber?

, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Forstørre / Selv om en undeletion nytte kan lejlighedsvis gemme din bacon, har det aldrig været en god idé at stole på en.

Selv om det endnu ikke er indbygget i Windows, Microsoft har endelig udgivet sin egen fil gendanne værktøj-det hedder Windows File Recovery, og det virker med de nyeste builds af Windows (skiftevis kendt som 20H1, 2004 og 19041). Vi var temmelig glade for at se dette værktøj er blevet tilgængelig, selv om korrekt systemadministration betyder hyppige sikkerhedskopier, hvilket gør dette værktøj unødvendigt. I den virkelige verden, ordentlig systemadministration og hyppige sikkerhedskopier er meget mindre udbredt, end vi måske ønsker.

Manglen på en ordentlig fil udvaskning værktøj i Windows betyder, at mange af os har været hamstring en af en håndfuld gamle shareware eller freemium tredjeparts forsyningsselskaber i stand til at scanne diske og leder efter rester af slettede filer. Den “hamstring” del er desværre nødvendigt, fordi at finde en af disse forsyningsselskaber betyder sortering gennem stakke af scam apps rettet mod desperate brugere-og ofte, du kan ikke være sikker på, om du har fundet en af de gode eller en af de svindel, indtil efter du har installeret det (forhåbentlig, inde i en sandkasse eller isoleret VM).

Installation

, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Microsoft har et reklameproblem ved at søge i Bing (standardsøgemaskinen i Edge på en helt ny installation i 2004) til Windows File Recovery, så du kan blive begravet på sider med annoncer for andre ting.
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Det er ikke bedre at søge i Microsoft Store. Hvor er Windows File Recovery?
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Vi kan filtrere Søgeresultaterne i Microsoft Store ned til “kun apps”– men stadig endnu ingen tegn på Windows Filgendannelse i en søgning efter Windows Filgendannelse.
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Windows Filgenoprettelse vises kun i en søgning efter Windows Filgendannelse, når du indsnævrer resultaterne til kun at gælde for apps, hjælpeprogrammer og værktøjer.
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Det burde ikke have været så svært at finde det – men endelig er vi klar til at installere Windows Filgendannelse.
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Windows Filgenoprettelse kræver build 19041.0 eller nyere (endnu en version af Windows-buildnumre – denne installation kaldes alle tre af 20H1, 2004 og 19041.264). Vi kvalificerer os.

Det er en god nyhed, at Microsoft endelig bringer denne evne in-house- men værktøjet helt sikkert kunne være lettere at finde. Da vi kiggede efter Windows File Recovery ved navn på Bing, i en nyinstalleret Windows 10 2004 VM, fik vi begravet under sider af annoncer for andre ting.

Hvis vi flyttede ind på Microsoft Store, var oplevelsen ikke bedre – da vi søgte efter det nøjagtige navn, kunne vi ikke finde værktøjet Windows Filgendannelse, før vi først havde filtreret vores resultater til Apps og derefter kun til Værktøjer og hjælpeprogrammer.

Når vi endelig havde fundet værktøjet og kontrolleret, at vi opfyldte systemkravene, installationen var et klik væk.

På dagens episode af “Ars Sletter en fil”

, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Hvilken slags monster ville slette en smuk JPG som denne?
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Når du har slettet billedet, bruger vi winfr til at forsøge at gendanne det – filtrering af genoprettelsesforsøg til JPG’er i mappen Billeder.
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Selvom winfr var det første, vi gjorde efter at have slettet filen, blev intet inddrevet.
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
I tilfælde af vores filter var en eller anden måde alt for restriktiv, vi prøvede igen uden. Stadig uden held.
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Måske, en eller anden grund, winfr ikke kan lide filer DEL’d fra CMD prompt. Lad os prøve skift-slette i stedet …
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Den skift-slettede fil kan heller ikke gendannes – winfr kan ikke hjælpe os med noget, der er slettet fra vores C: drev overhovedet.

I modsætning til de fleste af de tredjeparts “undelete” forsyningsselskaber erstatter, er det en kommando-line nytte kun-brugere vil ikke få en grafisk brugerflade til at hjælpe dem vade gennem deres drev. Det er også utroligt kræsen om, hvor det gendanner filer til- du skal bruge en separat rumvolumen, såsom en USB tommelfinger drev, for at gendanne eventuelle filer til. Forsøger at bare fjerne en fil på plads tjener du en streng irettesættelse fra , og der synes ikke at være nogen måde at tilsidesætte denne adfærd.winfrwinfr

Endnu vigtigere, vi var ude af stand til at komme til at gendanne en netop slettet fil fra vores VM’s C-drev på alle. I vores første forsøg oprettede og slettede vi en tom tekstfil, men kunne ikke finde den. Tænker, at måske værktøjet “hjælpsomt” ignoreret tomme filer, vi prøvede igen, og denne gang, vi sætter en smule af de faktiske data i vores opofrende tekstfil. Der var ingen ændring i resultaterne.winfrwinfr

For at sikre, at vi ikke manglede noget, prøvede vi igen – denne gang med et stort NASA-billede gemt i mappen Billeder. Først har vi slettet filen ved hjælp af en prompt, og så forsøgte vi at gendanne den til et USB-drev med . Stadig uden held. Vi troede måske filteret var et problem, så vi fjernede det, denne gang beder om alle nyligt slettede filer fra C-drevet, ved hjælp af en enklere-stadig uden held.del *.jpgCMDwinfr C: F: -n \Users\Jim\Pictureswinfr C F:

Nu har vi spekuleret på, om der var noget magisk om den kommando, der gjorde Windows synes, det skal makulere disse filer i stedet for blot at fjerne sammenkædningen dem, så efter at have downloadet vores testbillede igen, denne gang forsøgte vi at slette det fra GUI bruger i Stifinder-stadig uden ændringer i resultaterne.DELshift-delete

SSD’er, TRIM og dine slettede filer

, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Denne gang gav vi VM en opbakning butik baseret på rust diske snarere end SSD’er og gemt-derefter slettet-JPG fra det.
, Microsoft føjer værktøjet til udtjening af WINFR-filer til Microsoft Store
Succes! Når dataene blev gemt på en disk uden TRIM støtte, winfr kunne fjerne det fint.

Efter nogle mere frustrerede grave, gik det op for os, at vores VM’s C-drev blev gemt på en ZFS pool, som selv levede på et sæt af SSD’er-og at måske TRIM funktionalitet af disse diske var makulering vores data hurtigere, end vi kunne inddrive det. For at teste denne hypotese, skabte vi en ny opbakning fil på en anden, rust-baseret pool, fodret det til vores VM som en separat X-drev, og prøvede igen.

Efter at have slettet vores tredje opofrende JPG fra det nye X-drev ved hjælp af på kommandolinjen, prøvede vi igen, og denne gang fungerede det perfekt; vores frisk slettede JPG dukkede op i al sin herlighed på “USB” drev monteret som F, ligesom vi havde anmodet om.DELwinfr

Der er et par vigtige ting, vi kan lære her. Jo mere indlysende den ene er, at de fleste mennesker sandsynligvis ikke kan drage fordel af (eller andre uddøde programmer) på alle-langt de fleste moderne systemer gemme C på en SSD med TRIM funktionalitet til rådighed.winfr

Jo mindre indlysende takeaway er, at kan have problemer med nogle Shingled Magnetic Recording drev så godt. Både SSD’er og SMR-diske bruger zoneinddelt adgang med smart firmware og et virtuelt drevkort i stedet for konstant direkte adressering. Dette kræver igen brug af TRIM-kommandoen, som giver plads til drev, når en blok er blevet slettet – hvilket igen gør det muligt for drevet at behandle denne blok som ubrugt plads i stedet for som værdifulde data, der skal bevares.winfr

Vi gentog vores test på endnu et virtuelt drev, denne gang bakkes op af en SMR disk-den vestlige Digital Red 4TB EFAX. På plussiden, held hentet filen fra SMR Red-men på minussiden, det krævede næsten 20 sekunder at gøre det, mens de ikke-SMR diske havde forvaltet det på kun to sekunder. Dette kan være et andet program, der ikke er velegnet til SMR diske, som i stigende grad findes i desktop-kanaler målrettet til budget-minded forbrugere.winfr.