Chrome til Android får endelig en nederste fanelinje i nyt eksperiment

Et nyt flag i Chrome Beta vil skabe en stribe af favicons nederst på skærmen.

, Chrome til Android får endelig en nederste fanelinje i nyt eksperiment
Aktivering af Chromes nederste fanestrim.
, Chrome til Android får endelig en nederste fanelinje i nyt eksperiment
Et nærbillede af fanestrimlen. Du får en favicon for hver fane.

Alle læser dette sandsynligvis bruger flere faner på en stationær computer, men på mobil, kan fanen forvaltning være hård. På og Android-tablet ligner Chrome en rigtig browser med en topfanestribe, men på en telefon får du ikke nogen form for fanebrugergrænseflade. Der er en knap, der vil tage dig til cascading UI af forskellige Chrome-vinduer, men en one-tap fane strip har ikke eksisteret på Chrome til telefoner- indtil nu!

En ny Chrome til Android eksperiment, først spottet af Android Politi, vil tilføje en fane strimmel til bunden af Chrome-vinduet. Faner tage form af site favicons, og ligesom på en rigtig computer, vil et enkelt tryk skifte mellem faner. Den aktuelt aktive fane får et lille lukkeikon ved siden af, hvilket betyder, at hvis du trykker på fanen igen, lukkes den. En “X” knap til venstre vil lukke fanelinjen helt, mens et plus knap til højre vil åbne en ny fane.

Indtil videre er funktionen i Chrome Beta for nogle personer, og du skal slå et flag til for at aktivere den. Hvis du vil slå den til, skal du indsætte chrome://flags/#enable-conditional-strip ind i adresselinjen, trykke på Enter, aktivere flaget og genstarte. Lige nu kan det være lidt kræsen at dukke op i første omgang. Når jeg åbner Chrome første gang, skal jeg nogle gange trykke på den gamle vinduesskifterknap for at få fanestrimlen vist. Dette er blot et eksperiment, og Android Politi siger, at det tydeligvis ikke virker for nogle mennesker. Så der er sandsynligvis en server-side switch involveret, også.

Denne brugergrænseflade virker som en stor forbedring i forhold til den nuværende version af Chrome. Manglen på en fane strimmel på mobil har gjort forvaltningen af flere faner en reel smerte, og Chromes separate vindue-changer side har en række problemer. Først er knappen for det (nummer med en firkant omkring det) hele vejen i toppen af telefonen, hvilket gør det svært at nå. For det andet er det bare et tal, og manglen på sidetitler eller favicons giver dig absolut ingen sammenhæng for, hvad andre faner er åbne. For det tredje er det virkelig klodset at bruge, kræver et tryk på knappen, rulle gennem listen over miniaturer, og et andet tryk for at indlæse en ny side. Alle disse problemer gør Chrome “tab” knappen virkelig nemt at bare ignorere og aldrig bruge.

Hurtigere, nemmere, tættere

Fanestrimlen er hurtigere, nemmere og tættere på fingrene end den gamle vinduesskifterknap. Favicons giver kontekst om, hvad faner er åbne, og hvad faner er nemme at lukke, og den voksende linje af faner opfordrer dig til rent faktisk at lukke uønskede faner. Den strimmel auto-skjuler ligesom adresselinjen gør, vises, når du lader vinduet alene og bevæger sig ud af vejen, når du ruller på siden. Hvis du har for mange faner åbne, kan du rulle vandret gennem fanestrimlen med et swipe. Hvis du nogensinde har brugt en desktop browser, du straks vide, hvordan det virker, og det virker vanvittigt det har taget så lang tid at udvikle.

Forhåbentlig Google holder denne funktion rundt. Chrome-teamet har været kendt for at lancere og derefter dræbe eksperimenter som dette, uden at de nogensinde rammer den stabile kanal. Fanestriben er bygget ud af et tidligere eksperiment, der aktiverede fanegrupper på mobil (ligesom på skrivebordet), som havde fanestrimlen forvirrende kun dukke op inde i en fanegruppe. Nu, en regelmæssig gammel fane strimmel gør en meget mere mening.

Billede af opslag efter Chrome