Udviklere lække benchmarks fra Apple silicon Mac overgang kit

Hvordan vil ældre Mac-apps udføre under Rosetta på Apple silicium?

, Udviklere lække benchmarks fra Apple silicon Mac overgang kit
Forstørre / Udviklere spilder ingen tid at få deres hænder beskidte med den nye A12Z ARM Developer Transition Kits.

Som rapporteret af MacRumors, ivrige Apple-udviklere er allerede udstationering benchmarks på udvikleren overgang kits til Mac-computere med Apple silicium. Disse kits er baseret på Mac mini chassis, men omfatter ARM-afledt Apple silicium snarere end Intel CPU’er.

Før vi graver i, er det vigtigt at bemærke et par forbehold. For det første afspejler den CPU, der er inkluderet i disse udviklersæt, muligvis de CPU’er, der er inkluderet i fremtidige Apple Mac-computere. Der er ikke tale om forbrugerprodukter. de er udviklerværktøjer. For det andet blev benchmarks udført ved hjælp af Rosetta, som sandsynligvis stadig har mange ændringer og optimeringer kommer. Og for det tredje, de udviklere, der har lækket disse oplysninger er i strid med fortrolighedsaftaler hos Apple.

Udviklere, der ønskede adgang til sættet, skulle betale et adgangsgebyr på $500, acceptere at returnere sættet efter et år – og indvilliger i ikke offentligt at skrive om, gennemgå, dele eller vise enheden uden Apples forudgående skriftlige godkendelse. Mindst otte udviklere hidtil synes ikke at have læst det med småt, at dømme efter uploads til Geekbench’s online leaderboard.

Der er i øjeblikket ingen mulighed for at vide, om disse lækager er bevidst eller utilsigtet. Hos Ars kommer vi ofte til benchmarkhardware, der ikke er tilgængelig for offentligheden, og hvis oplysninger også er under embargo – og vi kan bekræfte, at du skal være meget opmærksom på, hvad du laver. De fleste moderne benchmark forsyningsselskaber har en online leaderboard, med en “upload resultater” knap bagt lige ind i værktøjet, og i nogle tilfælde, de selv uploade som standard, medmindre du specifikt tvinge dem til ikke at.

Utilsigtet eller ej, lækager give os nogle yderligere oplysninger om den potentielle ydeevne af de nye Mac-computere med Apple silicium, men intet afgørende. Udvikleren overgang kits er udstyret med, hvad der synes at være en variant af A12Z SoC findes i de nyeste iPad Pro modeller. Disse Geekbench database poster rapporterer også den virtuelle CPU som fire-core, snarere end otte, selv om A12Z, som vi kender det i iPad Pro er en octa-core CPU.

Fire af A12Z’s kerner er hurtige kerner med høj effekt, og de fire andre er strømbesparende kerner, der bruges til at øge batteriets effektivitet, når der køres baggrundsopgaver. Denne konfiguration er almindelig i ARM verden, men næsten uhørt i x86. Så det er ikke alt for overraskende, at en x86 emulering ville ignorere den store / lille konfiguration og rapportere sig selv som en enklere fire-core setup uanset underliggende virkelighed.

Disse tests synes at være blevet kørt i Geekbench 5.2.0 til macOS x86 (64-bit) – hvilket betyder, at de blev kørt i Rosetta, Apples værktøj til at efterligne x86 Macs på ARM-baserede Apple silicium.

Med hensyn til resultaterne, Apple silicium-udstyret udvikler kits gennemsnit 811 for single-threaded Geekbench og 2781 for multi-threaded. Det er omkring 20 procent langsommere end entry-level i3-1000ng4 drevet Macbook Air’s single-core resultater og 38 procent hurtigere end dens multi-threaded resultater. Højere ende Mac-computere producere meget højere tal, selv om.

Hvad er imponerende ved disse lækkede numre er, at de ikke er for Geekbench kører indbygget i ARM mode. Disse fortæller os, hvordan emulering af ældre apps kan se ud på Apple-silicium-Macs – og det er sandsynligvis tidlige brugere af Apples nye ARM-baserede Mac-computere vil bruge Rosetta til at køre i det mindste nogle apps, så det er en potentielt nyttig indsigt.

Rosetta 2’s ydeevne egenskaber er ikke kendt nok endnu til meningsfuldt ekstrapolere A12Z oprindelige præstationer-men hvis de lækkede numre er korrekte, kan vi antage, at det vil være ganske god.

Alt dette er sagt, er der ingen tegn endnu, at A12Z rent faktisk vil skibet i forbrugernes Mac-computere. Apple kan have planer om at indføre en meget anderledes chip, når det rent faktisk kommer til markedet med de nye Mac-computere, så mens disse benchmarks er en spændende nysgerrighed, er de ikke sikker på at være repræsentative for, hvad vi vil se, når den ægte vare ankommer senere på året. Disse kits er ikke designet til at afspejle den endelige hardware af Apple silicium Macs.