Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter

Qualcomm kalder det “Verdens hurtigste kommercielle opladning løsning.”

, Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter
Qualcomm Quick Charge 5 er ude. Her er de dias.
, Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter
Det har været et stykke tid siden vi har set en ny Qualcomm opladning løsning, men denne ene er meget hurtigere.
, Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter
“Dual Charge” pumper 50W hver i to battericeller.
, Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter
De vigtigste punkttegn.
, Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter
En mockup af, hvad en magt mursten vil se ud.
, Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter
Hurtig opladning 5 sammenlignet med Hurtig opladning 4.
, Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter
Du får en fuld opladning på 15 minutter på et 4500mAh batteri.
, Qualcomm’s 100W opladning ordning vil gå fra 0-50 i 5 minutter
Og du vil gå fra 0-50 på bare 5 minutter.

I den konstant trinvise march af teknologi, er det ikke ofte du kommer til at kalde noget “revolutionerende”, men Qualcomm’s Quick Charge 5 bare kunne være det. Den nye quick-charging ordning lover at oplade telefonen fuldt ud på bare 15 minutter og gå fra nul til 50 procent opladning på fem minutter. Når batteriet er under 50 procent, vil det gå op et procentpoint hvert sjette sekund. Qualcomm kalder det “Verdens hurtigste kommercielle opladningsløsning”, og det vil sandsynligvis ændre, hvordan du oplader din telefon.

Qualcomm’s iøjnefaldende numre er baseret på en 4500mAh batteri med en stablet celle konfiguration (kaldet “2S” og “2SnP” i dias), gør det muligt at pumpe 50W ind i hver celle, for i alt 100W opladning magt. Qualcomm siger dual-celle batteri arkitektur hjælper med opladning effektivitet, som er 70-procent højere og 10 ° C køligere end Quick Charge 4 (som er, ganske vist, en tre-årig standard.)

Quick Charge 5 understøtter også USB-PD, så det bør være i stand til at oplade endnu større elektronik ved fuld hastighed. Qualcomm gør en big deal ud af branding, men virkelig, som en USB-PD Programmerbar Power Supply (PPS) enhed, bør det være i stand til at forhandle den korrekte strøm og oplade mange ikke-Qualcomm Quick Charge 5 enheder i topfart. Der er faktisk ikke noget, der begrænser dette til et USB-kabel enten. Trådløs hurtig opladning understøttes også.

Det vigtigste element i Quick Charge 5 i forhold til andre hurtige opladningsløsninger er, at det vil være udbredt. Sidst, vi har set lignende high-power opladning meddelelser fra virksomheder som Oppo, eller Xiaomi’s eksperimentelle 100W løsning sidste år, men Qualcomm’s tech, da det er fra Qualcomm, vil faktisk se en bred kommerciel udrulning. Dette er trods alt, hvordan Qualcomm værker. Alle har brug for et Qualcomm-modem, så du kan lige så godt købe Qualcomm SoC, da det integrerer det bedste med Qualcomms modem. Mens du er i Qualcomm butikken, kan du lige så godt afhente nogle Qualcomm antenne moduler, åh, og kan vi interessere dig i den nye Quick Charge 5 chips? OEM-producenter kan nemt tilføje Quick Charge 5 som en mulighed for stort set alle high-end Android-telefon, begyndende med Snapdragon 865 og fortsætter i “fremtidige premium- og high-tier Snapdragon mobile platforme.”

Hurtig opladning har været en af mine foretrukne funktioner i moderne smartphones i de sidste par år, og med Quick Charge 5, er vi helt sikkert rammer det punkt, hvor brugernes adfærd omkring opladning vil ændre sig. Når din telefon fuldt oplades i 15 minutter, det stopper med at være noget, du gør natten over og begynder at være noget, du kan bare gøre, mens du laver din morgenkaffe. Det giver ikke længere mening at tilslutte en telefon natten over.

Qualcomm siger Quick Charge 5 chips, kaldet “SMB1396” og “SMB1398,” er i øjeblikket prøveudtagning og skal vises i kommercielle enheder i Q3 2020.