Hoveder ruller på Intel efter 7nm forsinkelse

Murthy Renduchintala er ude, og den kæmpende teknologigruppe får nyt lederskab.

, Hoveder ruller på Intel efter 7nm forsinkelse
Forstørre / Dr. Venkata (Murthy) Renduchintala taler på Intels 2017 Teknologi og Manufacturing Day.

De sidste par år har været hårde tider for Intel, og efter sidste uges nyhed om, at Intels 7nm dele var blevet forsinket (igen), i denne uge selskabet annoncerer en shakeup til den udøvende team. Den største nyhed er, at Intels chief engineering officer, Murthy Renduchintala, forlader virksomheden.

Renduchintala kom til Intel i 2016, da selskabet lokkede ham væk fra Qualcomm med en $8.1 million signing bonus og total kompensation pakke værd op til $25 millioner. Han har været Intels chief engineering officer i lidt over tre år nu og blev beskrevet som “selskabets næstmest magtfulde udøvende” bag daværende administrerende direktør Brian Krzanich.

Renduchintala kørte den omfattende “Technology, Systems Architecture and Client Group (TSCG)”-gruppe. I Intel lingo, “Technology” med en kapital T specifikt omfatter chip-fremstilling division, der har kæmpet så meget. Gruppen kom under Renduchintalas ur i 2018, og siden 2018 er 7nm løbende blevet beskrevet som “på rette spor”.

Med Renduchintala væk, vil TSCG blive opdelt i fem dele og givet til andre Intel ledere. Intel håber, at ændringen vil “fremskynde produkt lederskab og forbedre fokus og ansvarlighed i processen teknologi udførelse.” Technology Development-koncernen vil nu leve under den 24-årige Intel-veteran Ann Kelleher. Intels pressemeddelelse siger Kelleher’s mål omfatter “fremskynde rampen af Intels 10nm proces”, og at hun vil “føre Intel teknologi udvikling med fokus på 7nm og 5nm processer.” Kelleher fik sin start på Intel Ireland i 1996 som en procesingeniør og arbejdede sig op ad fab-management stigen.

De sidste par år har været forfærdeligt for Intel. Tilbage i 2013, selskabets oprindelige køreplan var at bruge 2014-2015 på 14nm node og derefter flytte til 10nm i 2016-2017, men en endeløs række af problemer og tilbageslag med 10nm førte til selskabet bruger fem år på 14nm node. En rystende overgang til 10nm startede først i 2019, og virksomheden har stadig ikke 10nm desktop eller server dele. Med Intel spinning sine hjul, amd er vendt tilbage til en anden guldalder med Zen arkitektur og headline-sensationsprægede Threadripper kerne tæller. AMD er endda begyndt at få opmærksomhed fra bærbare OEM’er.

Intel helt gået glip af smartphone revolution, også, at have været i stand til at komme med et svar på stigningen i ultra-low-power ARM SoC. Efter sin smartphone oprør, ARM chips hurtigt flyttet på Intels område ved at sprede sig til tabletter og bærbare computere. Intels seneste sorte øje bliver helt dumpet af Apple, som efter at have bygget sin egen ARM design hus til iPhone og iPad, har annonceret planer om at opskalere sin ARM chips til Mac bærbare og stationære computere.

Murthy Renduchintala forlader Intel den 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *