Google ønsker Samsung at dræbe Bixby, Galaxy App Store

Google tilbyder Samsung en højere andel af indtægterne i bytte for at fjerne sit økosystem.

, Google ønsker Samsung at dræbe Bixby, Galaxy App Store
Forstørre / Bixby på Galaxy S9.

Reuters og Bloomberg er begge uafhængigt rapporterer, at Google presser Samsung til at bakke væk fra sin dobbelte Android økosystem og fremme Google apps i stedet. En “korrespondance” mellem de to selskaber blev set af begge sider, som så Google skubbe Samsung til at fremme Play Store og Google Assistant over Galaxy App Store og Samsungs Bixby assistent. Google var tilsyneladende villig til at åbne sin tegnebog og betale Samsung for at gøre det ske.

Bloomberg’s fortolkning af forhandlingerne er temmelig, siger handlen ville fremme Googles digitale assistent og Play Store for apps på [Samsung] enheder. Den senere Reuters rapport er meget mere specifik, siger Samsung er “overvejer at droppe sin Bixby virtuelle assistent og Galaxy Apps Store fra sine mobile enheder.” Reuters fortsætter med at sige, at “Google er dinglende mere lukrative vilkår for Samsung end i tidligere tilbud, hvis det trækker sig tilbage fra sin app strategi.” En del af Googles enorme net af Android beskyttelse er at dele annonceindtægter og Play Store app indtægter med telefon producenter, og tilbyder Samsung en højere andel er en nem måde at bestikke den sydkoreanske selskab til underkastelse.

Hvorvidt Samsung rent faktisk ville være villig til at dræbe Bixby og Galaxy App Store er op i luften. Samsung har investeret bunker af penge i Bixby siden lanceringen i 2017, men Bixby har ikke været meget vellykket. Samsung erhvervede assistent start Viv Labs, som blev grundlagt af skaberne af Siri, og sætte virksomheden til at arbejde forbedre Bixby. Men Samsungs stemmeassistent kan stadig ikke hænge i samme menneskemængde som Google Assistant, Apples Siri og Amazon Alexa.

Voice assistenter er primært grænseflader til en søgemaskine og en tjenester økosystem, to ting Samsung ikke rigtig investere i, så det har været svært for virksomheden at vende Bixby til noget nyttigt. Når du siger “tag en note”, hvor går den hen? Google og Apple har begge et vidtstrakt økosystem til noter, musik, påmindelser, kalenderbegivenheder, fotos, kort og meget mere, alt sammen tilgængeligt fra din telefon og internettet. Samsungs økosystemkløft betyder, at Bixby er afhængig af et brostensbelagt net af tredjepartstjenester eller kontrollerende apps på din Samsung-telefon, som for det meste er gafler for Googles grundlæggende Android-apps.

Samsungs Bixby skibe på sine Android-enheder, dens Tizen smartwatches, og på nogle køleskabe(nej, virkelig). Men det er om det. Samsung annoncerede en Bixby smart højttaler som “Galaxy Home” i 2018,men næsten to år er gået, og produktet er ingen steder at blive set. Samsung drejes til en billigere “Galaxy Home Mini” i stedet, men Home Mini synes ikke som det nogensinde blev et kommercielt produkt enten. Samsung tilbød det som en gratis bonus for nogle Galaxy S20 forudbestillinger i Sydkorea, men det er ikke til salg. Den virkelige test af en stemme assistent er en smart højttaler, som ikke har nogen anden grænseflade end stemme, og Samsung synes ikke sikker på Bixby evne til at trække dette ud. Det største problem jeg ser med at dræbe Bixby er, at det ville forlade Samsungs smarte ure uden en stemme assistent på alle. Jeg tvivler på Google ville bygge Google Assistant for Tizen ure.

Samsungs Galaxy App Store bruges til at opdatere Samsungs kerne Android apps, der leveres med en telefon, men der er virkelig ingen grund til at holde det rundt for de fleste lande. Det er hårdt at stole helt på Play Butik, da Google Play ikke er tilgængelig i Kina, så i det pågældende land er Samsungs egen App Store nyttig. Virksomhedens App Store synes ikke at være helt vellykket i Kina, enten, selv om-App-App Store Index satser Samsung som den 15th mest populære App Store i Kina.

, Google ønsker Samsung at dræbe Bixby, Galaxy App Store
Forstørre / Galaxy S20 Ultras standardopsætning med en stor, hvid Google Search bar, Galaxy App Store og Play Store, alt sammen på startskærmen.

Jeg har problemer med at forestille sig Samsung opgive Bixby og Galaxy App Store, når det har været så bekymret over sin afhængighed af Google i fortiden. Bloomberg bebrejder coronavirus for hvorfor Samsung ville være åben for noget som dette, siger, “faldet i efterspørgslen efter mobile enheder under Covid-19 pandemien har intensiveret selskabets behov for indtægter og svækket sin forhandlingsposition med en nøglepartner.”

I øjeblikket har Google-produkter meget stærk standardplacering på Samsung-telefoner. Både Play Butik og Google Search bar skib på den første startskærm, og Google er standard søgemaskine. Sidst vi så Googles Vilkår for Play Butik og applicenser til Android, blev placeringen og misligholdelsen af Google-tjenester nedfældet i kontrakten. Google gjorde ting som placeringen af søgelinjen og Play Butik ikoner et krav for licensering virksomhedens lukkede kilde Android apps-Google ønskede pletter på startskærmen.

EU faktisk tog Google til opgave for sin placering regler, siger, at Googles licensvilkår var konkurrencebegrænsende. Googles argument var, at Androids udvikling blev tilbudt OEM’er gratis, og medtagelsen og placeringen af disse apps finansierede dets udvikling gennem annonce- og appindtægter. Googles indrømmelse til EU-tilsynsmyndigheder var at tilføje et betalt fleksibilitetsniveau til Google Play-licenser, hvor OEM-producenter kunne betale op til $40 for at adskille Googles apps og placeringskrav.

Intet om Googles licensvilkår forhindrer telefonproducenter i at bygge konkurrerende og dublerede tjenester, og på en Samsung-telefon bor Galaxy App Store også på startskærmen lige ved siden af Play Butik. Bixby får typisk sin egen dedikerede hardwareknap på siden af en Samsung-telefon, og selvom det nu kan remappes til en anden app, kan du specifikt ikke knytte den til Google Assistant.

Reuters skriver, at “selskaberne sigter mod at færdiggøre vilkårene inden fredag”. Samsungs Galaxy Note 20 lancering er i næste uge, hvilket virker lidt for tidligt at se nogen dramatiske softwareændringer. Men vi vil være på udkig efter den fremtrædende Bixby i virksomhedens præsentation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *