AMD: Ingen forsinkelser for PS5, Xbox Series X, Zen 3 CPU’er og RDNA 2 GPU’er

AMD’s on-schedule projekter understreger Intels fortsatte manglende levering.

A Powerpoint-style slide.
Forstørre / Dette dias er et år gammel, men AMD CEO Lisa Su siger, at det stadig er korrekt-Zen 3, Big Navi, og next-gen konsol CPU’er vil alle ankommer til tiden senere på året.

Under AMD’s andet kvartal indtjening opkald, ceo Lisa Su sagde, at alle virksomhedens kommende 2020 produktlanceringer er stadig på tidsplanen, hvilket betyder Zen 3 desktop CPU’er, RDNA 2 “Big Navi” GPU’er, og konsol hardware til PS5 og Xbox Series X.

Dette er en god nyhed for forbrugerne, men dårlige nyheder for Intel, som reorganiserede sin tekniske afdeling i denne uge kort efter at indrømme, at vi ikke vil se sin 7nm desktop CPU’er indtil slutningen af 2022 eller måske endda 2023.

Dette er ikke helt  slemt som det lyder, der er en uoverensstemmelse mellem den måde, de to selskaber måle processtørrelse, og transistor tæthed for Intels 7nm proces bør være nogenlunde svarer til AMD fab partner TSMC’s 5nm proces. Desværre forsinkelsen betyder TSMC bør debutere sine 3nm dele omkring samme tid, at Intel nu forventer at lancere sin egen 7nm.

AMD’s egne gode nyheder fortsatte med indtjeningen selv, med indtægter op 26 procent og nettoindtægter op $ 122 millioner-en kæmpestor 449 procent-år for år. Su tilskrives stigningen primært til Epyc og Ryzen CPU’er, med særligt fokus på Ryzen 4000 mobil-selskabets gennemsnitlige salgspris faktisk faldt år-til-år på grund af den øgede omsætning fra de individuelt billigere mobile processorer. Su fortsatte med at sige, at indtægterne fra mobile Ryzen 4000 ramped op “hurtigere end nogen mobil processor i vores historie.”

Vi har endnu ikke faste datoer for Zen 3 CPU’er, men de forventes generelt at lancere i Q3 2020. Vi ved heller ikke med sikkerhed, hvilke CPU-linjer der i første omgang vil lancere på Zen 3- men Epyc synes sandsynligvis at vise vejen, da dens næste generations Milano er det eneste specifikke Zen 3-produkt AMD har forpligtet sig til en 2020 lancering hidtil. I mellemtiden, Big Navi GPU’er forventes at lancere omkring samme tid, og PS5 og Xbox Series X forventes “i tide til ferien.”