Sådan får du Android-apps i Windows 11

Windows 11 giver dig adgang til Android-appbutikker for at sætte mobilapps på din pc

Hvad man skal vide

 • En måde at få Android-apps på Windows 11 er gennem Amazon Appstore. Find det i Microsoft Store.
 • En Android-emulator er en anden metode, der lader dig installere apps og spille Android-spil på en Windows-pc.
 • Du kan også installere APK-filer på din pc, hvis appen ikke er tilgængelig via en af disse metoder.

Denne artikel forklarer alle dine muligheder for at tilføje Android-apps til Windows 11. Det inkluderer tre metoder, hvoraf to giver en appbutik meget som du ser på en Android-enhed.

Sådan downloades Android-apps med Amazon Appstore

Det lyder lidt forvirrende i starten, men i Microsoft Store er en app kaldet Amazon Appstore, der giver dig adgang til Amazons appbibliotek i Windows 11.

 1. Åbn Amazon Appstore-downloadsiden, og vælg Hent i Store-appen.
 2. Vælg Åbn Microsoft Store, hvis du ser denne prompt.

3. Vælg Installer på downloadsiden.

4. Vælg Download på prompten om Windows Subsystem til Android. Det kan tage et par minutter at afslutte overførslen.

5. Vælg Åbn Amazon Appstore for at starte butikken.

6. Vælg en af disse muligheder, og følg derefter vejledningen på skærmen for at få adgang til appbutikken: Allerede Amazon-kunde? Log ind eller Opret en ny Amazon-konto.

7. Vælg en Android-app, du vil installere i Windows 11, og vælg Hent på dens downloadside.

Note: Hvis den ønskede app ikke er tilgængelig via Amazon Appstore, kan Windows-undersystemet til Android (som du installerede tidligere) bruges til at installere APK-filer. Der er mere om dette efter disse anvisninger.

8. Appen installeres på din computer. Vælg Åbn på downloadsiden for at starte appen, eller søg efter den ved hjælp af Windows-søgeværktøjet.

Brug en emulator til at få Android-apps i Windows 11

Download af Android-apps med en emulator giver større fleksibilitet end ovenstående teknik. Dette skyldes, at emulatorer giver dig mulighed for at installere apps direkte fra Google Play Butik eller en APK-fil, som åbner din computer for hele spektret af apps, der typisk kun er tilgængelige for Android-enheder.

Nogle emulatorer efterligner en hel telefon eller tablet, så du får en startskærm med appikoner, ligesom en rigtig Android-enhed.

BlueStacks er en populær mulighed, men der er flere andre gratis Android-emulatorer, der fungerer på stort set samme måde.

Sådan installeres APK-filer i Windows 11

Som du læste i det foregående afsnit, kan du installere apps via deres APK-filer ved hjælp af en emulator. En anden måde er at bruge Windows Subsystem til Android (se ovenfor for hvordan du installerer det) og Android Debug Bridge (ADB).

Du foretrækker måske denne metode, hvis du vil have dine Android-apps til at se ud og føles som andre Microsoft Store-apps. De vil være let tilgængelige fra Start-menuen, og du vil være i stand til at oprette skrivebords- og proceslinjegenveje.

Der er to måder at gøre dette på. Den første og nemmeste er med et tredjepartsprogram kaldet WSATools. Det giver en grafisk brugergrænseflade til nemt at installere enhver APK-fil. Installer dette program, som du ville installere enhver Microsoft Store-app, og følg derefter disse trin:

1. Søg i Windows til Windows Subsystem til Android, Når det vises, skal du vælge det.

NOTE: Se ovenstående anvisninger til installation af Windows Subsystem til Android, hvis du ikke kan se det i en søgning.

2. Åbn fanen Udvikler, og vælg skiftet ud for Udviklertilstand for at slå den til.

3. Åbn WSATools, og vælg Installer en APK.

4. Vælg den Android-app, du vil installere, og vælg derefter Indlæs APK.

5. Vælg Installer.

6. Vælg Tillad i prompten Tillad ADB-fejlfinding?.

Note: Du skal muligvis også vælge Prøv igen i WSATools, når du har bekræftet pompt.

7. Du kan nu åbne appen fra Windows 11 Start-menuen, ligesom du ville starte enhver app. Der er også en Åbn app-knap i WSATools, men den er kun synlig lige efter installationen.

Sideloading Android-apps på Windows

Den anden metode er at sideloade Android-apps. Dette fungerer først, når du har installeret ADB, så følg disse trin, og gør derefter følgende, når du er færdig:

 1. Gentag de to første trin fra WSATools-anvisningerne ovenfor: Åbn Windows Subsystem til Android (søg i Windows efter det), og gå ind på fanen Udvikler for at skifte til Udviklertilstand.
 2. Åbn Windows PowerShell (det er tilgængeligt via Terminal), og indtast nedenstående kommando, og erstat IP-adressen og portnummeret med det, du ser på udviklerfanen (se billedet nedenfor for et eksempel).
adb connect 127.0.0.1:58526

Note: Du får muligvis vist meddelelsen Godkendelse mislykkedes. I så fald skal du også se en prompt om at tillade ADB-fejlfinding. Tryk på Tillad, og fortsæt derefter med næste trin.

3. Indtast dette for at sikre, at du rent faktisk har forbindelse:

adb devices

Sådan ser det ud på kommandolinjen:

Note: Kommandoresultatet skal sige enhed efter IP-adressen. Hvis der står uautoriseret, har du endnu ikke oprettet forbindelse, og du bør prøve disse trin igen.

4. Kopiér stien til den APK-fil, du vil installere. For at gøre dette skal du finde appen, hvor du installerede den, højreklikke på den og vælge Kopier som sti.

5. Tilbage i PowerShell skal du skrive adb-installation efterfulgt af et mellemrum og derefter indsætte stien (Ctrl + V). Tryk på Enter for at udføre kommandoen.

Det vil se nogenlunde sådan ud:

adb install "C:\Users\jonfi\Downloads\reddit.apk"

6. PowerShell vil sige Udfører streamet installation og derefter Succes for at indikere, at Android-appen er installeret. Brug Windows-søgeværktøjet til at finde det.

Sådan downloader du Android-apps til Windows 11

Der er tre måder at installere apps på, og den metode, du vælger, kan afhænge af et par ting, f.eks. teknikkens enkelhed, og om metoden understøtter den app, du vil installere.

 • Amazon Appstore er den nemmeste måde. Du gennemser apps, som du ville gøre på en telefon, og de er nemme at finde og opdatere, når de er installeret. Amazon Appstore er dog ikke tilgængelig over hele verden (kun et par dusin lande), og ikke alle apps er tilgængelige via dette katalog.
 • En Android-emulator er god til spil, fordi de fleste af dem inkluderer nyttige tastaturgenveje og andre telefonlignende funktioner. En emulator kopierer bedst udseendet af en rigtig enhed, så det føles som om du kører Android i Windows. De fleste apps er tilgængelige på denne måde.
 • En manuel APK-filinstallation fungerer godt for apps, du har downloadet fra internettet. Måske er det en obskur app, der ikke længere er tilgængelig via en normal appbutik, eller det er en ældre version af appen, som du foretrækker at bruge.

Hvilke Android-apps kan du få på Windows 11?

Kort svar: Stort set enhver app, du ønsker. Dette afhænger dog af den installationsmetode, du vælger.

Der er over 50,000 Android-apps tilgængelige via Amazon Appstore, så alle disse er tilgængelige i Windows 11. Dette katalog er dog forskelligt fra Google Play Butik. Af denne grund kan du ikke installere apps via Amazon Appstore, der har brug for Google Mobile Services (GMS), som Gmail, YouTube osv.

Hvis du vil have disse apps til at køre i Windows 11, er det bedre at bruge desktopversionerne. Der er desktop-ækvivalente apps til de fleste ting, som en e-mail-klient til at kontrollere dine Gmail-meddelelser. Selvfølgelig kan du også bruge webversionen på Gmail.comYouTube.com osv.

Emulatormetoden fungerer dog for GMS-krævede apps. BlueStacks inkluderer for eksempel Google Play Butik, hvilket betyder, at du kan installere enhver af dens millioner af apps og spil.

Sletning af Android-apps i Windows 11

Hvis appen blev installeret via Amazon Appstore eller WSATools, skal du søge efter appen fra Start-menuen og derefter højreklikke på den for at finde indstillingen Afinstaller. Android-apps, der kom fra en emulator, skal afinstalleres via emuleringssoftwaren, hvilket normalt også er muligt ved at højreklikke på appen eller gennem softwarens appbibliotek.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvordan får jeg Android-apps på en Windows Phone? Windows 10 Mobile er et udgået operativsystem med en endelig opdatering udgivet i januar 2020. Mens du kan køre nogle Android-apps, finder du processen teknisk og fyldt med faldgruber, da måden at gøre dette sandsynligvis udelukker alle (selv eksternt) nyere apps. Vi opfordrer dig kraftigt til at opgradere dit system til noget nyere.

Forside

Scroll to Top