Den påståede Apple TV-enhed forventes at bruge Siri til at udføre stemmestyrede smarte funktioner.

Apple TV Set-Top Box With Integrated HomePod Speaker and Video Conferencing Camera Said to Be in the Works
Enhedens funktioner vil omfatte standard Apple TV-boksfunktioner som at se video og spil

Apple har været en efterslæb i smart-home plads, men en alsidig ny enhed i den tidlige udvikling kan ændre det.

Virksomheden arbejder på et produkt, der ville kombinere en Apple TV set-top-boks med en HomePod-højttaler og inkludere et kamera til videokonferencer via et tilsluttet tv og andre smart-home-funktioner, ifølge folk, der er bekendt med sagen, der bad om ikke at blive identificeret diskutere interne anliggender.

Enhedens andre funktioner vil omfatte standard Apple TV-boksfunktioner som at se video og spil plus smarthøjttalerbrug, såsom at afspille musik og bruge Apples digitale Siri-assistent. Hvis det blev lanceret, ville det repræsentere Apples mest ambitiøse smart-home hardware tilbud til dato.

Den Cupertino, Californien-baserede teknologi gigant er også mulling lanceringen af en high-end højttaler med en touch screen til bedre at konkurrere med markedsledere Google og Amazon, folk sagde. En sådan enhed ville kombinere en iPad med en HomePod-højttaler og også inkludere et kamera til videochat. Apple har udforsket at forbinde iPad til højttaleren med en robotarm, der kan bevæge sig for at følge en bruger rundt i et rum, svarende til Amazons nyeste Echo Show-gadget.

Udviklingen af begge Apple-produkter er stadig i de tidlige stadier, og virksomheden kunne beslutte at lancere hverken eller ændre nøglefunktioner. Virksomheden arbejder ofte på nye koncepter og enheder uden i sidste ende at sende dem. En Apple talskvinde afviste at kommentere.

De nye tilbud kan hjælpe med at genoplive Apples formuer i smart-home kategorien. Virksomheden havde 2 procent af markedet for tv-streamingenheder i 2020, ifølge Strategy Analytics, mens HomePod har haft mindre end 10 procent af markedet for smarthøjttalere i det meste af sin eksistens.

I marts ophørte Apple sin high-end HomePod, mens Apple TV-boksen ikke er blevet opdateret i mere end tre år. Sidste år lancerede virksomheden HomePod mini, som har klaret sig bedre på grund af sin lavere pris.

Apple kombinerede sine HomePod- og Apple TV-ingeniørgrupper i 2020 og samlede den underliggende software, der kører på begge enheder. Det var et tidligt tip om, at Apple i sidste ende kan integrere hardwarelinjerne.

Apple holder virtuel begivenhed for at afsløre 5G iPhone-modeller
Apple HomePod minihøjttaler afsløres under en virtuel produktlancering set på en bærbar computer i Tiskilwa, Illinois, USA, tirsdag den 13. oktober 2020. Apple Inc. afslørede fire nydesignede iPhone-gadgets med trådløs 5G-kapacitet, opgraderede kameraer, hurtigere processorer og et bredere udvalg af skærmstørrelser.

En kombineret højttaler og tv-boks er ikke en produktkategori, som Google og Amazon seriøst har adresseret endnu, selvom Facebook sælger en Portal-videochatenhed, der bruger et tv som display, og Amazon sælger Fire TV Cube-boksen med en lille højttaler. Amazon fører dog Smart Displays-kategorien, udtrykket for smarte højttalere med skærme.

Amazon populariserede først smarte højttalere med skærme i 2017 med lanceringen af det originale Echo Show. Alfabet’s Google tilbyder 7- og 10-tommers versioner af sin Nest Hub, som parrer Google Assistent med en højttaler og skærm. Amazon arbejder også på en ny højttaler med en skærm til en brugers væg, der kan fungere som et smart home hub. I marts rapporterede Bloomberg News, at Apple udforskede nye smarte højttalere med skærme og kameraer.

Inde i 2020 CES Event

Apples HomeKit-software – som lader tredjepartsenheder styres af iPhone-enheder, iPad-modeller og HomePods via en app eller Siri – understøtter færre produkter end rivaliserende systemer fra Amazon og Google. Nye Apple-enheder vil ikke ændre det alene, men kan give både Apple og potentielle partnere nye grunde til at investere i det større Apple smart-home-økosystem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *