Det vil være helt online igen, som forventet.

A disembodied cartoon head sure is excited.
Forstørre / Apples splash image til WWDC 2021, som refererer til et meme fra sidste år.

Apple afholder sin årlige Worldwide Developers Conference (WWDC) til tiden i år, hvor begivenheden starter den 7. juni og afsluttes den 11. juni. Ligesom sidste år vil det være en affære kun for online, da verden fortsætter med at kæmpe med COVID-19-pandemien. Alle begivenhedens tilbud vil være gratis for alle, der har en Apple-udviklerkonto.

Virksomheden bruger typisk denne begivenhed til at annoncere nye versioner af sine forskellige operativsystemer (macOS, iPadOS, iOS, watchOS og tvOS) og detaljeret softwarens nye funktioner og ændringer. WWDC er undertiden, men ikke altid, bruges til at annoncere nye hardware-produkter, også, og det er ofte den begivenhed Apple bruger til at forklare meget store ændringer i retning, bør de være nært forestående. For eksempel afslørede Apple detaljerne i sin skræddersyede siliciumovergang på sidste års konference.

Apples pressemeddelelse bemærker, at de sædvanlige komponenter vil være der. Der vil være en keynote til at sparke tingene ud, efterfulgt af “State of the Union” præsentationer, der borer dybere på hver platform. Derefter tilbyder Apple videosessioner om specifikke funktioner – ved hjælp af Metal Graphics API’en til at lave augmented reality-applikationer i et hypotetisk eksempel – i løbet af ugen. Konferencen vil også omfatte en-til-en lab udnævnelser “tilbyder teknisk vejledning” til udviklere, Apple siger.

Som det er sædvane for meddelelser som denne, Apple gav en erklæring fra en virksomhedsleder til at falde sammen med nyheder.

“Vi elsker at bringe vores udviklere sammen hvert år på WWDC for at lære om vores nyeste teknologier og forbinde dem med Apples ingeniører,” sagde Susan Prescott, Apples Vice President of Worldwide Developer Relations and Enterprise and Education Marketing. “Vi arbejder på at gøre WWDC21 til vores hidtil største og bedste og er glade for at kunne tilbyde Apple-udviklere nye værktøjer til at understøtte dem, når de opretter apps, der ændrer den måde, vi lever, arbejder og spiller på.”

WWDC21 vil også se tilbage af Swift Student Challenge, hvori eleverne opfordres til at “skabe en interaktiv scene i en Swift legeplads, der kan opleves inden for tre minutter.” Swift Playgrounds er en kodning sandkasse app til Mac-macs og iPads Apple bruger til at introducere folk til Swift, mål-C-afledte programmeringssprog, der i stigende grad bruges til at lave apps til iPhones og andre Apple-enheder. Vinderne af Swift Student Challenge vil modtage “eksklusivt WWDC21 overtøj og et pinsæt”, står der i Apples pressemeddelelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *