BetterHelp

BetterHelp forbudt at dele kundedata med annoncører, sociale mediegiganter

BetterHelp skal muligvis betale 7,8 millioner dollars tilbage til kunderne

Online rådgivningsplatformen BetterHelp har delt brugernes data med virksomheder som Facebook og Snapchat til reklameformål uden udtrykkeligt samtykke, hævder Federal Trade Commission (FTC).

Virksomheden, der handler under en række andre navne, har accepteret en udbetaling på 7.8 millioner dollars til forbrugere, der tilmeldte sig sine tjenester mellem 1. august 2017 og 31. december 2020.

Med forbehold af en 30-dages offentlig kommentarperiode vil FTC træffe en endelig beslutning om at instruere BetterHelp om at udføre en række ansvarsområder, der kan betyde, at BetterHelp skal stoppe med at dele personligt identificerbare oplysninger med tredjeparter.

BetterHelp datadeling

Ifølge et FTC-dokument(åbner i ny fane), e-mailadresser, IP-adresser og sundhedsstatus og -historier – herunder nuværende og tidligere behandlinger – var blevet delt med tredjeparter. Det forklarer, at BetterHelp “gentagne gange har lovet at holde [disse data] private og kun bruge dem til ikke-reklameformål”, hvilket siden har vist sig at være falsk i en syvårig periode fra 2013 til 2020.

Det blev også konstateret, at medarbejderne manglede tilstrækkelig uddannelse i håndtering af følsomme data, og at tredjepartsvirksomheder i en række tilfælde havde fået tilladelse til at bruge dataene til deres egen forskning og produktudvikling.

Datadelingen fandt sted i adskillige tilfælde i en længere periode. Mellem 2017 og 2018 havde BetterHelp for eksempel uploadet mere end 7 millioner e-mail-adresser til Facebook. Platformen matchede senere 4 millioner af disse til eksisterende Facebook-brugerkonti.

IP-adressedeling var også blevet brugt til at målrette mod tidligere brugere med flere annoncer i et forsøg på at øge indtægterne.

Som svar på sagen, BetterHelp(åbner i ny fane) forklaret:

“For at præcisere deler vi ikke og har aldrig delt med annoncører, udgivere, sociale medieplatforme eller andre lignende tredjeparter, private oplysninger såsom medlemmers navne eller kliniske data fra terapisessioner. Derudover modtager vi ikke og har aldrig modtaget nogen betaling fra nogen tredjepart for nogen form for information om nogen af vores medlemmer.”

    Skriv en kommentar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Scroll to Top