Den kinesiske hukommelsesmodulproducent Jiahe Jinwei er blandt de første til at modtage DDR5-chipforsendelser fra Micron til implementering. SK Hynix og Samsung forventes også at begynde at sende deres DDR5-chips snart. Ved udgangen af 2021 bør vi se et anstændigt udvalg af DDR5-moduler til Intel Alder Lake-S-processorerne.

Micron DDR5 chips rammer Jiahe Jinwei faciliteter. (Billedkilde: Mine drivere)

Masseproduktion til DDR5 RAM moduler er endelig i gang, og kinesiske hukommelse modul producent Jiahe Jinwei er blandt de første til at modtage Micron’s DDR5 chipsSK Hynix og Samsung planlægger også at begynde at sende deres DDR5-chips snart, så vi kan forvente et anstændigt mærkevalg i anden halvdel af dette år, når de første DDR5-kompatible desktop- og bærbare platforme er planlagt til at frigive.

Jiahe Jinwei er den fjerdestørste DDR modul producent i Kina og ejer produkt lineups som Guanguwei og Asgard. Andre virksomheder med global tilstedeværelse som Team Group og ADATA planlægger også at frigive DDR5 lineups i de kommende måneder. Ud over hurtigere ure, et større overclockingpotentiale og reduceret energibehov, vil DDR5-moduler give mulighed for øget kapacitet, der kan toppe med et fremragende 512 GB pr. modul, som det fremgår af Samsung i en nylig meddelelse. For så vidt angår priserne går, ddr5 moduler vil helt sikkert være dyrere end DDR4 kolleger, men MSP’er bør gå ned som vedtagelsen accelererer gennem 2022 og derefter.

Den første forbruger-grade platform til at omfatte DDR5 support vil blive frigivet i slutningen af 2021 af Intel med Alder Lake-S-processorer og bundkort i 600-serien. For at sikre en problemfri overgang mellem standarder understøtter denne platform både DDR4- og DDR5-moduler. AMD’s første DDR5-platform frigives med Zen 4-processorerne, sandsynligvis i begyndelsen af 2022. Denne nye platform vil dreje sig om den kommende AM5 stik, hvilket betyder, at AMD fans, der ønsker at drage fordel af DDR5 støtte bliver nødt til at erstatte deres nuværende 500-serien bundkort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *