LG’s mobile division kalder det afsluttes efter 23 på hinanden følgende penge-miste kvartaler.

RIP LG’s telefoner. Hvem kunne glemme latterlige enheder som LG G Flex? Det var faktisk buet eller anden grund. LG troede, det var en god nok idé til at fortjene en efterfølger!
LG V10 havde en anden skærm øverst. Var det verdens første hak telefon? Kinda.
LG G5 havde en aftagelig bund og et modulært system.
LG Wing, en T-formet smartphone med to skærme.
Den fleksible visning af LG Rollable. Er den død for altid? Forhåbentlig.
LG’s flotteste telefon nogensinde var LG V30, fra 2017.

Efter 12 år med at være en Android OEM, har LG fået nok. Det koreanske selskab meddelte sent i sidste nær,at det officielt afslutter smartphone-markedet; det planlægger at lukke butikken på hele virksomheden inden den 31. juli 2021.

Nyheden kommer ikke så meget af en overraskelse, da LG har forberedt offentligheden til denne beslutning i nogen tid. LG’s mobile division har haft 23 på hinanden følgende pengespild kvartaler, og dens sidste rentable år var i 2014. I januar 2020 lovede LG Electronics’ dengang helt nye administrerende direktør Kwon Bong-seok, at den besværlige division ville være rentabel i 2021. Dette budskab var tilsyneladende “rentabilitet eller buste”, fordi LG i januar 2021 advarede offentligheden om, at det skulle foretage “en kold dom” om fremtiden for mobildivisionen. Lokale medier rapporter hævder, at LG udforsket sælge divisionen, men kunne ikke finde en køber.

Det er ikke klart, hvad der vil ske med, hvad der føles som “LG’s sidste smartphone,” LG Rollable. Smartphonen med fleksibel skærm blev annonceret på CES 2021, og mens den ekspanderende skærmmekanisme var identisk med koncepter og prototyper fra andre virksomheder, lovede LG, at telefonen faktisk ville starte i “begyndelsen af 2021.” LG’s pressemeddelelse afslørede ikke, hvad der vil ske med Rollable, men rygter siger, at telefonen kan blive annulleret begyndte at cirkulere næsten umiddelbart efter det blev annonceret. Vi holder ikke vejret.

Et årti med også-rans, gimmicks, og døde enheder

LG’s telefoner var aldrig gode. Virksomheden ping-ponged mellem at bygge præcis, hvad Samsung var ved at opbygge, men med mindre markedsføring og brand anerkendelse-og bygge vildt utiltalende gimmick telefoner uden rationale bag dem. Hvem kunne glemme stinkers som LG G Flex i 2013, som brugte fleksibel skærmteknologi til at skabe en buet telefon. Hele kroppen var formet som en banan uden grund overhovedet. LG gentog denne fejl i 2015 med LG G Flex 2– igen uden mærkbar grund. LG V10 i 2015 havde en lille ekstra skærm over hoveddisplayet, så du kunne se ikoner eller tiden (så ligesom hoveddisplayet?). LG G5 i 2016 havde en aftagelig bund, der muliggjorde et modulært tilbehørsøkosystem. Du kan udskifte batteriet, fastgøre et kameragreb med en udløserknap eller tilslutte en ny lyd-DAC for bedre hovedtelefonlyd. 2019 “LG V50 ThinQ 5G” havde en anden skærm, der kunne fastgøres. LG Wing i 2020 var en T-formet smartphone, hvor hovedskærmen kunne dreje sidelæns for at afsløre en anden, mindre skærm nedenunder.

Når LG ikke var at sætte ud latterlige telefon design, selskabets mere normale telefoner kunne aldrig besvare spørgsmålet om “hvorfor skulle jeg købe dette i stedet for en Samsung-telefon?” LG og Samsung pumpede begge stærkt flåede Android-telefoner med de nyeste specifikationer, men hvis telefonerne begge var næsten identiske, var der ingen grund til ikke at købe Samsung-telefonen, som havde langt mere salgs- og marketingmuskel bag sig. LG’s største bidrag til markedet, hvis du vil være virkelig generøs, var i at gøre en af de første 1440p smartphones (LG G3)og den første telefon med en ekstra vidvinkel kamera (LG G5). Begge demonstrerer LG’s typiske manglende evne til at komme med en killer smartphone-funktion. Ingen af funktionerne var en solid nok grund til at købe en LG-smartphone.

Google og LG gået sammen om en af de flotteste telefoner nogensinde, den super-sparkly Nexus 4.
Den elskede Nexus 5. Jeg tror ikke, nogen af disse stadig arbejde længere.
Nexus 5X, også en truet art på grund af sjusket håndværk.

Selv når folk valgte en LG-telefon, gjorde LG sit bedste for at sikre, at de aldrig ville være LG-kunder igen. I årevis producerede virksomheden defekte smartphones, der døde tidligt på grund af dårlig byggekvalitet. Defekt lodning på telefonens bundkort ville få telefonens hukommelse til at afbryde forbindelsen, og telefonerne ville ikke være i stand til at starte med succes. Efter flere års klager, tjente selskabets sjuskede håndværk det en række klasse-action “boot loop” retssager, der dækker G4, V10G5, V20, og Nexus 5X. Selv hvis din LG-telefon ikke døde en tidlig død, var du sandsynligvis vred på virksomheden for sin grusomme Android-opdateringsstøtte, hvilket ofte resulterede i ni måneders ventetider på opdateringer. Virksomheden hævdede endda engang at lancere “LG Software Upgrade Center” for at forsøge at reparere sit forfærdelige opdateringsbillede, hvilket resulterede i absolut ingen ændringer og hurtigt blev røv af samfunds vittigheder.

Virksomhedens mest kritisk succesfulde enheder var dets samarbejde med Google gennem Nexus-programmet, men selv da endte mange af disse telefoner (selvom de ikke var inkluderet i retssagen) med at dø en tidlig død på grund af LG’s boot-loop-fiasko og andre dårlige håndværksproblemer, der førte til en tidlig død. LG fik co-branding på Nexus 4, (2012), Nexus 5 (2013) og Nexus 5X (2015) til Google sammen med anonym producentarbejde på Pixel 2 XL.

LG vil efterlade et betydeligt tomrum i den forudbetalte og mid-range shovelware marked, som tegnede sig for de fleste af de 10 procent markedsandel, det havde i USA. Dette vil sandsynligvis hurtigt blive ædt op af Samsung eller en kinesisk OEM.

LG slutter Blackberry, Nokia, Motorola, Essential, Facebook, Amazon, Mozilla, Microsoft, Acer, Palm, Panasonic, Toshiba, HP, LeEco, Nextbit, Dell, Gigabyte, Ericsson, og mange andre i bunken af virksomheder, der ikke kunne skære det i smartphone markedet. Rip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *