Flere kryptotegnebøger bliver hacket og drænet

Nogen stjæler Solana-tokens overalt

Sommeren 2022 fortsætter med at være lidt af et mareridt for cryptocurrency-brugere, efter at endnu et hack resulterede i tyveri af tokens til en værdi af mindst $ 4 millioner.

Denne gang er det ikke en blockchain-bro, der er blevet kompromitteret, men snarere Solana-økosystemet. Solana er en blockchain, der ligner Ethereum og er ofte blevet beskrevet som Ethereum-morderen. Men nogen begyndte at dræne tokens fra tusinder af tegnebøger – med mere end 8.000 tegnebøger, der nu menes at være påvirket.

“Over 8.000 #Solana tegnebøger er blevet ofre for det igangværende hack, med mere stigende i minuttet,” rapporterede kryptoanalytikere WatcherGuru på Twitter(åbner i ny fane). De samme analytikere sagde, at transaktionerne blev underskrevet af de faktiske ejere, “hvilket tyder på en slags privat nøglekompromis”.

Stablecoins påvirket, også

Oprindeligt, det blev antaget, at bare Phantom Solana browser tegnebog blev påvirket, men problemet synes at være meget større, med MetaMask en af de mest populære krypto tegnebøger / browser add-ons, også påvirket.

“Vi kommunikerer aktivt med de berørte tegnebogshold for at tilbyde vores hjælp og overvåge, om der er noget, vi kan gøre for at holde vores brugere mere sikre,” sagde en MetaMask-talsmand til Decrypt.

Phantom sagde, at en undersøgelse er i gang. “Vi arbejder tæt sammen med andre hold for at komme til bunds i en rapporteret sårbarhed i Solana-økosystemet,” sagde Phantom via Twitter. “På nuværende tidspunkt mener holdet ikke, at dette er et fantomspecifikt problem. Så snart vi indsamler flere oplysninger, udsender vi en opdatering.”

Faktisk er nogle brugere bekræftede tokens bortset fra Solana også blevet snuppet, herunder USDC, en stablecoin, hvis værdi svarer til den amerikanske dollar.

Solanas pris faldt næsten 10% på nyheden inden for to timer efter, at kompromiset blev rapporteret.

Det er stadig for tidligt at sige præcis, hvad det underliggende problem er, men eksperter synes at være enige – den eneste måde at forblive sikker lige nu er at flytte midlerne til køleopbevaring (en offline hardware tegnebog). Andre har spøgefuldt sagt, at lige nu ville midlerne være sikrere på en udveksling eller en tredjeparts forvaringstjeneste. “Dine nøgler, ikke din krypto,” spøgte en bruger.

Vittigheden er relateret til en række kompromiser og fiaskoer blandt forskellige blockchain-projekter og depottjenester, som efterlod tusinder af brugere uden deres hårdt tjente kryptoer. Udover Nomad-brohacket, der først skete i går, tidligere i år, indgav både Voyager og Celsius, to store kryptoforvaringsfirmaer, konkursbegæring i kapitel 11 og forhindrede millioner af brugere i at få adgang til de tokens, de havde betroet platformene.

“Ikke dine nøgler, ikke dine mønter” er det sædvanlige mantra for erfarne cryptocurrency-brugere, der har set deres rimelige andel af mislykkede projekter og tabte midler gennem årene.

Via: Dekrypter

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

14 − eleven =