Facebook Sikkerhed

GØR DIN FACEBOOK-PROFIL PRIVAT

Det kan være en rigtig god idé at gøre din Facebook-profil privat, hvis du vil undgå at få din identitet stjålet på nettet.

Facebook sikkerhed

Derfor skal du gøre din Facebook-profil privat

Hvis du har en åben Facebook-profil, som alle kan se, bør du kraftigt overveje at gøre den privat. Dine informationer kan nemlig være guld værd for en hacker, som vil stjæle din identitet.

Er din Facebook-profil og de tilhørende private oplysninger, fotos og opslag synlige for alle, kan du komme i store problemer.

På sociale medier – og især på Facebook, hvor der er næsten 3 milliarder profiler – kan de kriminelle nemlig nemt få fat i private oplysninger, som fx kan blive brugt til at stjæle din identitet.

Hvis du bliver udsat for identitetstyveri, kan det have både økonomiske og psykiske konsekvenser. Derfor bør du gøre din Facebook-profil så privat som muligt, og det er heldigvis blevet let at gøre.

Sådan gør du din Facebook-profil privat

Hvis du gør din profil privat, så dine oplysninger ikke kan ses af alle, bliver det selvsagt sværere for svindlerne at stjæle din identitet på Facebook. Og det er faktisk ganske let at gøre Facebook-profilen privat takket være et smart værktøj.

Facebook har nemlig lavet en brugervenlig guide til netop dette, hvor du gennemgår alle oplysninger på din Facebook-profil og nemt styrer, hvem der kan se oplysningerne. 

Du finder vejledningen således:

  1. Log ind på Facebook.
  2. Klik på ikonet med dit profilbillede øverst til højre.
  3. Vælg Indstillinger og privatindstillinger.
  4. Klik på Kontrol af privatindstillinger.

Her ser du fem vejledninger, som du kan klikke på. Det er en god idé at gennemgå dem alle for at være helt sikker på, at du deler så lidt som muligt med offentligheden.

Sådan undgår du identitetstyveri på nettet

Identitetstyveri kan ikke alene være en ubehagelig oplevelse. Det kan også have uoverskuelige økonomiske konsekvenser. Du risikerer blandt andet at få lænset din konto for penge, eller at svindlere opretter lån i dit navn.

Forside

Scroll to Top