Google beskriver et væld af nye funktioner, der kommer til Google Maps.

Google Maps har en ny skærm til valg af rute, og du kan indstille foretrukne transportformer.

Google Maps har annonceret en masse nye funktioner, der kommer snart, lige fra on-map vejropdateringer til AR-drevne indendørs navigation. Der er meget at dække, og virksomheden siger, at den er på vej til at levere “over 100 AI-drevne forbedringer af Google Maps” i år.

Først er der en ny brugergrænseflade til retninger. I dag bruger brugergrænsefladen faner for hver transporttype: en til kørsel, derefter massetransit, gang, rideaktier og cykling. I dette redesign vises alt på en flad liste, men nu kan du trykke på knappen “indstillinger” og indstille foretrukne transportformer. Du kan prioritere routing muligheder for kørsel, gå, tog, busser, motorcykler, cykler, ride aktier, “cykel og scooter aktier,” og færger. Du kan endda vælge flere elementer, så alle dine bedste valg vil være først på listen.

Nogle af rutemulighederne vil have et lille grønt blad ved siden af dem, som er en del af Google Maps ‘ nye fokus på at fremme renere transportmetoder. Til kørsel vil Google Maps’ routingskærm snart tage højde for brændstofeffektiviteten, og du vil også begynde at se et grønt blad ved siden af de brændstofeffektive ruter. For mange steder er den korteste rute den mest brændstofeffektive, så ikke meget vil ændre sig. Men Google Maps vil beregne ting som trafik, starter og stopper, og vej elevation (en stor bekymring i Googles baghave i Californien) til at komme med en CO2 rating for hver tur. Hvis den finder en rute, der er mere brændstofeffektiv, men længere, vil den fortælle dig om den, og hvis begge ruter tager samme tid, vil brændstofeffektiviteten blive brugt som tiebreaker for standardruten.

Google siger begge funktioner vil frigive engang i år.

Google Maps tager på vejret

De nye vejr- og luftkvalitetslag. Det er virkelig mærkeligt, at disse er bare små prikker på kortet og ikke en farvekodet radar overlay.

Der kommer to nye lag til Google Maps, der sætter tjenesten i lidt konkurrence med din yndlings vejr app: luftkvalitet og vejrlag. Vejret er næsten altid noget, du bør undersøge, før du rejser, og snart vil du være i stand til at få disse oplysninger direkte i Google Maps. For allergikere eller mennesker på steder, hvor luftkvaliteten er regelmæssigt et problem, se, at info nemt vil være praktisk, også.

Google siger: “Data fra partnere som The Weather Company, AirNow.gov og Central Pollution Board driver disse lag, der begynder at rulle ud på Android og iOS i de kommende måneder. Vejrlaget vil være tilgængeligt globalt, og luftkvalitetslaget lanceres i Australien, Indien og USA, og der kommer flere lande.”

For nu er præsentationen af disse oplysninger meget begrænset. Den mest oplagte måde at vise vejr- og luftkvalitetsdata på er med et overlay, der viser regn og luft i en radarvisning, med varierende farver, der angiver intensiteten. Google Maps viser kun disse data som små, tilfældige prikker på kortet, svarende til, hvordan interessepunkter vises. Dette gør det vanskeligt at afgøre, hvor regnen starter og stopper, hvor længe det vil hænge rundt for, om det vil blive bedre eller værre i de næste par timer, eller hvor dårligt vejret vil være, mens du kører der. Tilføjelse af disse oplysninger direkte i Google Maps ville sandsynligvis skære en stor luns ud af vejret app industrien, da overlejret data på Google Maps er en central funktion, men måske Google er mere modtagelige for en første-part vejr løsning nu, at Apple investerer i området med sin erhvervelse af Dark Sky.

Indendørs AR-navigation

Googles AR-navigation. De næste to billeder i dette galleri er GIF’er.
AR-navigation viser, hvor langt du er fra din port.
Du er på den forkerte etage! Du kan ikke gøre det med GPS.

Google Maps AR Navigation bevæger sig indendørs. Funktionen rullede ud til iPhone- og Android-enheder i udvalgte byer i 2019 og bruger AR Core-baseret 3D-sensor og Googles guldgrube af gadebilleder til at bestemme din retning via kameraet, og hvad det peger på. Udendørs endte funktionen med at blive verdens mest komplicerede erstatning for et kompas, men kompasser i telefoner (især Android-telefoner) er bare ikke så nøjagtige og er tilbøjelige til interferens, så det kan være en udfordring at få den indledende gangretning lige ved hjælp af kun et kompas. AR Navigation, ud over den kølige 3D visuals overlejret på et kamera, virkelig er en stor hjælp.

Det lyder som AR Navigation kommer til virkelig at skinne, når den flytter til indendørs navigation. Google demoed funktionen i en lufthavn terminal, hvor det kan gøre ting som at finde ud af din placering (GPS virker ikke indendørs) og identificere, hvad gulvet du er på. I demoen fortæller den nogen, hvor rulletrappen er, og at gå ned på et niveau for at nå deres terminal. Google siger, at det ønsker at rulle denne teknologi ud til “lufthavne, transitstationer og indkøbscentre”, hvor det vil være i stand til at “hjælpe dig med at finde den nærmeste elevator og rulletrapper, din gate, platform, bagageudlevering, check-in-skranker, billetkontor, toiletter, pengeautomater og meget mere.”

Indendørs navigation har været noget, Google hele tiden har forsøgt at få virksomheder til at vedtage, pitching løsninger som Wi-Fi RTT-Wi-Fi-baseret positionering-som blev indbygget i Android 9. Jeg tror, at virksomheden har indset, at enhver metode, der kræver uafhængige virksomheder til at installere og vedligeholde en form for teknisk infrastruktur ikke kommer til at arbejde. AR Navigation føles som et mere skalerbart alternativ, fordi Google kan gøre alt arbejdet selv. Det drives af intet andet end dit kamera og en masse billeder, der er gemt på Google Maps – Google kalder dette VPS eller Visual Positioning System– og det er dybest set AI-drevet skelsættende navigation.

VPS-data er de samme som Street View-data, så de kan skaleres på samme måde som Street View-skalaer ved at sende horder af entreprenører rundt om i verden for at fotografere alt med specialudstyr. Du kan hævde, at fotografere alle større indendørs offentlige rum er for meget arbejde, men Google har allerede bevist, at det kan gøre dette med Street View. Virksomheden fremstiller professionelt sine egne Street View rygsække nu, så det burde være nok at sende en entreprenør på en hurtig march gennem din lokale lufthavn, togstation eller indkøbscenter til VPS-data. “Bare gå fotografere hele verden” er helt inden for Googles muligheder.

Google kalder funktionen “Indoor Live View” og siger, at den “er live nu på Android og iOS i en række indkøbscentre i Chicago, Long Island, Los Angeles, Newark, San Francisco, San José og Seattle. Det begynder at rulle ud i de kommende måneder i udvalgte lufthavne, indkøbscentre og transitstationer i Tokyo og Zürich, med flere byer på vej.

Nu, hvis vi bare kunne få dette i en AR-version af Google Glass, ville det være dejligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *