Færre ransomware-angreb

ransomware-angreb

Antallet af ransomware-angreb fald i tredje kvartal, viser ny undersøgelse. Det skyldes formentlig en enkelt hackergruppes ophør, så et hul i markedet skal fyldes ud

Alting stiger, også antallet af hackerangreb. Og dog …
I tredje kvartal faldt antallet af ransomware-angreb på globalt plan med 10,5 procent sammenlignet med andet kvartal. Den overraskende udvikling – hvis den er korrekt – har også en måske lidt overraskende forklaring, beretter mediet ITPro.

Tallene stammer fra sikkerhedsfirmaet Digital Shadows. Herfra lyder forklaringen, at en del af udviklingen skyldes organisationsændringer i hackermiljøet.

En gruppe forlader markedet

En af de aktive grupper, Conti, holdt helt op med at være aktiv, og andre førende grupper i det kriminelle cyberfelt reorganiserede sig derfor i juli og august.

Digital Shadows mener, at det især er Conti-gruppens fravær, som er årsag til det lille fald. I så fald er der næppe tale om en blivende udvikling. Antallet af ransomware-angreb vil kunne gå op igen.

Digital Shadows antyder, at de øvrige grupper direkte vil udnytte det hul i markedet, som er efterladt af Conti, der efter at have truet med at vælte den costaricanske regering i maj tilsyneladende lukkede ned i juni. Gruppens hjemmeside er forsvundet, og et fald i aktivitet lige i slutningen af andet kvartal er blevet knyttet direkte til gruppens tilsyneladende opløsning, skriver IT Pro.

Rapporten fra Digital Shadows står også alene med den negative ransomware-trend. Ingen andre sikkerheds- eller analysefirmaer har os bekendt bekræftet tendensen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *