Hackerne bruger oftest DHL til at lokke dig i uføre

Når cyberkriminelle sender phishingmails til intetanende brugere, udgiver de sig oftere for at være transportvirksomheden DHL. Det viser en ny rapport fra Check Point Research

De cyberkriminelle udgiver sig ved mere end hver femte (22 procent) globale phishingangreb for at være DHL, hvilket gør transportgiganten til den virksomhed, som cyberkriminelle lader, som om de er. På anden- og tredjepladsen over hackernes yndlingsbrands er Microsoft (16 procent) og LinkedIn (11 procent). Det viser en ny rapport fra Check Point Research, Brand Phishing Report.

Rapporten afdækker, hvilke 10 virksomheder cyberkriminelle oftest udgiver sig for at være, når de forsøger at stjæle personlige oplysninger eller bankinformationer fra forbrugere.

Pas på med mails fra DHL

Check Point opfordrer derfor både forbrugere og virksomheder til at være ekstra opmærksomme på mails, der ved første øjekast synes at komme fra DHL.

”Phishing topper stadig listen over de mest anvendte metoder, når det kommer til social engineering-angreb, hvor de cyberkriminelle forsøger at manipulere brugerne. I forrige kvartal var LinkedIn den virksomhed, som flest hackere udgav sig for at være. I dette kvartal er det så DHL. Det viser, at cyberkriminelle ofte skifter taktik og indgangsvinkel for at øge deres succesrate,” udtaler Jan Johannsen, der er Regional Director for Security Engineering i Norden & Benelux hos Check Point Software Technologies og fortsætter:

”Flere årlige begivenheder står for døren, herunder halloween, black friday og naturligvis julen, hvilket også er ensbetydende med, at flere danske forbrugere køber varer på nettet. Mange af disse ordrer bliver sendt med DHL, og det ved de cyberkriminelle godt. Vi opfordrer derfor alle til at være ekstra opmærksomme på mails, der ved første øjekast kan ligne legitime mails fra DHL, dobbelttjekke afsenderens mailadresse og ikke mindst være skeptiske overfor mails, der beder dig om at opgive yderligere informationer.”

Her er top-10

Herunder er Check Point Researchs liste over de brands og virksomheder, som de cyberkriminelle oftest udgav sig for at være i juli, august og september 2022.

1. DHL (22 procent)
2. Microsoft (16 procent)
3. LinkedIn (11 procent)
4. Google (6 procent)
5. Netflix (5 procent)
6. WeTransfer (5 procent)
7. Walmart (5 procent)
8. Whatsapp (4 procent)
9. HSBC (4 procent)
10. Instagram (3 procent)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *