Op-ed: Endelig nogle gode nyheder fra Musk’s Twitter-konto!

Elon Musk on Saturday Night Live

Så Elon Musk kom med nogle nyheder i denne uge. Nope, ikke ved absolut whiffing det under hans hosting stedet på SNL, selv om han rent faktisk gjorde det. Nej, Howard Hughes’ og Nikola Teslas figurative kærlighed knuste hjerterne hos en coven af kryptospekulanter i denne uge, da han pludselig vendte Teslas nylige politik om at acceptere Bitcoin som betaling for en ny elbil.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=TechRadar&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3R3ZWV0X2VtYmVkX2NsaWNrYWJpbGl0eV8xMjEwMiI6eyJidWNrZXQiOiJjb250cm9sIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1392602041025843203&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.techradar.com%2Fnews%2Fheres-hoping-elon-musk-tanks-crypto-so-miners-will-leave-our-rtx-3080s-alone&sessionId=cfea92928c3f27ad6f73093bedca1a2976b3a678&siteScreenName=TechRadar&theme=light&widgetsVersion=82e1070%3A1619632193066&width=550pxSe mere

På sit ansigt, er dette næppe en overraskelse. Flagskibet krypto token, parader rundt som en egentlig valuta har fået en enorm følgende i de seneste år, suge op rå computerkraft i cryptomines og gøre det til tåget kulstofemissioner uden noget reelt formål andet end at gøre velhavende investorer endnu rigere, end de allerede er. Men i modsætning til en faktisk valuta, som du kan købe noget med, er prisen på kryptovalutaer ekstremt svingendevildt op og ned i 100’erne, hvis ikke 1000’erne af procentpoint på mindre end et år.

Mens Bitcoin flyver højt – bøjet af tykkere metan og CO2-faner pumpet ud fra kulfyrede kraftværker i Kina og naturgasbrønde rundt om i verden – har alle fra Musk til Goldman Sachs søgt at tjene penge på de spekulative gevinster fra krypto, mens det er godt at få.

For Tesla, et firma, der angiveligt er dedikeret til at redde menneskeheden fra klimaændringer gennem elektriske køretøjer, har dabbling i cryptocurrency spekulation altid været en skurrende og mærkelig pasform (så længe du glemmer, at deres første prioritet er bare at tjene gobs af penge). Helt ærligt har det faktum, at Tesla nu pludselig er ude af kryptospillet, sandsynligvis ikke meget at gøre med sine erklærede bekymringer over de miljømæssige ødelæggelser, som cryptomining bidrager til og mere om den fremtidige pris på kryptovalutaer mere bredt.

Miljøpåvirkningen fra cryptocurrency mining var kendt længe før Musk og Tesla besluttede at fuske med krypto. I sidste ende er Musk forretningsmand, og Tesla er i færd med at tjene penge, og både han og hans firma kommer sandsynligvis ud, mens det er godt at få. Mens Musks erklæring siger, at Tesla ikke vil sælge nogen Bitcoin, er der ingen reel måde at holde dem til det. Musks tweet, der hævder bekymring over Bitcoins miljøpåvirkning, har stor jeg er chokeret over!-at-finde-at-gambling-is-going-on-in-here energi, og jeg er ikke i tvivl om, at uanset hvad Bitcoin Tesla fik fra køb af køretøjer fra Silicon Valley VCs vil blive afviklet på deres tidligste bekvemmelighed – og næsten helt sikkert, før de ender med at tage et tab på det.

Bortset fra alt dette kan det kun være en god ting for resten af os.

Hvorfor kryptovalutaer er forfærdelige

Elon Musk er en mand, i sidste ende, men desværre, han udøver en masse indflydelse. Han har en hengiven følgende af ivrige wannabe indentured tjenere, der vil følge ham Red Faction-stil i en minedrift imponerende på Mars, når den tid kommer, men for nu, de er alle i på Dogecoin, skubbe markedet kapitalisering af en bogstavelig vittighed cryptotoken til lidt over 72 milliarder dollars (ca. £ 51.6 milliarder / AU $ 92,5 billiion) på tidspunktet for dette skrives.

Mens trist i sig selv, er der noget at sige om “kapitalistiske markedseffektivitet,” og det er bestemt ikke det. Hvis der nogensinde var en uproduktiv brug af kapital, kvalificerer kryptovalutaer sig bestemt.

Selv hvis vi ser bort fra miljøpåvirkningen, har vi i øjeblikket reelle knaphedsproblemer. Og ikke kun med grafikkort eller anden pc-hardware og konsoller, men halvledere, der går ind i biler, medicinsk udstyr og alt derimellem. Omdirigering af produktiv brug af halvledere, vi desperat har brug for til faktiske produkter til cryptocurrency mining, er måske ikke eneansvarlig for halvledermangel, men det hjælper bestemt ikke sagen.

Helt ærligt bør et nedbrud i kryptovalutapriserne fejres af næsten alle, der ikke er dybt investeret i det, hvilket ikke er en hel masse mennesker i sidste ende, så jeg håber, at Musk, der bailer på Bitcoin, er starten på en tendens. Det er for tidligt at sige, men i betragtning af at de eneste to ting Bitcoin er rigtig gode til – finansiel spekulation og kriminel aktivitet – gør mig optimistisk, at Musks afslutning af krypto er et varsel om de kommende dage.

Selvom der ikke er nogen måde at virkelig fortælle, hvor meget cryptomining skærer i alle andres evne til at få deres hænder på halvledere til andre formål, ikke kun til grafikkort, er det bestemt en faktor, og en, som vi har, kan uden tvivl gøre noget ved. Mens ramping op halvleder fabrikation kapacitet vil tage år, krypto opererer stort set fri for indblanding fra folk, der har beføjelse til at regulere det i irrelevans. Alt, hvad de skal gøre, er at beslutte at gøre noget.

Den seneste Colonial Gas Pipeline ransomware hack påpeger de andre nagende ulempe ved cryptocurrencies – de er yderst attraktive for kriminelle. Selvom der er masser af kryptofortalere, der bestrider denne påstand, er det uundgåeligt, at en ikke sporbar “valuta” er præcis den slags ting, som kriminelle vil blive tiltrukket af. Det er den moderne svarer til en mappe fuld af umærkede regninger, bortset fra at det er endnu mere sikkert, da ingen rent faktisk skal gå og afhente mappen.

Det faktum, at denne gruppe gik og gjorde noget så dumt som at beslaglægge benzinreserverne for millioner af amerikanere på et indfald til en rapporteret udbetaling på $ 5 millioner i en unavngiven cryptocurrency, vil uden tvivl øge presset på den amerikanske regering for at behandle kryptovalutaer som den potentielle nationale sikkerhedstrussel, de er. Ransomware som denne kunne næppe eksistere uden cryptocurrency-betalinger, der beskytter hackere anonymitet, og derfor er den mest naturlige måde at bekæmpe ransomware, der i stigende grad målretter kritisk infrastruktur, at regulere kryptovalutaer aggressivt for at gøre dem meget mindre nyttige for kriminelle.

Det er ikke overraskende, at Musk udsendte sin erklæring samme uge, at et ransomware-angreb ramte nogle kritiske amerikanske infrastruktur. Den potentielle nedkæmpelse af krypto, ikke de miljømæssige skader, kryptomining udgør, er meget mere tilbøjelige til at have fået Tesla til at bevæge sig væk fra Bitcoin. Forhåbentlig vil flere følge Teslas eksempel.

Kan Elon Musk’s tweet hjælpe dig med at få en RTX 3080?

Mens Musk alene ikke vil tank krypto, hans bringe opmærksomhed på de problemer, det udgør, selv om det er uvederhæftigt, vil påvirke den måde, folk ser på det. Med et tweet kørte Musk prisen på Bitcoin ned med 12%.

Forhåbentlig vil hans træk signalere til andre, at det måske er tid til at komme ud af kryptospillet, før prisen falder yderligere, og med potentialet for amerikansk regerings handling efter Colonial Pipeline-hacket er det en meget mere sandsynlig indsats, end den endda var for et par uger siden

Tag væk efterspørgslen efter kryptovalutaer, og du fjerner incitamentet til at udvinde dem, hvilket ville betyde færre minearbejdere derude, der køber alle de RTX-kort, de kan få deres hænder på. Dette vil ikke umiddelbart gøre en RTX 3090 eller RX 6800 XT mere tilgængelig, men i temmelig kort rækkefølge ville det mindske efterspørgslen efter, at Nvidia og AMD kæmper for at mødes, hvilket betyder, at de vil være noget tættere på at få et nyt grafikkort i hænderne på alle, der ønsker en.

Alt i alt vil jeg kalde det en sejr, der har været længe undervejs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *