Huawei sigter også mod at presse på med at hjælpe med at udvikle applikationer til den kommende fremkomst af superhurtige 5G-forbindelser.

Huawei Plans to Invest $1 Billion on Electric Vehicles and Smart Cars Amid US Sanctions
Huawei havde også planer om at samarbejde med kinesiske bilproducenter om elektriske eller intelligente køretøjer

Den kinesiske techgigant Huawei lovede mandag at klare vidtgående amerikanske sanktioner med et skub ind i den intelligente køretøjssektor og øge udviklingen af sit eget mobiltelefonøkosystem.

Roterende formand Eric Xu sagde Huawei planlagt at investere $ 1 milliard (ca. Rs. 7.500 crorer) i projekterne – i samarbejde med store kinesiske bilproducenter – af systemer til elektriske køretøjer og biler, der bruger kunstig intelligens.

Det planlagde også at gå videre med at hjælpe med at udvikle applikationer til den kommende fremkomst af superhurtige 5G-forbindelser, i cloud computing og i softwarebranchen.

“Med disse justeringer i porteføljen, er vi helt overbeviste om, at vi kan overleve,” Xu fortalte en samling af industrien analytikere på virksomhedens hovedkvarter i den sydlige teknologi hub i Shenzhen.

“Så huaweis overordnede strategi og specifikke foranstaltninger drejer sig alle om at gøre det muligt for os at overleve og udvikle os under enhedslisten på lang sigt,” sagde han.

Den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, lancerede i 2018 en aggressiv kampagne for at isolere virksomheden globalt midt i bekymringen for, at dens telenetværksudstyr installeret over hele verden kunne bruges af Kinas kommunistiske partiregering til spionage eller sabotage.

Kina og Huawei har skarpt afvist insinuationen og sagt, at USA aldrig har fremlagt beviser.

Foranstaltningerne mod virksomheden omfatter spærring af det fra det enorme amerikanske marked, afskære det fra globale komponentforsyningskæder og presse allierede til at forbyde eller rive Huawei-udstyr ud af deres nationale telesystemer.

Administrationen af USA’s præsident, Joe Biden, der tiltrådte i januar, har indtil videre ikke givet udtryk for, at huawei er blevet svigtet.

Ledere har angivet i de seneste måneder selskabet ville dreje fra en afhængighed af sine to vigtigste forretningsenheder, men Xu’s bemærkninger mandag var de mest specifikke til dato.

Huawei er verdens største leverandør af telenetværksudstyr og har længe været en top-tre smartphone-leverandør sammen med Apple og Samsung.

Men det tumlede ud af mobiltelefonen store tre i slutningen af 2020, da salget styrtdykkede på grund af vanskelighederne med at få adgang til nødvendige komponenter, ifølge branchens trackere.

Kinesiske statsejede bilproducent BAIC planer om at afsløre en ny model af sin ArcFox elbil linje på næste uges Shanghai Auto Show, som Huawei forudsat driftskomponenter, kinesiske medier har rapporteret.

Xu sagde Huawei havde også planer om at samarbejde med andre kinesiske bilproducenter på elektriske eller intelligente køretøjer, et hurtigt voksende marked i Kina.

Det vil også intensivere bestræbelserne på at udvikle sin egen mobiltelefon operativsystem, efter amerikanske handlinger afskåret det fra at bruge Googles Android OS.

Analytikere har sagt, at dette er en høj opgave i betragtning af det globale kvælertag på Android og Apples iOS-system.

Huawei har sagt, at det kan bygge videre på sin eksisterende store base af brugere i at skabe et levedygtigt alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *