Hvad er ChatGPT? – Hvad bruges det til?

Vores introduktion til AI-værktøjet, som alle vil vide om

ChatGPT er en AI Chatbot udviklet af Open AI. Chatbotten har en sprogbaseret model, som udvikleren finjusterer til menneskelig interaktion på en samtalemæssig måde. Effektivt er det en simuleret chatbot, der primært er designet til kundeservice; Folk bruger det dog også til forskellige andre formål.

Disse spænder fra at skrive essays til udarbejdelse af forretningsplaner til generering af kode. Men hvad er det, og hvad kan det virkelig gøre? Hvis du er ny til Chat GPT, er denne guide noget for dig, så fortsæt med at læse.

Men dette er ved at ændre sig. OpenAI har officielt annonceret, at ChatGPT får en opgradering. AI-firmaet er indstillet til at inkludere GPT-4-infrastruktur i AI-botten, så du kan kommunikere med ChatGPT ved hjælp af billeder og videoer.

Hvad er ChatGPT?

Det er et AI chatbot autogenerativt system oprettet af OpenAI til online kundepleje. Det er en forududdannet generativ chat, der gør brug af (NLP) Natural Language Processing. Kilden til dens data er lærebøger, websteder og forskellige artikler, som den bruger til at modellere sit eget sprog til at reagere på menneskelig interaktion.

Dette chatbot-system giver information og svar på forespørgsler via AI. Den populære version af ChatGPT er GPT-3-modellen.

Hvad bruges ChatGPT til?

Hovedfunktionen i ChatGPT er at generere svar, som disse mennesker ville give, i en tekstboks. Derfor er den velegnet til chatbots, AI-systemsamtaler og virtuelle assistenter.

Det kan dog også give naturlige svar på spørgsmål i en konversationstone og kan generere historier, digte og mere. Desuden kan den:

 • Skriv kode
 • Skriv en artikel eller et blogindlæg
 • Oversætte
 • Debug
 • Skriv en historie/et digt
 • Anbefal akkorder og tekster

For at få AI til at udføre et af disse krav er alt, hvad du skal gøre, at skrive kommandoen i chatbotten.

OpenAI har udgivet en ChatGPT-plugin-funktion, der er indstillet til at forbedre chatbottens indledende muligheder. ChatGPT bliver større og bedre end nogensinde med mulighed for at trække på viden og funktioner fra mange tredjepartsapplikationer.

Det oprindelige sæt plugins er allerede lanceret med populære platforme som Expedia, Klarna, Slack, Wolfram, OpenTable, Shopify og andre.

I bund og grund vil denne nye opdatering betyde, at ChatGPT kan hente værktøjer ind fra disse platforme. Du kan f.eks. plotte grafer ved hjælp af Wolfram eller sende dig restaurantreservationer fra OpenTable.

Hvad trænes ChatGPT på?

Det er afhængig af NLP (Natural Language Processing). Det er et fremragende værktøj for forskere og udviklere, der arbejder på forskellige NLP-projekter, og det har mange specifikke opgaver, domæner og applikationer til rådighed til at arbejde indenfor.

Det er veluddannet på partiske og upartiske data i form af tekst fra bøger, artikler og websteder. ChatGPT kan gengive dataoutput og pålidelighed – afgørende for mange følsomme apps og andre værdifulde Al-systemer. Det er dog stadig tilbøjeligt til fejl og bias og afhænger af dets træningsdata – leveret i 2021.

Som mennesker interagerer vi mere og mere med Al-drevne maskiner, og ChatGPT er en revolution inden for Al. Det er en robust model og særligt avanceret takket være dens dybe læringsfunktioner og NLP. I sidste ende kan det generere menneskelignende svar og er let forståeligt for brugerne. Tænkte, at det ikke altid gør det rigtigt.

Hvad er ChatGPT kodet i?

ChatGPT bygger på GPT-3-sprogmodellen udviklet af OpenAI. Selvom kildekoden til GPT-3 ikke er frigivet, antyder et indlæg på StackExchange-webstedet, at GPT-3 er skrevet i “samme model og arkitektur som GPT-2”. Indlægget fortsætter med at sige, at “GPT-2-kildekoden er 100% Python”.

Selve applikationen er tilsyneladende i stand til at levere kode i Pythos C ++ og JavaScript, hvis den bliver bedt om at oprette nogen.

Sådan tilmelder du dig ChatGPT

For at tilmelde dig ChatGPT kan du bruge et af dine eksisterende e-mail-id’er og mobilnummer og derefter følge disse nemme trin for at få registreringen udført. Vær opmærksom på, at prismuligheder nu inkluderer en professionel plan, hvis du har brug for konsekvent, uhindret adgang.

Følgende er trinene:

 • Gå til login-siden i en browser.
 • Opret en konto, klik på tilmeld dig og indtast dit e-mail-id. Ormple, hvis du har et Gmail-id og derefter klikker på Google, registreres det automatisk på din Google-konto.
 • Tryk derefter på knappen Fortsæt, og webstedet vil bede om dit mobilnummer til bekræftelse.
 • Når du modtager en kode på dit mobilnummer, kan du logge ind.
 • Gå til SMS-aktivering. Tilmeld dig og log ind
 • Du kan derefter begynde at bruge gratis.

Hvad er ChatGPT 4?

Der er ingen ChatGPT 4. Den nuværende applikation, der stilles til rådighed af OpenAI, er bygget på noget, der kaldes ‘GPT 3.5-sprogmodellen’. Med andre ord fungerer GPT-3.5 som hjernen bag den berygtede chatbot.

I de seneste nyheder har OpenAI frigivet en helt ny stor multimodal model, GPT-4. Denne nye model vil blive implementeret i Chat GPT i de kommende uger. Hvilket giver brugerne mulighed for at fodre botbillederne og videoerne for at generere et tekstsvar.

Så strengt taget vil der ikke være en ChatGPT 4, men der vil være en opdateret version af ChatGPT, der bruger GPT-4-infrastruktur.

Hvad er GPT?

De, der ønsker at holde sig ajour med den seneste udvikling fra OpenAI, kan være interesserede i at lære om den næste generations store model, GPT-4. Denne model er den næste iteration af GPT-modeller udviklet af OpenAI. Og hvad vil det tilbyde? Ifølge AI-firmaet er GPT-4 en multimodal model.

Det vil have evnen til at forstå billed- og videoindgange, der genererer et svar i form af tekst. – En debutfunktion, der i øjeblikket ikke er tilgængelig på deres nuværende GPT-3.5-model. Så hvad kommer det til at betyde for ChatGPT? I øjeblikket er ChatGPT drevet af OpenAIs GPT-3.5-model – en opdateret version af GPT-3.

Hvad er ChatGPT Pro?

ChatGPT Pro, var en rygtet professionel abonnementsplan for OpenAIs ChatGPT. Tjenesten blev antydet at koste omkring $ 42 pr. Måned. Overraskende nok er den faglige plan endnu ikke blevet introduceret, siden rapporterne først blev spredt i starten af 2023

OpenAI har dog udgivet en abonnementstjeneste under et andet navn – ChatGPT Plus. Denne plan giver brugerne eksklusive fordele, herunder prioriteret adgang og hurtigere svartider. Koster kun $ 20 om måneden, denne mulighed er betydeligt billigere end den formodede Pro-pris.

Hvad er en GPT-3 chatbot?

GPT-3 chatbots er bots er applikationer med kunstig intelligens, der kan programmeres til at engagere sig i naturlig menneskelignende kommunikation. De kan give imponerende engagement og anvendelighed takket være udvikling ved hjælp af motorer, her specifikt OpenAIs GPT-3, som muliggør træning i skriftligt og talt menneskeligt sprog.

GPT-3 chatbot-applikationer gør brug af dyb læring og andre teknikker, der er målrettet mod forståelsen af sprog og sproglige modeller. Dette muliggør kommunikation, der næsten ikke kan skelnes fra menneskelig samtale og har implementeringer, hvor det kan være langt mere nyttigt end almindelige chatbots – kundeservice, for eksempel.

Kan jeg bruge ChatGPT på min telefon?

Ja, du kan bruge ChatGPT på din telefon. Der er intet, der forhindrer dig i at gøre det, da den mobile webversion af appen giver dig mulighed for at udføre de samme handlinger som i en desktopbrowser.

Selvfølgelig skal du faktisk have et telefonnummer til ChatGPT, hvis du vil logge ind. Og muligheden for at bruge det på en smartphone gør mobilbrug meget let – så længe du kan oprette forbindelse.

Findes der ChatGPT til Android?

Der findes ingen officiel ChatGPT-app fra Open AI, og der er ingen oplysninger om, hvorvidt der vil være. Der er påståede ‘ChatGPT-apps’ tilgængelige i Play Butik, men disse er ikke fra virksomheden.

Det er vigtigt, at ChatGPT gør brug af GPT-3-modellen, som kun er tilgængelig via OpenAI ChatGPT-siden. Men selvom der ikke er nogen Android (eller iPhone) app fra OpenAI, kan du få adgang til ChatGPT på din mobile enhed ved at gå til den samme URL.

Hvad er ChatGPT godt for?

ChatGPT er ret god til at generere tekst, der efterligner menneskelig tale. Dette er nyttigt, hvis du har brug for et indlæg til et websted eller en side på sociale medier, men ikke har tid til at skrive det selv. Det kan også producere kode – igen, nyttigt, hvis du ikke har tid til at skrive det selv.

ChatGPT er også god til bare at underholde sig selv. Bed den om at fortælle dig en vittighed eller om råd om forhold. Bare tag det ikke for alvorligt.

Afsluttende tanker

Hvad er ChatGPT? ChatGPT har været berømt siden udgivelsen og revolutionerer tilsyneladende teknologiverdenen. Alt du skal gøre er at gå til OpenAIs websted og bruge det i din browser til at teste det gratis.

Der er ingen specifik app at bruge, og du kan bruge den på desktop- og mobilwebsteder. Du skal bare oprette en konto og derefter bruge den til det, du har brug for. Det være sig for personlig vækst, udvidet forskning eller noget andet. Der er også alternativer, men ChatGPT er i rampelyset for nu!

Scroll to Top