Facebook

Det vi ved er at allerede 14. oktober 2025, stopper Microsoft operativsystemsupport for Windows 10 og den største bekymring hos brugere af Windows, er om de kan ikke installere Windows 11 hvis pc’en ikke har TPM support.

Før vi ser, hvorfor TPM er et krav om system / hardware krav til Windows 11, lad os kort forklare, hvad denne funktion er, og hvad den bruges til.

Hvad er TPM, og hvad bruges det til?

TPM er forkortelsen for Trusted Platform Module. En funktion repræsenteret af en fysisk chip på computerens bundkort Så hvis du finder ud af, at din pc ikke har en TPM, skal du ikke prøve at installere software, der hjælper, da den ikke fungerer.

Denne fysiske chip (hardware) kan inkluderes direkte i bundkortet (loddet på bundkortet) eller kan fastgøres som en ekstra komponent monteret på det. Især i tilfælde af computere, der er bygget på komponenter.

Trusted Platform Module er en chip, der udelukkende beskæftiger sig med generationopbevaring si krypteringsnøgle manipulation, digitale certifikater, poletter og elektroniske signaturer.
Lad os bedre forstå, at de data, der er gemt krypteret på vores pc, selvom de ender på en anden pc, kan de ikke åbnes / åbnes. TPM er en kryptoprocessor med unikke funktioner, og for yderligere at styrke datasikkerheden kan denne krypteringschip kun kommunikere med processoren på bundkortet, hvor den blev installeret.

De første operativsystemer, der brugte TPM-modulet var Windows 8.1 og Windows 10 til BitLocker. Dette datakrypteringsværktøj er aktiveret Windows kan bruge TPM-modulet, men valgfrit. Operativsystemadministratoren kan tillade BitLocker at sikre data via andre metoder uden TPM. Men sikkerheden var ikke på det samme høje niveau.
I en ældre tutorial viste vi, hvordan vi kan bruge BitLocker, hvis vi ikke har Trusted Platform Module.

TPM 1.2 vs. TPM 2.0 – Trusted Platform Module

Selvom de har et par elementer til fælles, er de to chips TPM 1.2 og TPM 2.0 er ikke kompatible med hinanden. TPM 2.0 er en opgradering til TPM 1.2, men kommer med mange forbedringer på siden krypteringsarkitektur og algoritmer, tilbød mere sikre sikkerhedsmuligheder.

Hvis TPM 1.2 bruger en hash-krypteringsalgoritme SHA-1, som er meget sårbar, TPM 2.0 leveres med en algoritme SHA-256 fungerer på 512-bit blokke. TPM 1.2 understøtter heller ikke EnhedskrypteringWindows Defender System GuardAutopilot si SecureBIO.

Den første version af modulet TPM 1.2 blev oprindeligt lanceret i 2005, men dukkede kun op på pc’er på modellerne 2009. Den endelige version af TPM 1.2-kryptoprocessoren blev afsluttet i 2011. Chippen blev oprindeligt brugt til banksystemer, pengeautomater og andre systemer, der krævede høje sikkerhedsforanstaltninger gennem kryptering.

TPM 2.0 blev oprindeligt udgivet i 2014, men nåede sin endelige form i midten af ​​2019. Så vi taler om en relativt ny hardwarekrypteringsteknologi, og dem med ældre computere kan have ubehagelige overraskelser, når de installerer. Windows 11.

Hvorfor er TPM “must have” for Windows 11

Selvom vi ofte siger, at operativsystemet Windows Det har mange sikkerhedsbrud og er et godt miljø for cyberangreb af enhver art. Microsoft har altid forsøgt at stille stærke sikkerhedsløsninger til rådighed for brugerne. Dette sker også med TPM 2.0. Et datakrypteringsmodul, der kan bruges på Windows 11 for at øge sikkerheden for følsomme oplysninger.

Microsoft meddelte oprindeligt, at det ville være i stand til at installere Windows 11 kryptoprocessor TPM 1.2 eller TPM 2.0 er påkrævet. I dokumentationen til hardwarekrav, der dukkede op ad gangen, var mange brugere lidt bange, fordi kun TPM 2.0 er specificeret. Microsoft er vendt tilbage til galskaben med TPM 2.0, og i skrivende stund er der endda et par OEM-systemer, der Windows 11 kan installeres uden TMP.

Der er et andet problem. Ved at indføre obligatorisk TPM 2.0 i hardwarekrav betyder det, at Windows 11 det vil ikke længere være muligt at installere nogen Mac med Intel. Apple viser ikke tegn på, at de vil komme med en opdatering firmware tillader TPM på nye modeller af iMac med processorer, der indarbejdede modulet.

Mest sandsynligt for brugere af Mac kommer med vilkårlige drivere via Boot Camp Assistant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *