Vi forsøger at forudsige Cupertino’s produktion i det kommende år.

Nærbillede af portene på siden af en bærbar computer.

2021 kunne have været roen før stormen.

Bortset fra introduktionen af et par nye Apple Silicon Macs har 2021 været et stille år for Apple. De nye iPhones bød på forbedrede kameraer og batterilevetid, men var ellers næsten identiske med 2020’s modeller. Og bortset fra en lille bump i skærmstørrelse, er det nye Apple Watch næppe skelnes fra sine forgængere.

Da 2021 nærmer sig sin afslutning, og vi ser frem mod 2022, er det en sikker satsning, at næste år bliver meget mere interessant. Så vi har nogle forudsigelser at dele.

Vi er naturligvis ikke 100 procent sikre på nogen af de kommende forudsigelser – Som du ved, er Apple et hemmelighedsfuldt dyr. Men så buret som virksomheden kan være, har det lejlighedsvis været ganske forudsigeligt i Tim Cook æra. Og der har været flere lækager om Apples planer i løbet af de sidste par år end nogensinde før.

Alt det sagt, her er noget af det, vi forventer at se fra Apple i løbet af de næste 12 måneder.

Den dramatiske desktop denouement for Mac chip overgang

Den centrale Apple-historie fra 2021 var en forventning. Apple annoncerede og lancerede de første Apple Silicon-processorer i 2020 og lovede en toårig overgang fra Intel til Apple Silicon på tværs af Mac-produktlinjen.

Vi så i slutningen af 2020, hvad M1-chippen gjorde for Apples lavere ende Mac-computere, og Apple delte dristige påstande med os om, hvad vi kunne forvente af højere ende bærbare computere som MacBook Pro længere nede på linjen.

Og så ventede vi… i månedsvis. Apple udgav en M1-erstatning for 21,5″ iMac, men MacBook Pro og de mere kraftfulde desktops som den større iMac og Mac Pro var det, der fik alle til at spekulere på, hvad de kunne forvente.

Mod slutningen af dette år leverede Apple på sit løfte med massiv ydeevne i M1 Pro- og M1 Max MacBook Pro-notebooks. Men 27″ iMac og Mac Pro, traditionelt Apples mest dyriske, kraftfulde maskiner, er stadig på Intel.

Ifølge den toårige køreplan, som Apple tidligere har lagt ud, vil det ændre sig i 2022.

Du har sikkert læst rygter om, at Apple vil introducere en 30-tommer iMac til at erstatte den nuværende Apple Silicon-drevne. IMac vil sandsynligvis have MacBook Pro’s M1 Pro eller M1 Max inde eller (mindre sandsynligt) en anden generation efterfølger til dem.

Med hensyn til Mac Pro, en nylig rapport i The Information hævdede, at det vil indeholde en processor, der er i M1 linje (sandsynligvis baseret på M1 Max). Det vil have to dør i stedet for en, der tilbyder potentielt dobbelt kerner.

Sammen med en M1 Pro / M1 Max spec bump til high-end Mac mini, der ville for det meste færdiggøre overgangen fra Intel til Apple Silicon. Kun et par efternølere, ligesom 13-tommer MacBook Pro, ville forblive på Intel.

Desuden, Apple siges at arbejde på en radikal redesign til MacBook Air med en anden generation entry-level chip, sandsynligvis kaldet M2. Den nydesignede enhed kan simpelthen hedde “MacBook”.

Alle disse forventes i 2022, så det bliver et stort år for Mac.

En større iPhone redesign

Nye iPhones kommer i 2022 – ingen overraskelser der, ikke? Bortset fra de sædvanlige flagskibsopdateringer kan vi se en opdateret iPhone SE.

Men den store nyhed vil sandsynligvis være et stort redesign til flagskibstelefonerne i efteråret. En del af dette redesign kan være fjernelsen af Lightning-porten.

Hvis Apple ikke allerede har taget skridtet til USB-C på flagskibet iPhones, tror jeg ikke, det kommer til det. 2020’s redesign ville have været tid til at gøre det.

Det er fordi jeg tror (og jeg har ingen intern viden- det er bare mit instinkt baseret på at dække Apple i de sidste par år), at Apple ikke har flyttet fra Lightning til USB-C, fordi det kommer til at springe USB-C helt og gå direkte til en port-fri, trådløst opladning iPhone.

Ellers forventer en fortsat vægt på storskærme og bedre kameraer-to af de tre store ting (sammen med batterilevetid) forbrugerne oftest siger, at de ønsker, når pollet om deres smartphone præferencer.

Det er også sandsynligt, at Apple vil introducere et alternativ til eller erstatning for Face ID, det ansigtsscanningsgodkendelsessystem, der har været i flagskibet iPhone siden slutningen af 2017. Face ID var en god ide, og på trods af en noget stenet start endte det med at blive lige så praktisk og effektivt som Touch ID. Men i sidste ende fik en verden af mundbind det til at se betydeligt mindre tiltalende ud i forhold til et vilkårligt antal alternativer.

Begyndelsen på Apples mixed reality ambitioner

Tim Cook mener augmented reality (AR) er den næste store computing platform, men lad os være realistiske: AR kommer til at tage et stykke tid. Mens der er nogle store AR apps, der kører på telefoner og tablets, den virkelige drøm er i wearables, og sandt, massemarkedet forbruger AR briller er stadig mange år væk.

Store teknologiske barrierer står i vejen for at gøre disse enheder til virkelighed, og det er svært at sige, hvornår de vil blive løst nok til, at AR bliver attraktiv for de fleste mennesker.

Ikke desto mindre har Apple lagt grunden i de sidste par år. Det har bygget API’er som ARKit eller RealityKit til at hjælpe udviklere med at lave AR-apps til iPhone og iPad. Meget af dette fundament ville oversætte til en fremtidig bærbar, når en sådan enhed er klar til primetime.

Men hvad med 2022? Rapporter fra generelt pålidelige kilder har hævdet, at Apple er på nippet til at lancere en forløber for den fremtidige massemarkedsenhed. Kilderne hævder, at det vil være en mixed reality-enhed- hvilket betyder, at det vil gøre både augmented reality og virtual reality (VR).

Enheden vil efter sigende vise 8K-billeder til hvert øje og mange kameraer til sporing af håndbevægelser, hvilket giver et live videofeed inde i headsettet og meget mere – plus lidar for dybdeinformation.

Hvis disse påstande er sande, vil enheden ikke være et forbrugerprodukt på massemarkedet. Det vil sandsynligvis koste tusindvis af dollars og være orienteret mod branchefolk og indholdsskabere, lidt ligesom Apples ultra-dyre Pro Display XDR-skærm eller den nuværende iteration af Mac Pro.

Apples mål kan være at give udviklere den hardware, de har brug for til at begynde at opbygge det indhold, de værktøjer og den praksis, der kan gælde for en forbrugerenhed senere. Enheden ville derefter blive efterfulgt af noget mere overkommeligt ned linjen.

Andre opdateringer: AirPods, iPads og meget mere

Der vil helt sikkert være nye produkter i andre kategorier, som nye hovedtelefoner, tabletter og ure. Men disse lanceringer vil sandsynligvis være som de fleste af dem i 2020: De vil iterere, tilføje en funktion her, bump en skærmstørrelse der. Men de genopfinder ikke hjulet eller wow nogen, der brugte 2020’er eller 2021’s enheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *