Google ønsker at dumpe Qualcomm, sandsynligvis for at give længere OS støtte?

What we’re expecting from Google’s custom “Whitechapel” SoC in the Pixel 6

Det lyder som denne brugerdefinerede Google SoC-drevne Pixel er virkelig kommer til at ske. Ekko rapporter fra omkring et år siden9to5Google rapporterer, at Pixel 6 forventes at skibet med Googles brugerdefinerede “Whitechapel” SoC i stedet for en Qualcomm Snapdragon chip.

Rapporten siger “Google henviser til denne chip som ‘GS101’, hvor ‘GS’ potentielt er en forkortelse for ‘Google Silicon.'” Det bemærker også, at chip vil blive delt på tværs af de to Google-telefoner, der i øjeblikket er under udvikling, Pixel 6 og noget i retning af en “Pixel 5a 5G.” 9to5 siger, at det har set dokumentation, der peger på Samsungs SLSI division (Team Exynos) er involveret, som linjer op med den tidligere rapport fra Axios siger chippen er “designet i samarbejde med Samsung” og bør bygges på Samsungs 5nm støberi linjer. 9to5Google siger chippen “vil have nogle fællestræk med Samsung Exynos, herunder softwarekomponenter.”

XDA Udviklere siger, at det kan bekræfte rapporten, siger: “Ifølge vores kilde, ser det ud til SoC vil indslag en 3 klynge setup med en TPU (Tensor Processing Unit). Google henviser også til sine næste Pixel-enheder som ‘dauntless-udstyrede telefoner’, som vi mener refererer til, at de har en integreret Titan M-sikkerhedschip (kodenavnet ‘Citadel’).” En “3 klynge setup” ville være noget i retning af, hvordan Snapdragon 888 værker, som har tre CPU kerne størrelser: en enkelt stor ARM X1 kerne til store enkelt-gevind arbejdsbelastninger, tre mellemstore Cortex A78 kerner til multicore arbejde, og fire Cortex A55 kerner til baggrundsarbejde.

Pixel 6 skulle være ude engang i Q4 2021, og Pixel-telefoner lækker altid kraftigt, kraftigt, før de lanceres. Så jeg er sikker på, at vi vil se mere af denne ting snart.

Rimelige forventninger fra Whitechapel

Det er nemt at blive overhyped om Googles første in-house smartphone SoC-“Google er klar til at tage på Apple!” overskrifterne vil uden tvivl skrige. Faktum er dog, at Apple er et hardwarefirma til 2 billioner dollars, og iPhone er dets største produkt, mens Google er et reklamefirma med en hardwaredivision som et lille sideprojekt. Whitechapel vil give Google mere kontrol over sin smartphone hardware, men Googles brugerdefinerede chips i fortiden har ikke ligefrem sat verden i brand, og derfor er det rimeligt at dæmpe forventningerne til virksomhedens første generation SoC.

Googles forbruger hardware team har allerede afsendt flere brugerdefinerede chips, og jeg ved ikke, om du kunne kalde nogen af dem verdens-beaters:

Jeg tror, den største fordel, vi vil se fra en Google SoC er en udvidet opdatering tidslinje. Android-opdateringer går meget glattere, når du får support fra SoC-producenten, men Qualcomm opgiver alle sine chips efter treårsmærket for større opdateringer. Denne mangel på support gør opdateringer betydeligt sværere, end de skal være, og i dag er det her Google trækker grænsen ved opdateringer. Med Qualcomm af vejen er der ingen undskyldninger for, at Google ikke matcher Apples femårige iPhone-opdateringspolitik. Med en brugerdefineret SoC vil Google helt kontrollere, hvor længe det kan opdatere enheder.

I øjeblikket er Google i den pinlige situation at tilbyde mindre support til sine enheder end Samsung, som nu er op til tre års store opdateringer (Qualcomms maksimum) og fire års sikkerhedsopdateringer, mens Google kun tilbyder et år mindre af sikkerhedsopdateringer. Det er en underlig situation for Google at være i, som tidligere var førende økosystemet i hardware support. Måske Google ikke umiddelbart matche Samsung, fordi det venter på Pixel 6 lanceringen, hvor det vil annoncere dramatisk længere støtte tidslinjer takket være sin egen chip?

Faktisk konkurrerer i SoC forretning er hård

Ud over lettere opdateringer, ved jeg ikke, at vi kan forvente meget fra Whitechapel. Masser af Android-producenter lavede deres egne chips nu med forskellige niveauer af succes. Samsung har Exynos linje. Huawei har sine HiSilicon-chips. Xiaomi lavede Surge S1 SoC tilbage i 2017, lancerede for nylig Surge C1-kamerachippen i Xiaomi Mi Mix Fold, og den har en investering i en siliciumdesigner. Oppo arbejder på at udvikle in-house chips,også. Ingen af de eksisterende bestræbelser har været i stand til at slå Qualcomm betydeligt, og de fleste af disse virksomheder (bortset fra Huawei) vælger stadig Qualcomm frem for deres egne chips til vigtige enheder. Alle, selv Qualcomm, er afhængige af det samme firma, ARM, for sine CPU-design, så der er ikke meget plads til forskel mellem dem. Når alle bruger off-the-shelf ARM CPU design de vigtigste områder af differentiering venstre er GPU og modem, to områder Qualcomm excellerer på, så det bliver samlet op for de fleste større enheder.

De virksomheder, der tager hardware alvorligt gøre deres bedste for at adskille sig fra ARM’s baseline CPU design, vælger i stedet at designe deres egne kerner baseret på ARM instruktion sæt. Apple dominerer mobile CPU ydeevne takket være købet af en hel halvleder selskab, PA Semi, tilbage i 2008. Qualcomm gør sit bedste for at indhente det forsømte og købe Nuvia, et chipdesignfirma grundlagt af nogle af disse tidligere Apple-chipdesignere, og det planlægger at sende sine internt designede CPU’er i 2022. Google har lavet et par chip design ansætter, men de er delt mellem de separate hardware og server teams, og de blegne i forhold til at købe en hel virksomhed. Når selv Qualcomm er i øjeblikket ikke shipping brugerdefinerede chips, kan jeg ikke se nogen måde Google bruger noget i løbet af off-the-shelf ARM CPU design.

Googles GPU og modem løsninger vil være et område af stor interesse. Der er ikke mange GPU-design at gå rundt. Qualcomm har sin egen Adreno division, som den købte år siden fra ATI. Samsung har en aftale med AMD for sin fremtidige GPU’er, men jeg tvivler på, at ville være på højkant i sin Google-partnerskab. Hvis denne chip er virkelig Exynos-tilstødende, Samsung og mange andre også-løb SoC leverandører gå med off-the-shelf ARM Mali GPU’er, som generelt ikke er konkurrencedygtige med, hvad Qualcomm lægger ud. Samsung underskrevet, at AMD partnerskab for en grund!

Det er en udfordring at forestille sig, at Googles SoC har et indbygget modem. Du får normalt ikke integreret et modem i din SoC, medmindre du ejer modemdesignet, og Google ejer ikke nogen modem-IP. Samsung har produceret chips med indbyggede 5G-modemer, men de kommer generelt ikke til USA, så et Samsung-modem ville kræve både at dele designet til Google og bringe det til USA for første gang. Qualcomm er naturligvis kongen af stærke bevæbning virksomheder med sit modem IP og holde konkurrenter ud af USA, og det er også generelt en leder inden for modem-teknologier som 5G. Apple har formået indtil nu med separate cellulære modemer – i dag leveres iPhone 12 med et diskret Qualcomm-modem til 5G, hvilket sandsynligvis er den mest sandsynlige mulighed for Google. Apple købte også Intels modemdivision for en milliard dollars, hvilket indikerer, at det arbejder hen imod indbygget modemteknologi.

Sammen med de sædvanlige CPU / GPU / modem muligheder, kunne Google også omfatte nogle kamera og AI speciel sauce i form af en form for co-processor (forhåbentlig vil vi også få Pixel’s første kamera sensor opgradering i fire år). Google vil sandsynligvis også omfatte en Titan sikkerhedschip. Selv hvis det gjorde, kan jeg ikke forestille mig, at disse gør en enorm forskel sammenlignet med noget som forsendelse med en lav kvalitet GPU eller modem. Google har aldrig vist en stærk slutbruger drage fordel af sin brugerdefinerede silicium i fortiden, bare en hel masse hype.

Det er svært at være bullish på Googles SoC fremtid, når virksomheden ikke synes at være at gøre de store penge opkøb og licensaftaler, at Apple, Qualcomm, og Samsung gør. Men i det mindste er det en begyndelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *