Ryd ud i dårlige it-vaner

Begyndelsen af et nyt år indebærer normalt nye spændende mål og nye udfordringer. Men det er også en tid til refleksion og refleksion.

Vi er mange, der bruger en stor del af vores tid online, både professionelt og privat. Det ser ud til at være Kalle Anka på juleaften, som får os til at sætte telefonen i et stykke tid.

At reflektere over deres it-vaner og hvordan man bruger både deres tid og deres penge kan derfor være meget givende.

Rens e-mail-brugen

I nogle tilfælde kan teknologien spilde mere tid over tid i stedet for at gøre os mere effektive. I stedet for altid at besvare e-mails direkte, og dermed afbryde det, du laver, så vender du tilbage, spilder du meget tid.

Det er igen og igen blevet vist, at det er mere effektivt for hjernen at gennemføre en opgave ad gangen end at gøre multitasking. Du kan spare mange minutter om året på det tidspunkt, du bruger til at “gentage” eller genoptage fokus for en opgave.

Det er nemt for e-mailen at skabe stress, fordi du kan bekymre dig om manglende e-mails, der er vigtige, der kræver, at du handler straks. Mens du sidder og scanner gennem alle de e-mails, der er fuldstændig uinteressant.

Det er selvfølgelig ikke rigtig den e-mail, der er problemet, men hvordan e-mailen håndteres. Inden for virksomheder er det meget almindeligt, at du modtager e-mails, som du ikke er virkelig ramt af. Derfor bør du gennemgå e-mailrutinerne og blot tilføje dem til den berørte e-mail. På denne måde behøver du ikke at gå gennem en uger gammel postkæde i jagten for at finde det, der er relevant.

Undervis dine medarbejdere og kunder, hvilke gange du svarer på mail. Hvis noget er meget vigtigt og har travlt, så vil de nok ringe til dig i stedet.

Køb ikke den nyeste mobiltelefon

Selvfølgelig kan det være fristende at købe den nyeste teknologi, som Apples nye iPhone eller Acer nyeste laptop. Men at købe den nyeste betyder også at købe den dyreste. Lav et teknologibudget for året, både privat og for virksomheden, hvor du budgetter både for den teknologi, du skal købe i, og for hvad du har råd til at bruge som ekstra.

Køb den nyeste mobiltelefon, uanset hvad den koster, er næsten blevet en trend. Der er også dem, der låner penge til denne type forbrugskøb, eller køb på rater.

I nogle tilfælde kan det være berettiget at tage et lån til en investering i ny teknologi. I disse tilfælde handler det normalt om mindre kortfristede lån, og inden låntagning kan det være godt at sammenligne hurtige lån på Sverigekredit.se eller ved lignende sammenligningstjenester.

Uanset hvilken type finansiering det er bedst at planlægge dit køb. Spontan hoppe ny teknologi gadgets kan blive en dyr historie.

Udnyt skytjenesterne

Brug af skyen er et rigtig godt samarbejdsværktøj, der gør det lettere for familiemedlemmer eller kolleger at dele ting. At dele filer, dokumenter og billeder er nemt. Du får også adgang til dine vigtige projekter uanset hvilken enhed du er forbundet med.

Se dog for at skabe en god filhåndtering og mappesystem fra begyndelsen. Bestem strukturen, inden du uploader dine dokumenter, så den ikke slutter med et enkelt rod, hvor du skal spilde tid på at kigge efter vigtige filer og adgangskoder.

Der er nu mange spillere, der tilbyder skytjenester. Google, Apple, Dropbox eller Flickr til feriebillederne er nogle eksempler.

Derudover er det vigtigt at sikre, at de tjenester, du bruger, er sikre, men frem for alt hvad du virkelig nyder godt af og har brug for.

Udvid det faglige netværk

For dem, der har deres eget firma, tilbyder internettet gode muligheder for at udvide sit professionelle netværk. Det er utrolig vigtigt at kunne hoppe ideer og lignende, så det ikke fortsætter i gamle hjulspor af vane.

Mange iværksættere mener, at deres problemer er unikke, og at de kun eksisterer inden for deres egen virksomhed, men i virkeligheden har andre virksomheder også været involveret i lignende problemer.

For at få et større netværk kan det være værd at investere tid i sociale medier som LinkedIn. Deltag i grupper og send relevante kontaktforespørgsler til personer, hvor du tror, at du både kan udveksle dem.

Gennem LinkedIn kan du også nyde professionelle nyheder i dit flow. Hold øje med uret! Udgifter til at rulle gennem strømmen er ikke det samme som at udvide sit netværk. Bestem, hvor meget tid sociale medier kan tage af dig, både professionelt og privat, og hold dig til dine personlige grænser.

Konklusion

Det kan være rentabelt at regelmæssigt revidere deres it-vaner. For det første kan du rydde op ting, som du ikke har nogen gavn af mere, og tilføje, hvad der gør både arbejde og fritid nemmere og sjovere.

Kigger over deres vaner giver også et bedre indblik i, hvad du sætter både deres tid og deres penge på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *