Game of Thrones boostede datatrafikken hos 3

  • 0

Game of Thrones boostede datatrafikken hos 3

Category : IT-Nyheder

Den 15 fik ottende og sidste sæson af den populære serie Game of Thrones premiere på HBO Nordic, og det kunne mærkes hos teleselskabet 3.

, Game of Thrones boostede datatrafikken hos 3

HBO-trafikken steg nemlig med 300 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste uge.

Rigtig mange danskere har set frem til et gensyn med fantasy- og dramaserien Game of Thrones, der har høstet utallige priser, siden det første afsnit løb over skærmen i 2011. Datatrafikken hos teleselskabet 3 viser nemlig, at flere af seriens fans har holdt sig ekstraordinært længe oppe eller haft vækkeuret fremme, for datatrafikken steg markant natten til mandag.

Første afsnit af den nye sæson blev frigivet kl. 3 i nat, og i perioden fra kl. 3-4 slugte HBO alene 400 GB data i 3’s netværk. Det svarer til en stigning på 300 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste uge.
”Det er efterhånden kun sportsbegivenheder, der formår at samle seerne på et bestemt tidspunkt. Vi har vænnet os til at se vores serier on-demand og bingewatche hele sæsoner på én gang, så det er forfriskende, at HBO kun giver en luns ad gangen og på den måde får fansene til at sidde klar – også midt om natten,” siger David Elsass, der er direktør for privatmarkedet hos 3.

3 har tidligere oplevet samme tendens med blandt andet Netflix-serien House of Cards i 2016 og 2017. Her blev sæsonerne lagt op i deres fulde længde, som gav markante stigninger i datatrafikken i løbet af hele dage og weekender. 3 oplevede på premieredagene i 2016 og 2017 en stigning i Netflix-trafikken på hhv. 20 og 17 procent sammenlignet med foregående perioder.

Om HBO i 3’s netværk
Hos teleselskabet 3 står HBO normalt for 2 procent af selskabets samlede netværkstrafik.
I 3’s netværk peaker HBO-trafikken hver dag mellem kl. 21 og 22.
Ifølge rapporten ”Medieudviklingen 2018” fra DR Medieforskning bruger 15 procent af danskerne HBO ugentligt – i 2017 var det 10 procent.


Leave a Reply

Åbent

Mandag – Søndag : Efter Aftale

Kontakt Mig

På Telefon: 53660222
(Træffes bedst mellem 18:00 & 19:00 )

Eller lige Her