Akamai er den store globale virksomhed, der ikke mister kontakten med græsrødderne. Danmarks største IT-Event, TechBBQ, er et bevis på det.

, De har den glød, der viser vejen frem

Vi besøgte TechBBQ i København og kan se, at Danmarks største IT-Event er under konstant udvikling og i år var større end nogensinde. For dette års arrangement, havde det solgt ikke mindre end 8000 billetter. Dette sammenlignes med sidste år, hvor antallet af solgte billetter var 6000.

Han er stadig nysgerrig

Tom Leighton, CEO og medstifter af Akamai, besluttede at besøge begivenheden for at tage på stedet oplysninger om de mange spændende nyheder og tendenser, der blev præsenteret i løbet af de travle dage. Han var især interesseret i at tale om IT-sikkerhed.

“Internet truslen vokser eksponentielt. En af grundene til dette er alle enheder, der er tilsluttet og ikke er tilstrækkeligt beskyttet. I værste fald er de ikke beskyttet overhovedet. Truslen er så alvorlig, at et koordineret angreb kan banke ud datacentre i selve kernen af internettet. Ja, faktum er, at du også kan målrette et angreb på et enkelt land og banke deres kontakt med internettet”, forklarer Tom.

“I dag, den samlede computerkraft af “The Edge” er således individuelle enheder såsom smartphones, tablets, laptops, sensorer og mere så meget kraftigere end kapaciteten i kernen af internettet, at der er en risiko for, at hvad holder op hele internettet kollapser. Dette er en alvorlig situation”, sagde han.

Dette års udgave af TechBBQ havde et ekstra fokus på startups. At Tom Leighton tager sig tid til at gå til begivenheden, selvom Akamai ikke er en af arrangørerne viser, at deres interesse i at holde sig orienteret om alt nyt sker er ægte. IT-sikkerhed er et område, der vokser stærkere. Et interessant spørgsmål er derfor, hvordan det er for sikkerheden af startups?

Et vigtigt, men vanskeligt spørgsmål

Vi møder Christian Østergaard Laursen fra Montem. En dansk startup, der arbejder med løsninger til intelligente byer. Kort sagt, deres CityProbe i realtid viser, hvordan miljøet er i forskellige dele af en by. Disse omfatter luftkvalitet, nedbør, forurening, støjniveauer, sol lysintensitet og meget mere.

“Vi har haft IT-sikkerhedsspørgsmål fra starten. Det kan være fordi flere af os kommer fra den studerende verden og uddannelser, hvor dette emne er indgået. Vi får nogle spørgsmål om, hvordan sikre vores løsninger er, men fokus for spørgsmålene varierer baseret på kundernes egen baggrund. Generelt har jeg stadig at sige, at der er alt for mange mennesker, der stoler på, at alting er OK. Graden af bevidsthed om risiciene er stadig lav”, siger Christian.

Helena Andrén hos PLM Group er også på plads i København.

“Der er så meget at overveje for en startup. Først kan du være alene og har fuld kontrol over alt. Gradvist, flere mennesker er involveret. Dokumenterne er pludselig i flere versioner. Hvad er masterversionen? Måske har du valgt at bruge det gratis program i starten og nu sidder fast i de begrænsninger, som det kan udgøre. Vi ser, at mange har en tendens til at miste det sikkerhed i deres iver for at komme ind på markedet. Det er derfor, vi tilbyder et startsæt til nystartede virksomheder, hvor der for eksempel findes sikkerhedsløsninger”, forklarer Helena.

Køb ikke en for lille dragt

, De har den glød, der viser vejen frem

Billedet af for mange startups tendens til at miste sikkerhedsproblemer er bekræftet af Alexander Weinreich Bonde på Waste Hero.

“Desværre er der meget få, der er fuldt ud klar over de risici og trusler, der findes, når du starter en virksomhed. Den erkendelse, at en god sikkerhedsløsning er vigtig, vil gradvist komme”, siger han.

Waste Hero har udviklet en interessant IoT-løsning, der hjælper kommunerne med at strømline deres affaldshåndtering. Ved at levere skralde containere med sensorer får du et bedre billede af, hvornår en container skal tømme. Tidligere gik Garbage Trucks på en fast tidsplan, uanset om skraldespande var fulde eller ej. I dag kan dette gøres meget mere effektivt takket være Waste Heros løsning.

Andrew Macadam fra Microsoft gav en snak, hvor han fremhævede en anden fejl, der er let at begå som en startup. I begyndelsen, når den finansielle ramme er begrænset, men du stadig ønsker at komme i gang, er det nemt at vælge en helpdesk løsning, der ikke er nok for virksomheden at begynde at vokse. Risikoen er, at kunderne vil være utilfredse, og virksomheden vil ikke få den udvikling, som grundlæggerne har håbet på.

Fintech vs. Holdbarhed

Et andet interessant selskab, der var på plads var EcoTree. Deres tilbud er en kombination af økonomi og miljø. På EcoTree kan du købe en eller flere træer og dermed bidrage til et bedre miljø. Der er flere spillere, der har et lignende tilbud, men i Ecotree løsning er der også et finansielt element. Når træet er købt og plantet, kan man følge den økonomiske vækst, og når den dag vil det være tid til at skære træet, hele overskuddet går til den, der købte træet. EcoTree forventer et årligt afkast på omkring to procent. Vi er også nødt til at spørge Thomas Norman Canguilhem, partner & leder af international vækst på EcoTree, om hans opfattelse af startups og IT-sikkerhed.

“Vores fokus på sikkerhed var ærligt talt ikke fra starten. Vi er dybest set en fransk virksomhed, og det var, da vi gik ud internationalt, at de sikkerhedsmæssige løsninger kom på plads. Jeg tror, de fleste mennesker vælger at komme ud på markedet så hurtigt som muligt før sikkerhed. Hvis du foretager dette valg, er det vigtigt, at du i det mindste er klar over den risiko, du tager. Derudover mener jeg, at de, der tænker på sikkerhedsrelaterede spørgsmål, er mere fokuserede på eksempelvis at beskytte patenter og lignende”, siger Thomas.

Gaming går stort

, De har den glød, der viser vejen frem
Venstre i Bild Avnit Singh, CEO for TechBBQ sammen med Tom Leighton, CEO og medstifter af Akamai

Vänster i bild Avnit Singh, VD för TechBBQ tillsammans med Tom Leighton, CEO och medgrundare av AkamaiHos TechBBQ fik vi også et bevis på, at E-Sport går stort og har gjort det i flere år. En af mange foredrag og paneldiskussioner handlede om E-Sport’s rejse fra “hype” til etablerede virksomheder. Turen startede i 2014, hvis vi ser på de nordiske lande, men hvis vi fokuserer globalt, var det allerede kort efter årtusindskiftet, at tingene begyndte at ske seriøst i Asien. I begyndelsen var der mange fordomme omkring E-Sporten. Den ene var, at det kun var unge fyre, der spiste Pizza og drak Cola, der spillede. Nu er der mange seriøse hold, der kører på lignende måder til de store fodboldklubber og en Major i Counterstrike kan sammenlignes med en Major i tennis og golf.

En udfordring, som E-Sport har, er, at der er mange, der finder det vanskeligt at placere den i et rum. Er det kultur, teknik, fritid eller sport? Uanset hvilken, den mediale overvågning begynder at tage ud alvorligt. Et eksempel på dette er, at den danske TV-kanal DR3 er begyndt at sende turneringer og har modtaget et stort antal seere. Sociale medier har også fungeret som løftestang.

I USA er E-Sport meget stor og rekrutteres blandt andre kørere til NASCAR motorsport fra spillere i eSports, der konkurrerer i motor Sports spil. Paneldiskussionen fremhævede også problemet med behovet for en bedre struktur, når det drejer sig om konkurrencer. I dag er der, for eksempel, svarer til fem Champions League kun i Counterstrike.

Ud over en bedre konkurrencestruktur har E-Sport også brug for sikre og sikre løsninger, der lever op til nutidens krav om IT-sikkerhed. Akamai er blevet etableret, og de har flere interessante samarbejder med forskellige aktører inden for E-Sport. Et konkret eksempel er, at Akamai, også i år, vil være partnere med DreamHack i den store begivenhed DreamHack Masters Malmö 2019. Målet er at rejse spørgsmål i forbindelse med cybersikkerhed i E-Sport. Arrangementet vil finde sted i oktober 4 – 6.

Zero Trust

, De har den glød, der viser vejen frem

I forbindelse med Tom Leight’s besøg i TechBBQ, talte han også om vigtigheden af at have en velfungerende perimeter beskyttelse.

“Du kan bygge fantastiske cloudløsninger, men hvis du ikke har sikret det miljø ned til den mindste tilsluttede enhed, vil det blive kompromitteret. Du skal have en sikkerhed splash, der betyder, at du ikke stoler på noget. Hvis nogen besøger en online site, der er altid risiko for, at den anvendte enhed vil blive inficeret af ransomware, for eksempel, selv om det websted, der besøges er en velrenommeret og respekteret websted. Så har du en inficeret enhed i dit IT-miljø, der skal forvaltes “, konkluderer Tom Leighton, CEO og medstifter af Akamai.

Category
Tags
No Tag

No responses yet

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *