EU foreslår at udstede sin egen digitale valuta for at modvirke Libra-effekten

Den europæiske Central Bank bør undersøge muligheden for at lancere sin egen offentlige digitale valuta.

Det er ifølge en ny europæisk (EU) udkast til dokument, som kommer midt i øget reguleringsmæssig kontrol i kølvandet på Facebooks ‘ cryptocurrency ‘ planer.

Ved dette punkt, vil du alle vide, at Facebook sagde i juni, at det var planlægger at lancere Libra, dens digitale valuta, næste år.

Dette gav imidlertid anledning til en hurtig reaktion fra flere lande, herunder Frankrig og Tyskland, som flere måneder senere sagde, at vægten udgjorde en betydelig risiko for det finansielle system og støttede skabelsen af et offentligt alternativ.

Ifølge Reuters, udkastet til tekst, tilskynder også blokken til at skabe en fælles cryptocurrency ramme. Det går endda så vidt som til at foreslå et muligt forbud mod projekter, der anses for at være for høj risiko.

“ECB og andre EU-centralbanker kunne med fordel undersøge mulighederne og udfordringerne ved at udstede Centralbank digitale valutaer, herunder ved at overveje konkrete skridt i denne retning,” sagde udkastet, udarbejdet af det finske EU-formandskab og underlagt mulige ændringer.

Udkastet til dokument kunne revideres af EU’S finansministre på fredag og kan muligvis vedtages på deres næste samling den 5.

Hvis dokumentet bliver vedtaget, vil det potentielt bane vejen for en EU-dækkende reaktion på cryptocurrency regulering, noget som jeg er sikker på vil mishage mange trofaste tilhængere.

Grib dine popcorn, fordi tingene er ved at blive interessante!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *